Hakers aan het woord, Nieuws

Haakhelden ontmoeten haakhelden: Made by Mriek

‘Ontmoet al je haakhelden’ luidde de slogan van Echtstudio voor de amigurumidag. Dat laten deze Haakhelden zich geen twee keer zeggen. Wij hebben ze allemaal gesproken! Vorige keer las je het interview met Herriët van Stip&Haak. Dit keer aan het woord: Marieke Dissel bekend van Made by Mriek!

Bron: Echtstudio.nl

Volgens ons ben jij wel de pixel(deken)koningin! Echt prachtige dingen maak je Marieke!

“Dankjewel!

Je bent begonnen met amigurumi’s. Vertel!

“Ongeveer zes jaar geleden kwam haken op mijn pad. En inderdaad, ik haakte toen vooral amigurumi’s. Ik had altijd tien projecten tegelijk voor de afwisseling. Hoewel, dat is nog steeds wel zo, haha!

We kennen je van het boek ‘Dierencupcakes haken’, maar nu haak je redelijk veel en vaak pixeldekens. Hoe is dat dan zo gekomen?

“De allereerste pixeldeken was er eentje met Mario en Joshi. Bekend van de spelletjes. Die ligt er nog steeds, haha! Die maakte ik ook met katoen en dat is ook veel te zwaar. Acryl vind ik dan toch beter. Daarna volgde de ‘1 up’-deken. Je hebt bij het spelletje Mario een soort groene paddenstoel, de ‘1 up’. En dat wilde ik graag maken. Daarna heb ik als cadeau een Jip en Janneke deken gehaakt in twee weken. Zo is het een beetje begonnen en zo ben ik er ook een in blijven hangen, maar ik haak ook nog steeds amigurumi’s hoor, haha!”

Super leuk! Je zei al dat je acryl beter vindt voor pixeldekens wat voor tips heb je nog meer?

“Acryl is een stuk lichter dan katoen. Dan wordt de deken niet zo zwaar. Ehm tips… Nou, bedenk je ook met welke steek je de deken wilt gaan haken. Je kunt granny’s haken, de corner-2-corner-steek gebruiken, stokjes en vasten. Dan is het handig om een programma te gebruiken om een plaatje mee om te zetten naar pixels.”

En hoe doe je dat dan?

“Daar heb je programma’s voor op internet, maar er zijn op Pinterest en Google heel veel gratis patronen te vinden. En dan wol kopen, haken, goed tellen, steken markeren en veel draadjes wegwerken, haha! Oh en ik maak na elke vijf rijen van bovenaf een foto zodat je de vordering ziet. Ook erg leuk is om dan al die foto’s achter elkaar te plakken als de deken klaar is en dan zie je je deken als het ware ‘groeien’.”

Dat zijn handige tips, dankjewel! Het was leuk je te ontmoeten!

“Graag gedaan!”

In de serie ‘Haakhelden ontmoeten Haakhelden’ hebben we nog twee interviews te gaan: Annemarie Aarts en Kristel Droog. Wie is jouw haakheld? Laat het ons weten!

 

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

2 gedachten over “Haakhelden ontmoeten haakhelden: Made by Mriek”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s