Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #5 – Mochila tas

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkjes zien.

Mochila tas foto 1

Deze week staat volledig in het teken van haken. Waarom? Omdat ik vakantie heb en daardoor lekker veel kan haken! Deze week ben ik begonnen aan een nieuw project: een mochilatas. Ik haak deze met twee kleuren blauw van Phildar en een soort crèmekleurig glanskatoen van Katia.

– De licht blauwe kleur: Phildar cotton 3 Turquoise

– De donker blauwe kleur: Phildar cotton 3 Canard

– De crème/witte kleur: Katia 82135

Mochila tas foto 3 jpg

Haaknaald 3 mm is mijn beste vriend met dit project. Het is wel een uitdaging want eerst wilde ik een ander patroon voor de bodem, maar dat was niet zo’n succes. Voor het eerst tapestry haken (de techniek), meerderen en onthouden wanneer ik van kleur moet wisselen werd toch een beetje te ingewikkeld. Daarom heb ik na het meerderen elke keer van kleur gewisseld.

Mochila tas foto 2

Tapestry haken houdt in dat je de andere draden tussen je haakwerk door laat lopen. Daardoor kun je makkelijker van kleur wisselen en krijg je een stevig werkje. Handig voor telefoon/tablethoesjes en bijvoorbeeld tassen.

 

De bodem (van bijna tweehonderd steken) is inmiddels klaar en ik ben met toer vijf van de tas omhoog aan het haken. De basiskleur is daar die van Katia en ik wil kleine donkerblauwe vierkantjes en lichtblauwe ruitjes. We gaan zien hoe het af gaat lopen, maar ik heb goede hoop.

 

Lily Pond Blanket

Dinsdag is patroon drie gepubliceerd van de Lily Pond Blanket. Dit is een deken met verschillende soorten lelies die in ‘het water drijven’. Ik ben wat later hieraan begonnen en daarom ben ik nog bezig met patroon 1 en 2, haha!

CAL 6

 

Voor dit project heb je veertien bollen nodig en dat is een beetje veel om elke keer mee te nemen naar mijn studentenkamer in Tilburg. Daarom ben ik in het weekend met dit project bezig en nu het vakantie is heb ik een flinke inhaalslag gemaakt.

Twee watertjes (patroon 1) en twee lelies (patroon 2) zijn klaar en ik ben met het derde watertje halverwege. Van allebei moet ik er uiteindelijk vier hebben. Ik vind het leuk om het water en de lelies om-en-om te haken voor de afwisseling, haha!

CAL 8

 

Mijn doel is dat ik eind van deze week de eerste twee patronen klaar heb, maar ik wil ook snel mijn tas gaan gebruiken. Dilemma’s, hahaha! In mijn volgende blog zullen we zien hoe ver ik ben gekomen.

 

Wat ben jij aan het haken?

 

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

2 gedachten over “De bezige vingers Sharina #5 – Mochila tas”

  1. Hoi Sharina, Mooie kleuren en ik zie, dat je met drie draden haakt. Ik heb zelf een mochila met vier kleuren gemaakt. Je gebruikt naald nr. 3, maar de meeste mochila-haaksters geven de voorkeur aan een dunnere naald. Waarom snap ik ook niet, want ik heb de mijne met nr. 4 gemaakt en hij is hartstikke mooi strak geworden.

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s