Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #16 – Onderzetters

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien!

ONDERZETTERS 4

Ik had weer eens zin in een klein tussendoor project. Of beter gezegd: projectjes! Ik vind het heerlijk om door alle haakboeken en tijdschriften te bladeren. Al die inspiratie! Volgens mij staan daar zoveel projecten in dat ik die nooit in mijn hele leven zou kunnen maken, haha!

ONDERZETTERS 6

Eervol

Zodoende bladerde ik weer in het boek ‘Hippie-chic haken’ van Marinke. Haar verhaal raakte mij toch weer opnieuw toen ik haar boek vast had. Misschien kende je haar beter als Wink, a creative being.

Helaas is de schrijfster niet meer op Aarde. Afgelopen juni kwam het bericht van Wink haar zus dat ze uit het leven is gestapt vanwege depressies. Echt verschrikkelijk. Het project #Mandala’sForMarinke werd daarom in het leven geroepen om Wink te eren.

Het boek dat ze heeft gemaakt is er een vol kleuren en een goede afwisseling van grote en kleine projecten. Dat alles in retro/hippie stijl, maar in andere kleuren zijn de projecten net zo leuk! Toen ik het boek weer doorkeek heb ik gelijk drie bollen katoen gepakt en heb ik de onderzetters gehaakt.

ONDERZETTERS 2

De kleuren:

  • 1 bol grijs: Phildar coton 3 Minerai (kleurnr. 0048)
  • 1 bol rood: Phildar coton 3 Azalee (kleurnr. 0052)
  • 1 bol groen: Katia Capri (kleurnr. 82153)

ONDERZETTERS 1

Uit één bol grijs heb ik 8 onderzetters gehaakt, echt veel! Ik heb vier onderzetters een rood en vier onderzetters een groen randje gegeven. Van het rood en groen had ik nog veel katoen over, maar daar kan ik altijd nog andere onderzetters van maken. Of natuurlijk in andere projecten gebruiken.

ONDERZETTERS 5

Persen of blocken?

Toen ze klaar waren heb ik ik ze nog geperst. De onderzetters heb ik onder een vochtige theedoek gelegd en het strijkijzer heb ik op een ‘koudere’ stand gezet. Je kunt een project zoals onderzetters persen, mits het garen 100% katoen is. Garens met acryl kun je niet persen met het strijkijzer, want dat smelt. In andere gevallen kun je de onderzetters blocken. Dat betekent dat je het project vochtig/nat maakt en opspant.

ONDERZETTERS 3

Patronenparadijs

Google staat vol met leuke (gratis) patroontjes. Hoewel ik het ‘Hippie-chic haken’ boek zeker kan aanraden, wil ik ook een ander leuk, gratis patroontje met jullie delen. Ook een onderzetter. Mede haakster By Ilona haakte onderzetters in Olily stijl en deelde het patroontje op haar blog.

Als je op de foto hieronder klikt, kom je bij het patroon van Ilona!

Bron: By Ilona

 

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s