Nieuws

Alle gekochte items uitpakken!

header_hobbyenhandwerkdagen

In een eerdere blog hebben jullie het verslag van de Creatieve Hobby- en Handwerkdagen in Den Bosch kunnen lezen. In dat bericht hebben de Haakhelden beloofd al hun geshopte items in een volgend bericht te laten zien. Lees snel verder om alle items te zien!

20150306_140253

Poppeke wol

Bij de kraam van de Belgische dames van Poppeke Wol kochten wij dertien bollen verloopgaren voor €33. Vijf bollen roze, vijf bollen donkerblauw en drie bollen fel blauw. Het is gemaakt van acryl en geschikt voor haaknaald 4 – 4,5 mm. Per stuk kosten deze bollen €3, maar wij kregen twee bollen cadeau. Hoe aardig is dat?

1 beurs 2 beurs 3 beurs 4 beurs

Bij diezelfde dames zagen wij deze mega bollen wol liggen. Eén bol weegt 350 gram en is geschikt voor haaknaald 5 – 6 mm. Volgens de verkoopsters haak je een hele poncho voor volwassenen uit een zo’n bol. Het is een heel apart soort materiaal, zoals te zien is op de foto. Er zitten allemaal soort van bolletjes aan de draad. Wij waren gelijk verliefd en kochten drie bollen. Per stuk kosten ze €14,90, maar wij hebben €14 per bol betaald.

5 beurs 8 beurs9 beurs

 

Van Katoen

De volgende items hebben wij gekocht bij de kraam van ‘Van Katoen‘. Dat is een webwinkel die bijvoorbeeld ook het katoen van het merk ‘By Claire’ en de wol van Stylecraft verkoopt. De twee kleuren van de Stylecraft bollen zijn Special DK Raspberry (de donkere) en Special DK Fondant (de licht roze). Per stuk kosten de bollen €2,50 en wij hebben er dus vier gekocht.

Ook hebben we een setje afwerknaalden van Clover gekocht. Die kosten €4,95 en zitten in een handig, groen kokertje. Zo raken wij ten minste onze afwerknaalden niet meer kwijt, haha! Ook kochten we twee bollen geel glanskatoen van By Claire van €2,45 per stuk.

Met zowel Stylecraft als By Claire hebben wij nog niet gewerkt, maar het voelde erg zacht aan. Wij zijn erg benieuwd!

18 beurs 17 beurs19 beurs

 

‘T Trendje

De kraam van ‘T Trendje lag vol met allerlei haak- en breiboekjes. De wanden hingen vol met verschillende breipennen en haaknaalden. Wij werden er een beetje hebberig van, haha! Wij hebben daar vijf bollen wit Catania katoen gekocht voor €10, bruin glanskatoen van By claire voor €2,45 en een pompoenmaker voor €5,95.

Wij waren op zoek naar een alternatief voor het maken van katoentjes en er hingen meerdere ‘hulpmiddelen’. We knipten eerst rondjes uit karton, maar dat vinden wij niet zo handig als je vaak pompoentjes maakt.

De verkoopster haalde alles uit de verpakkingen zodat we uitgebreid konden kijken wat ons het handigste leek. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een doosje met cirkeltjes die je in elkaar schuift. Het doosje bevat vier maten, maar we hebben het nog niet geprobeerd. Ook daar zijn wij erg benieuwd naar!

15 beurs 14 beurs 13 beurs

 

Alpaca’s

Er waren twee levende alpaca’s op de beurs (klik hier voor het verslag). De eigenaren verkochten de wol van deze dieren die je nog moet spinnen, maar ook sjaals met pure alpacawol! Haakheld Sharina twijfelde geen moment en stak haar pinpas gelijk in het apparaat om deze zwarte sjaal af te rekenen. Ze betaalde €12,50.

20 beurs 21 beurs

 

Sieraden Enzo

Haakheld Monique zocht nog oranje/zalmroze wol voor een poncho. Bij de kraam van Sieraden Enzo vond ze deze verloopgaren voor €2,50 per stuk. Deze vier bollen hebben wij geadopteerd, haha!

6 beurs

 

Overig

Ook kochten wij bij Mijn Pakkie An vier zwarte en twee witte stukken vilt voor €5. Bij Hodeka kochten we nog zes ringen voor sleutelhangers en ijzeren draad. De prijs weten we daar niet meer van.

Als laatste kochten wij grijs/wit verloopgaren met een glimdraadje erin voor €5,95. Haaknaald 4 is geschikt voor deze wol. We werden afgeleid door de alpaca’s dus de naam van deze kraam is ons ontgaan.

16 beurs 12 beurs

 

We waren goed geslaagd en gaan snel aan de slag met de gekochte spullen!

 

Groetjes,

watermerk haakhelden

Advertentie

Een gedachte over “Alle gekochte items uitpakken!”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s