Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #17 – Walvis

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien!

WALVIS 1

Oké, misschien heb je nog wat inlevingsvermogen nodig om hier een walvis in te zien. Maar dit wordt uiteindelijk toch echt de ‘Lieve Walvis’, het patroon van Christel Krukkert. Ik kan jullie melden: het is een ontzettend leuk project, maar het kost ook veel tijd, haha! Het is namelijk geen kleine walvis. Hoewel, bestaat er eigenlijk zoiets als een ‘kleine’ walvis? Volgens mij niet. 🙂

WALVIS 3

Deze amigurumi is eigenlijk een kussen in de vorm van een walvis. Het lijf heeft, volgens het patroon, een doorsnee van 35 centimeter. Die van mij is iets groter uitgevallen, oeps! Het patroon komt uit het tijdschrift ‘Hobbyhandig’ uitgave 185 en is geschreven door Christel Krukkert. Ik weet niet of deze uitgave nog kunt bestellen als je geen abonnee bent, maar dat kun je even checken op hun site: www.hobbyhandig.nl.

Normaal gesproken pas ik een patroon wat aan of gebruik ik andere kleuren. Dit keer heb ik mij helemaal aan het patroon gehouden, zelfs de kleuren en het soort garen. Kortom ik heb me netjes gedragen, haha!

WALVIS 2

Kleuren

De hele walvis is gehaakt van Scheepjes Stonewashed in de kleuren:

 • Smokey Quartz (802) – grijs
 • Moonstone (801) – wit
 • Black Onyx (803) – zwart
 • Blue Apatite (805) – blauw

De bovenste twee kleuren stonewashed gebruik je het meest, want dat is voor het lijf. Ik had uiteindelijk voor het lijf bijna één bol meer nodig van het grijze garen. De rest van de kleuren gebruik je voor de ogen. Je houdt daar dus nog redelijk veel van over, maar daar vind ik wel weer een andere bestemming voor, haha!

WALVIS 4

Overige materialen

Verder gebruik je voor dit project nog een effen zwart katoen en haaknaald 3 mm. Oh, en je gebruikt heeeeeeeel veeeeeel fiberfill vulling om dat enorme lijf vol te stoppen. Uiteraard ook het gebruikelijke recept: een schaar en een stopnaald.

WIP: Work in progress

De walvis is nu nog een Work In Progress (W.I.P.). Ik ben met de staartvin nog bezig en dan moet ik nog de twee ogen en de andere twee vinnen haken. Dat klinkt als een hoop werk, maar als je je bedenkt dat het lijf ruim honderd toeren had, valt het wel heel erg mee. Ik pak nu dus snel de draad (en haaknaald) weer op en ga aan de haak!

 

Welke WIP’s heb jij nog liggen?

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

Een gedachte over “De bezige vingers Sharina #17 – Walvis”

 1. Ik vind dit kussen echt geweldig!!
  Ik wil hem voor iemand maken.
  Maar voor ik me iets heel prijzigs op de hals haal…
  Hoeveel bollen stone washed zijn er in totaal gebruikt?

  Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s