Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #14 – Ripple etui

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien!

Etui 3

Voor mij was op 1 september de vakantie ook afgelopen. Dat betekent minder tijd om te haken, boeeehoooe! Maar ik combineer het goede – haken -met het (iets) minder leuke – studeren-. Als journalist in de notendop zwerven er tientallen pennen in mijn tas.

Er zwerft wel meer los rond in mijn hutkoffer, oftewel tas. Lipsticks, 5 eurocentjes, bonnentjes, maar vooral dus pennen. Want wat is een journalist zonder pen? Daar ga ik nu niet verder op in, haha!

Kleuren

Even terug naar het haken. Ik ben nu dus bezig met een etui. Ik gebruik daarvoor Phildar Coton 3 en haaknaald 2,5 mm. Ik haak strak, maar het moet wel stevig worden natuurlijk. Ik ben gek op blauw en heb daarom deze twee kleuren gekozen:

  • Phildar Coton 3 Jade, 0058 (de lichtere kleur)
  • Phildar Coton 3 Pacifique, 0060 (de donkere kleur)

Etui 1

Ik haak chevrons. Ook wel de ripple stitch of zigzags genoemd. Ik heb een Engels filmpje gevonden op Youtube waar heel goed te zien is wat je moet doen:

Een ‘sc’ of ‘single crochet‘ betekent dat een vaste moet haken. Als er “chain one‘ wordt gezegd, moet één losse haken. Ik heb voor jullie ook het bovenstaande patroon uitgeschreven in het Nederlands.

Makkelijke chevrons met vasten

Het aantal lossen dat je opzet voor deze steek moet een veelvoud van 12 zijn. Ook heb je 2 keerlossen nodig voor de eerste toer. Ik heb een breedte nodig van 48 steken (4 x 12 lossen). Inclusief de keerlossen heb ik 50 lossen opgezet. 48 lossen voor de veelvoud + 2 keerlossen.

Toer 1:

Haak 2 vasten in de tweede losse. *Haak 5 vasten, sla 1 losse over, haak 5 vasten, haak 3 vasten in één losse*. Herhaal van * tot * je laatste losse. Je haakt in de laatste losse 2 vasten.

Haak een keerlosse en keer je werk.

Toer 2:

Twee vasten in de eerste vaste. *Haak 5 vasten, sla 1 steek over, haak 5 vasten, haak 3 vasten in één steek*. Herhaal van * tot * je laatste steek. Je haakt in de laatste steek 2 vasten.

Haak een keerlosse en keer je werk.

Toer 3 en verder:

Je herhaalt toer 2 tot je klaar bent met je haakwerk.

Je kunt met deze steek alle kanten op! Van dekens tot etuis, maar ook kussens of een wintersjaal. Veel haakplezier met deze steek!

Wat heb jij gehaakt met chevrons/zigzags?

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

2 gedachten over “De bezige vingers Sharina #14 – Ripple etui”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s