Hakers aan het woord, Nieuws

Haakhelden ontmoeten Haakhelden: Christel Krukkert

‘Ontmoet al je haakhelden’ luidde de slogan van Echtstudio voor de amigurumidag. Dat laten deze Haakhelden zich geen twee keer zeggen. Wij hebben ze allemaal gesproken! De eerste in deze serie is: Christel Krukkert.

Christel, leuk om je te ontmoeten en wat heb je een leuk boekje!

“Wat leuk om De Haakhelden te ontmoeten, haha! Leuke naam voor de site. Dankjewel, ik ben er zelf ook erg blij mee.”

2

En wij hebben het alfabetboek, dat sinds kort in de winkels ligt, ook gelijk in het winkelmandje gelegd. 3D-letters haken, zo’n boekje was er nog niet! Hoe ben je daarbij gekomen?

“Dat klopt, het hele alfabet was er nog niet. Ik kwam op het idee door vroeger. In de box speelden mijn zus en ik met van die pluchen letters. Met een rammeltje erin. Met dat idee in mijn achterhoofd ben ik begonnen aan het boekje.”

Hoe ga je eigenlijk te werk als je een nieuw figuurtje wilt haken? Schets je die dan eerst?

“Eigenlijk ontstaat alles vanuit mijn hoofd. Schetsen doe ik eigenlijk niet voor patronen. Als ik bijvoorbeeld een pinguïn wil gaan haken, zoals die ook in dit boekje staat, dan heb ik een beeld in mijn hoofd. Dan zie ik voor mij hoe een pinguïn eruit moet zien. Doordat ik al wat langer patronen schrijf, weet ik hoe veel ik moet minderen of meerderen om een bepaalde vorm te krijgen. Maar alles begint eigenlijk in mijn hoofd, haha!”

pinguin

Het lijkt ons zo moeilijk om iets te maken vanuit je hoofd, maar dat is een kwestie van heel veel doen dus, haha! Maar wij zijn ook wel benieuwd hoe haken (opnieuw) op je pad is gekomen.

“Ik heb op school vroeger geleerd hoe ik moest haken, maar daarna heb ik er niet zo veel mee gedaan. Toen mijn zus zwanger was, ging ik op zoek naar een cadeautje. Ik zag toen een teckel in de winkel, maar die was best wel duur. Dus toen dacht ik: dat kan ik wel maken, ik heb vroeger ten slotte geleerd om te haken. Toevallig was er die dag ook een markt. Daar heb ik garens en een haaknaald gekocht. En ben ik in de weer gegaan. Mijn zus heeft de teckel ook nog steeds.  Die staat op de kast te pronken, haha! Dat was in 2008.”

Wij hebben best wel wat haakboeken in de kast staan, hoe is dat bij jou?

“Dat is wel herkenbaar, haha! Er zeggen wel eens mensen: “Maar dat kan je in je hele leven toch nooit allemaal haken?” Ik denk inderdaad dat dat niet kan. Dan zeg ik altijd dat dat hetzelfde is met kookboeken. Daar kook je ook nooit alle gerechten uit. Die blader je door voor inspiratie en dan maak je er een paar dingen uit. Nee, ik denk dat het niet lukt om alles uit die boeken te haken als ik ook nog patronen wil schrijven, haha!”

boekenkast

Dat moet je wel blijven doen hoor. Ook dat kerstengeltje met dat kaarsje erbij is weer geweldig!

“Dankjewel! Ik krijg er ook veel positieve reacties op. Het is een kerstengeltje, maar ik hoor ook mensen die zetten het engeltje naast een foto van een dierbare. Dat mensen je engeltje maken is heel leuk, maar dat het zo’n mooi plek krijgt, vind ik wel bijzonder om te horen.”

engeltje

Ja, inderdaad. Ook leuk en bijzonder als mensen dat met je delen! Nog even terug naar je alfabet. Daarvoor heb je je Facebookvolgers om hulp gevraagd met bepaalde dieren bij de letters, maar waar kunnen mensen bij jou terecht als ze vragen hebben over een patroon? Niet dat je patronen onduidelijk zijn hoor, haha! Ook nu niet met de haakschema’s en dat je één letter helemaal hebt uitgeschreven. Heel erg duidelijk!

“Dat is fijn om te horen. Ik probeer het altijd wel duidelijk uit te schrijven, maar mensen kunnen met vragen altijd bij mij op Facebook terecht!”

boek

Het was leuk om je te spreken, Christel! 

“Insgelijks Haakhelden. Ik hoop dat jullie veel haakplezier hebben!”

 

Wil jij Christel ook ontmoeten? Op zondag 1 november staat ze op het haakplein tijden de KreaDoe in Utrecht!

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

2 gedachten over “Haakhelden ontmoeten Haakhelden: Christel Krukkert”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s