Bezige vingers

De bezige vingers Monique #17 – Sjaal

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

SJAAL 3

Met het intreden van de herfst kwam ook deze wol van ByClaire n02, kleur caramel, voorbij dwarrelen, net als de vallende herfstblaadjes 🙂 Ik was gelijk in ♥ op deze kleur, temeer omdat vele dames met mij dit deelden op verschillende social media. Elke keer als ik deze kleur zag dacht ik: Ja, dit wordt een sjaal voor mezelf.

Het is altijd erg gezellig als de Haakhelden weer een reden hebben om één van onze favoriete wolhalla’s weer eens te bezoeken. Dit keer was het een trip naar Lia van het Koperdraadje in Alblasserdam. Ik heb van dit katoen zes bollen gekocht, maar voor de sjaal er maar vier gebruikt. Op haaknaald 6 mm, want het is leuk wanneer de sjaal lekker  soepel valt.

SJAAL 4

PATROON

Het gratis patroon kwam ik tegen op Pinterest en heet The Andy Button Scarf van Rescued Paw Designs. Je kunt het HIER vinden. Het is een engelstalig patroon, maar is erg makkelijk te volgen. Je haakt eerst 8 lossen en 1 keerlosse. Je begint daarna met toer 2 in de 2e losse van de haaknaald en haakt halve stokjes in de achterste lussen. Je herhaalt deze toer net zo lang je de sjaal wilt hebben. In mijn geval was dat ongeveer 1.50 meter. Daarna ga je met dezelfde steek verder, maar nu haakt je dus over de breedte van die 1.50 meter.

SJAAL 2

LEUK

Toen ik de foto van de sjaal zag voor het eerst zag, dacht ik dat het om een gebreide versie ging. Ik zag namelijk de tricotsteek er in terug. Vinden jullie ook niet? En door de richting waarin deze sjaal gehaakt is, vind ik hem super leuk over komen! Het lijkt een enorm project, maar ik heb hem in drie dagen gehaakt. Nou dat is de tweede wat ik er leuk aan vond, want heb hem inmiddels al veel gedragen. Het garen is super zacht, geeft niet af en is heerlijk warm.

Tweede sjaal

Ik ga hem zeker nog een keer haken in de kleur wolwit en dan maak ik hem wat breder, maar verder neem ik dezelfde steek en patroon. Voor het knoopsgat had ik zoals in het patroon is aangegeven één losse gehaakt en één steek overgeslagen. Maar dit laat ik bij een tweede sjaal achterwege. Het knoopsgat wordt dan te ruim. Door de steek is er ruimte genoeg om de knoop dicht te maken.

SJAAL 1

De twee bollen katoen

Met de twee bollen die ik nog over heb van deze kleur, ga ik nog een bijpassende muts of haarband haken voor de ergste kou die wellicht nog kan komen. Dan is het een mooi setje. Al met al zeg ik weer: Project geslaagd!

 

Heb jij een lievelingskleur voor de herfst?

Groetjes,

haakhelden logo

 

Advertentie

Een gedachte over “De bezige vingers Monique #17 – Sjaal”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s