Bezige vingers

De bezige vingers Monique #20 – De Kerstboom

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

BOOM2

Haakheld Sharina zei het al in haar vorige bezige vingers: “Binnenkort horen wij het nummer Flappie weer op de radio”, en ja Ralf (Rudolf) het rendier zat bij mij ook al braaf te wachten op de Kerstboom. Want als het eenmaal december is, barsten de kerstvoorbereidingen volop los. De haakhelden zijn echt kerstfreaks haha! Zo hadden we natuurlijk al kerstsfeer opgesnoven op de ‘Kerstbelevingsbeurs’ en toen waren we al in de mood.(Binnenkort meer hierover op onze website)

De laatste twee weken heb ik weinig tijd gehad om te haken aan grote projecten. Wel had ik tijd voor wat kleine projectjes.  Zo heb ik, toen er een westerstorm over ons landje raasde, het wolkje gehaakt uit het boek van DenDennis: ‘Kawaii haken’. Ondanks dat het een regenwolkje is, werd ik van het patroon echt blij, haha!

WOLKJE

De Kerstboom

Dan is het zover, de kerstboom optuigen en de rest van het huis in kerstsfeer brengen. Dat betekent hier overal lichtjes, zowel binnen als buiten, en diverse kerstige sfeerhoekjes creeëren. Veel waxinelichtjes die op te laden zijn en veel kransen want ook daar is deze haakheld gek op. De twee kerstengeltjes staan ook te glinsteren in de vensterbank.

Dan is het alleen maar genieten en komen de wolletjes en haaknaalden weer meer tevoorschijn, want gehaakt wordt er wel tussendoor. Alleen gaat het niet zo snel. Of zoals één van de dames op Instagram suggereerde: ‘Om de wijzers van de klok een tijdje te kunnen stilhangen, dan kwam al haar haakwerk klaar. Persoonlijk kon ik me daar heel goed in vinden, haha!

BOOM3

Kerstboompjes haken

En dan….alles hangt, staat en brandt en dan gaan wij nadenken over wat voor soort kerstkaarten er dit jaar de deur uit gaan. Het lijkt mij heel leuk om er een persoonlijk tintje aan te ‘hangen’, tenslotte zijn we de Haakhelden hé. Dus het idee is om kerstboompjes te haken voor mensen die in de buurt wonen. Voor de mensen waar de kerstkaart in een enveloppe verstuurd wordt, wil ik er dan iets ‘plats’ bij haken.

Het eerste kerstboompje met kerstkaart is inmiddels al uitgereikt en wel aan onze lieve Jessica die al jarenlang voor onze kerstnageltjes zorg draagt. Ik heb het kerstboompje in de kleuren gehaakt van haar salon; paars met zilver.

BOOM JESSICA

Kerstster en krans

Voor de ‘platte’ haaksels in de envelop had ik bij Echtstudio dit pakketje al meegenomen. Het is een compleet setje met bolletjes garen en werkbeschrijving. Het kost € 12,50. Het haakt snel weg en is ontzettend leuk om te doen. Om te versturen haak ik het meesten de sterren, want ik weet niet zeker of de ringetjes in de envelop passen. Maar op internet zijn vele platte haakseltjes te vinden. Dus gaat het helemaal goed komen dit jaar met onze kerstgroeten.

PAKKET KERSTKRANS

Garens en patroon

Voor het paarse kerstboompje heb ik Royal & Sparkle van de Zeeman gebruikt op haaknaald 3 mm. Vorig jaar had ik voor mezelf ook al dit boompje gehaakt met dubbele draad van glittergaren Gatsby van Katia in zilver en goud.

Ik ga deze kerstboompjes ook nog meer haken. Mijn plan is om ze te maken in meerdere effen kleuren waaronder ook groen, rood en wit. Het garen van de Royal is lekker stevig en krult niet om, wat bij het glittergaren wel het geval is. Ook is het lastiger haken omdat het glittergaren makkelijk uit je handen ‘glijdt’. Enig geduld is vereist, haha! Het patroon van dit Kerstboompje vind je HIER . De standaards komen van Echtstudio.

BOOM

 

Wat heb jij al gehaakt voor de kerst?

Groetjes,

haakhelden logo

 

 

 

 

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s