Bezige vingers

De bezige vingers Monique #12 – Calimero

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkjes zien.

Calimero 6

VRAAG

Enige tijd geleden kregen de Haakhelden een hele leuke vraag in de mailbox. Of wij mee wilde denken om drie keer een cadeau te haken voor iemand die een ‘Peter en Meter’ wilde vragen. Één ding stond wel vast, namelijk dat zij en haar vriend Calimero helemaal te gek vinden en dat er iets bij moest zitten waar ze een briefje of iets van een kaartje in kon leggen. Met betrekking tot de laatste vraag waren we er gauw uit. Het zou volgens ons leuk zijn een doosje om te haken en in eerste instantie was de vraag of de Haakhelden ‘Calimero’ konden haken.

De Calimero’s moesten echter wel een afmeting hebben van ongeveer 15 à 16 centimeter. We namen deze ‘bestelling’ aan, na uitvoerig overleg natuurlijk. Op internet is meestal wel hier of daar wel een leuk en bruikbaar patroon te vinden, die wij dan ook altijd weer een credit kunnen geven :). Ook dit keer vonden wij een patroon van Calimero op een blog.  Ik haak vrij los en na een proef exemplaar op haaknaald 4 bleek al gauw dat deze Calimero te klein zou zijn.

ZIJ ZIJN GROOT EN IK IS KLEIN

Zo wat doe je dan als Haakheld? Inderdaad zelf freubelen :)! Nu heb ik altijd een enorm respect voor schrijvers en bedenkers van patronen waar ik me nog lang niet mee kan meten. Zij zijn groot en ik is klein tenslotte, zoals Calimero dat altijd zegt, hahaha!

Maar niet geschoten is altijd mis hè. Na tig keer uithalen, uithuilen en weer opnieuw proberen, moet ik zeggen dat ik enorm trots ben op mezelf haha. Een nieuwe Calimero is geboren met de juiste afmeting…joepie!

Calimero 5

PATROON

Inmiddels ben ik bezig met een nieuwe uitdaging! En dat is: ‘het patroon uitschrijven’ zodat in ieder die dat wil en leuk vind, mijn Calimero ook kan haken. Dit patroon moet ook nog getest worden. Zodra dit patroon beschikbaar is komt dit op een apart bericht te staan op onze facebooksite en op dit blog.

Calimero 4

DOOSJES

Een eervolle vermelding voor Sharina, die alle drie de doosjes omgehaakt heeft! Chapeau Haakheld. Onze opdrachtgeefster heeft de Calimero’s inmiddels al ontvangen en weer kregen we een hele leuke mail: ze is enorm tevreden met het resultaat en bedankt ons voor het snelle resultaat. Wij kunnen zeggen: weer een project geslaagd! Al met al was het een hele leuke uitdaging en ervaring voor de Haakhelden!

Calimero 2

 

Wat was jouw leukste uitdaging?

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s