Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #6 – Zomerkleed

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkjes zien!

BUITENKLEED 1

 

In mijn vorige blog stelde ik mijzelf het doel om die week patroon 1 en 2 van de Lily Pond Blanket af te maken. Helaas is dat niet gelukt. Vanwege het mooie weer wilde ik echt beginnen aan een zomerkleed waarop ik lekker in het park kan liggen. Daar ben ik deze week mee bezig geweest, omdat ik, als de echte zomer doorbreekt, ik een kleed heb van ongeveer twee bij twee meter!

BUITENKLEED 2

 

Ik haak het kleed met Royal wol van de Zeeman. Ik wil er verschillende kleuren voor gebruiken, maar ben begonnen met roze, grijs, wit en een beetje paars. Ik heb met dubbele draad op haaknaald 8 mm eerste een lapje van twintig steken breed en twintig toeren hoog gehaakt. Daarna ben ik deze gaan ‘omhaken’, zodat ik rondom het beginlapje haak. Ik de hoeken heb ik steeds drie vasten gehaakt.

BUITENKLEED 3

 

Als het kleed klaar is, wil ik nog een stuk stof eronder naaien. Van die stof waar ook bodywarmers mee worden gemaakt. Dan kan ik het gras en het zand eraf halen met een nat doekje en komen er geen vlekken op mijn haakwerk. Het kleed is nu ongeveer tachtig centimeter lang en breed. Ik kan dus net met mijn zitvlak erop zitten, haha!

 

Waar haak jij het liefste in de zomer?

Groetjes,

haakhelden logo

 

Advertentie

Een gedachte over “De bezige vingers Sharina #6 – Zomerkleed”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s