Bezige vingers

De bezige vingers Monique #19 – Rendier Ralf

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

RUDOLPH 3

Hij heeft een rode neus, vier poten en hij trekt de arreslee van de Kerstman. Natuurlijk weet iedereen dan gelijk, dat ik het over Rudolph het rendier heb haha! Echter is mijn verhaaltje heet hij Ralf, aangenaam 🙂 Het wordt namelijk zo genoemd in het patroon van Stip & Haak. Op de Krea Doe ontmoette ik Herriët opnieuw en toen besloot ik om gelijk katoentjes mee te nemen om deze schattige hulp van de kerstman te haken.

Gekozen kleuren

Ik heb ervoor gekozen om in totaal 4 verschillende kleuren te gebruiken. Waar van één de duidelijke hoofdkleur. Dat is: de Phildar coton 3 Chanvre. Het rood is Catania kleur nr. 0115 en het groen is Catania nr. 0212. Het ecru is ook van Catania kleurnr. 0105. Voor het gewei gebruik ik Phildar coton 3 Havane. Ik haak alles op 2,5 mm. Dus jawel je raad het al: het wordt weer een flinkerd, haha! Maar met Kerst mag hij best duidelijk aanwezig zijn.

RUDOLPH 2

Bijna klaar

Zoals op onderstaande foto een beetje te zien is, is het een duidelijk geschreven patroon. Het haakt dan ook heerlijk weg en is het super leuk de diversen onderdelen beetje bij beetje klaar te zien. Op het moment van deze ‘bezige vingers’ moet ik nog één voorpoot, één gewei en twee oren haken. Nou makkie toch, hè?! Het lastige karwei is dan het vormen van Ralf oftewel het in elkaar zetten.

RUDOLPH 1

LAST BUT NO LEAST

Wat apart in het patroon vermeld staat, en wat ik erg grappig vind om te doen, is zijn ‘kerstdas’ haken. Het is dan toch een echt kerstgevoel wat je erbij krijgt. Als hij dan eenmaal klaar is, wil ik hem wel ‘die das om doen’, maar niet letterlijk natuurlijk, haha! Hij mag dan gewoon in mijn woonkamer blijven tot na de Kerst.

 

Wat heb jij al voor de Kerst gehaakt?

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

Een gedachte over “De bezige vingers Monique #19 – Rendier Ralf”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s