Bezige vingers

De bezige vingers Monique #33 – Happy Colours Haken

Er zitten weer een paar haakweekjes op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

happy-colours-haken-bv-33-2

De ontwerpster Tessa van Riet-Ernst, bekend van al haar leuke amigurumi boeken, kwam dit keer met een heel ander boek ‘Happy Colours Haken’ waarin zij mooie ontwerpen maakt met enkel vasten. Daar moest ik natuurlijk gelijk iets uit haken, want wanneer je dit boek openslaat, kom je leukste woondecoraties tegen, maar ook haar bekende amigurumi’s, maar dit keer in een ander jasje.

OPVALLEND

Wat meteen opvalt is dat Tessa, in dit boek, veel gebruik maakt van het By Claire nr. 2 garen wat de deco’s een stoer uiterlijk geeft. Ik ben erg fan van het garen, nadat ik vorig jaar er al een sjaal van haakte. Het haakt zo heerlijk weg, haha! Met dit project gebruikte ik haaknaald 5 mm. Ik gebruikte dezelfde kleuren die in het boek worden aangegeven.

happy-colours-haken-bv-33-3

TECHNIEK

De leuke ‘om-en-om haken’-techniek, waarbij je dus elke steek van kleur wisselt, geeft een apart uiterlijk aan de haakprojecten. Als je het door hebt hoe het werkt, is het super makkelijk om te haken. Tessa beschrijft de techniek heel uitgebreid in haar boek en in het boek staat tevens een scan code, die brengt je naar een video uitleg. Het amigurumi haken, dus het in spiraal haken, deze techniek heeft een aparte video qua uitleg.

happy-colours-haken-bv-33-5

happy-colours-haken-bv-33-4

MUISJE

Nadat ik dit ‘konijnen kussen’ haakte, viel ik daarna gelijk voor het muisje. Weer van die oogjes ..smelt…haha! Grappig eigenlijk hé dat één draadje zwart deze lieve uitdrukking kan geven aan een project :).  In het boek wordt dit muisje met By Claire nr.1 gehaakt. Zelf heb ik dit project gehaakt met bolletjes en restjes die ik nog had op haaknaald 3 mm. Ik gebruikte de volgende kleuren:

  • Capri van Katia, kleurnr. 82128
  • Capri van Katia, kleurnr, 82056
  • Phildar Cotton3 Chanvre
  • Phildar Cotton3 Ecru

Ik ben echt weg van deze techniek en zal zeker in de toekomst meer uit dit boek gaan haken. En, zoals jullie gewend zijn van ons, zal daar weer een foto van geplaatst worden op onze Facebookpagina . Voor nu snel verder met al mijn leuke ‘bezige vingers’ projecten, daarover de volgende keer meer:)

happy-colours-haken-bv-33-6

 

Heb jij al iets gehaakt uit dit boek?

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s