Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #10 – Uitdaging

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkjes zien!

OMSLAGDOEK

Eindelijk is mijn vakantie aangebroken en dat betekent dat ik lekker veel kan freubelen! Deze week heb ik mij gericht op één haakproject, maar ben ik begonnen met een nieuwe uitdaging. Daarover later in dit blog meer.

De omslagdoek begint echt te groeien. Ik ben ongeveer op de helft nu. Aangezien het vrij dunne wol is en ik veel clusters per toer heb, ben ik nu wel even zoet met één toer, haha! Het is zo’n lekker project om tijdens het televisie kijken of buiten in de tuin te doen. Je hoeft er niet zo bij na te denken.

Bij het kopen van de wol bij Wolplein.nl heb ik het patroon er gratis bij gekregen. Na een beetje googlen heb ik hetzelfde patroon gratis gevonden op het blog van Elskefiederelske. Klik HIER om naar het patroon te gaan.

Nieuwe uitdaging

Zoals jullie misschien hebben gelezen op de pagina ‘Over de Haakhelden’ zijn mijn moeder en ik altijd wel creatief bezig geweest. Kaarten maken, strijkkralen, kransen maken, noem het maar op. Toen ik nog een kleine Haakheld in de dop was, zat ik mijn moeder al te helpen als ze kleding aan het naaien was. Ik vond het altijd prachtig om te zien hoe een stofje uiteindelijk een blouse of topje ofzo werd. Dat wilde ik ook leren.

SCHORT1

Helaas is er toen weinig van gekomen en toen ik mij kleding zelf ging kopen, is het naaimachine in de kast beland en heeft daarna niet zoveel zonlicht meer gezien, haha! Maar toen ik aan het haken sloeg en mijn moeder het haken weer oppakte, kwam het naaimachine toch weer eens uit de kast. We waren toen bezig met de AH tassen en de voering moesten we erin naaien.

Opnieuw borrelde het bij mij op om te leren naaien en nu ik vakantie heb, ga ik daar dan eindelijk mee beginnen. Nou ja, eigenlijk ben ik er al mee begonnen. Mijn allereerste naaiprojectje is af! Ik heb een schort genaaid en als ‘patroon’ heb ik een schort gebruikt dat in onze keukenla ligt. Met dit schort kan ik eindelijk zeggen dat ik een ‘sterrenchef’ ben, haha!

SCHORT2

Inmiddels heb ik al flink wat stof ingeslagen om nog meer naaiprojectjes te maken om het te leren, maar de haaknaald gaat echt de kast niet in! No way! Daar vind ik haken veels te leuk voor. Natuurlijk kun je stof en wol combineren! Ik zit er namelijk aan te denken om een leuk randje te haken voor op het schort. Daar heb ik vast en zeker de komende weken wel tijd voor!

 

Welke creatieve bezigheden hebben jullie naast het haken of is haken jullie hoofdpassie? Laat het hieronder in een reactie weten!

 

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

Een gedachte over “De bezige vingers Sharina #10 – Uitdaging”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s