Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #22 – Jacques de duif

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien!

DUIF 2

Ik wil jullie graag voorstellen aan mijn nieuwe huisgenoot. Hij is deze week uit mijn haaknaald ‘gevlogen’, haha!

DUIF 4

Dit is Jacques de duif. Een ‘echte’ Franse duif dus. Het patroon komt het boek ‘Zoomigurumi 4’ van Joke Vermeiren. Wat ik zo leuk vind aan haar boeken is dat ze altijd een verhaaltje heeft bij de figuurtjes. Ook bij Jacques. Dit kan ik natuurlijk niet plaatsen in verband met Copyright. Dus dat verhaaltje moet je maar lezen als je het boek hebt. Dat is dan gelijk een goede smoes om dit haakboek te kopen *knipoog*

DUIF 6

Is het geen schatje? Ik wilde dit keer een klein haakproject en dat is gelukt. Het zijn weinig steken en je bent er in principe dus snel mee klaar. In het boek krijgt dit patroon twee sterren als het gaat om de moeilijkheid. Dus het valt mee, maar enige haakervaring is dat wel gewenst.

DUIF 9

Ik had wel wat last van frustraties met dit project door het gepriegel. Het was vooral een gepriegel met die kleine onderdelen zoals de sjaal, de baret en de poten. Dit komt omdat ik ‘m op haaknaald 2,5 mm heb gehaakt terwijl het boek naald 3,5 mm aangeeft. Door die kleinere haaknaald is mijn Jacques ‘slechts’ van poot tot baret 15 centimeter lang. In plaats van zo’n 21 centimeter als je met naald 3,5 haakt.

DUIF 3

Ik heb vooral frustraties gehad met de poten. Daar moeten drie pijpenragers in. Die had ik wel, maar die waren vrij kort. Dan had ‘ie zulke korte pootjes gehad, dat was geen gezicht geweest.  Dus ik heb zelf wat gefriemeld, haha!

DUIF 5

Dit zijn de kleuren die ik heb gebruikt. Als hoofdkleur heb ik lichtblauw gebruikt. De nek heb ik ecru gemaakt. De baret en de sjaal zijn donkerblauw. De snavel en de poten zijn oranje, maar dan wel een rustige tint. Niet heel fel oranje, maar eerder een pastel achtige tint. Onder volgende foto heb ik alle merken en kleurnummers gezet.

DUIF 8

  • Lichtblauw: Katia Capri, kleurnummer 82117.
  • Ecru: Phildar coton 3, kleurnummer 240. De kleurnaam op het wikkel is ‘ecru’.
  • Donkerblauw: Phildar coton 3, kleurnummer 106. De kleurnaam op het wikkel is ‘marine’.
  • Oranje: Katia Capri, kleurnummer 82139.

DUIF 1

Welk beestje is er als laatste uit jouw haaknaald gekropen/gevlogen/gelopen?

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s