Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #1 – Grit Stitch

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkjes zien. 

Sjaal 2 foto 2

Een vriendin is binnenkort jarig en wat is er dan leuker dan een handgemaakt cadeau? NIETS natuurlijk, haha! Op de Creatieve Hobby- en Handwerkdagen kocht ik vier bollen Stylecraft Special DK in de kleuren Fondant en Raspberry. De sjaal heb ik met dubbele draad op naald 9 gehaakt. De gebruikte steek is de ‘grit stitch’.

Sjaal klaar (6) Sjaal klaar (5)

Uitleg de ‘grit stitch’:

Simply

Tijdens de koude wintermaanden kocht ik negen bollen Scheepjeswol Stonewashed XL. Dit zijn de kleuren:

– Boulder Opal (bruin)

– Red Jasper (rood, maar het neigt meer naar roze)

– Blue Apatitie (blauw)

Ik had nog geen leuk patroon gevonden om er iets mee te haken, maar het blad Simply Haken van februari 2015 inspireerde mij. Nadat ik de roze sjaal had gehaakt, ben ik verder gegaan met de sjaal met granny strepen van de scheepjeswol.

Sjaal 2 foto 3

Sjaal 2 foto 1

Sjaal 2 foto 4

Ik heb veertig toeren gehaakt en ik moet dus nog een stuk of 180 toeren. Ik haak elke keer vier toeren bruin – vier toeren roze – vier toeren bruin – vier toeren blauw. Bekijk hieronder een filmpje waarin de granny strepen worden uitgelegd:

Wat heb jij deze week gehaakt of gemaakt?

Groetjes,

cropped-watermerk-haakhelden.png

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s