Nieuws

Verslag: Knit&Knot haak- en breidagen

Eindelijk was het zover. Zaterdag 19 maart zijn wij naar de Knit&Knot haak- en breidagen geweest in Tilburg. Ruim tachtig exposanten waren met hun stands opgesteld in de Koepelhal en het was allemaal in de trend van haken, breien, vilten en borduren. Wij zaten in het midden aan de bloggerstafel met nog een gezellige blogger en we kregen ook een heel leuk cadeautje!

KNITENKNOT 9

Wanneer je richting de Koepelhal loopt, weet je al snel dat je goed zit. Verschillende borden en gehaakte kunstwerken zorgden ervoor dat je gelijk in de goede sfeer zat. Wat was het leuk gedaan!

KNITENKNOT 7

Deze poppen stonden vlak voor de ingang. Ze hadden allemaal gehaakte en gebreide kleding aan. Daarachter zie je aan een soort hek allemaal gehaakte en gebreide lapjes. Oorspronkelijk waren dit drie hekken, maar dieven hebben zo’n anderhalve week voor aanvang van de beurs één zo’n kunstwerk gestolen. Onbegrijpelijk, maar het zag er ondanks dat echt geweldig uit bij de ingang!

KNITENKNOT 2

Tilburg is dé textielstad van het zuiden. Deze stad heeft ook een textielmuseum, maar is natuurlijk ook bekend van voetbalclub Willem II. Deze pop met gebreid tenue stond als je net binnen was.

Bloggerstafel

Toen wij rond kwart voor tien binnen waren, zijn wij eerst maar even gaan settelen aan de bloggerstafel. We hadden verschillende haakwerken meegenomen om de tafel op te ‘leuken’ en bezoekers te laten zien wat we zoal haken. Dit is een kleine greep uit onze aankleding.

KNITENKNOT 8

De bloggers- en vloggerstafels waren lange tafels met roze bekleding. Om ons heen stonden verschillende kraampjes zoals Nominette met haar naamlabels en de breiclub.nl. De Haakhelden zijn om en om een rondje gaan lopen, want normaal kopen we alles wat los en vast zat, maar nu waren we er als bloggers en niet als bezoeker.

Dat weerhield ons absoluut niet om verschillende dingen te kopen hoor, haha! Eerst maar eens een kleine impressie van de beurs. Heel veel foto’s hebben we niet, want in ons enthousiasme zijn we helemaal vergeten om veel foto’s te maken voor jullie, oeps!

KNITENKNOT 4

Hier zie je eigenlijk de pure wol zoals die van de schapen afkomt. Dat zijn een hoop bollen! In een andere stand waren er ook mensen aan het spinnen. Dat is best een apart proces hoe ze van deze vachten heerlijke zachte bolletjes maken.

KNITENKNOT 5

Esther Vogelaar (op Instagram berucht, haha, als @essiebirdies) had twee toegangskaarten gewonnen via onze site. Als bedankje had ze deze geweldige pot omgehaakt met de Haakhelden bovenop. Wat een schatje, bedankt Esther!

KNITENKNOT 1

Wat deze pop om haar nek heeft, is helemaal met de hand gemaakt door
HeleneMG (Design Couture).

KNITENKNOT 3

Wat een mega bol! Het bestaat uit allemaal punnikwerkjes. Wat een hoop werk is daarin gaan zitten. Het stond er wel bij hoe veel jaar, maar dat durven wij jullie niet meer met zekerheid te zeggen. De bol was in ieder geval echt enorm.

Aanwinsten

Toen het een uur of drie was, zijn we weggegaan. Voordat we vertrokken hebben we nog snel wat aankopen gedaan. Zo namen de boeken ‘Kant haken’, ‘Vreemde vogels haken’ en ‘Hippe haakwerkjes’ mee. Daarnaast ging het nieuwe nummer van Aan de haak 3 mee naar huis. Haakheld Sharina heeft nog drie bolle Ice Yarn verloopgaren in paars/grijs meegenomen om uit te proberen.

Toiletdame in stijl

Voordat we terugreden, moest er natuurlijk nog een ‘pitsstop’ gemaakt worden. Zelfs daar bleef de beurs in stijl met deze toiletdame.

KNITENKNOT 6

Tafeldame

We hebben echt goede afleiding (lees HIER meer) gehad, want wat was het een gezellige beurs. Natuurlijk hadden we ook een leuke tafeldame, namelijk Rianne van Rianne Haaksels. Zij had hele mooie mochila tassen meegenomen. Bij Haakheld Sharina begint het dan toch weer te kriebelen als ze haar mooie tassen ziet, maar de mochila pogingen zijn al regelmatig door de kamer gevlogen. Dus die nieuwe poging mochila haken moet nog maar een keer goed overwogen worden, haha!

Mochila tas foto 3 jpg

Even terugblikje: foto van de eerste poging mochila haken van Sharina

Geen kraam hetzelfde

Er waren heel veel verschillende stands. Er waren kraampjes met boeken en tijdschriften maar ook de wolkramen verschilde onderling enorm. Zo had je de duurzame en extreem mooie draadjes van de Dutch wool Diva. Of de hand geverfde wol van Wol met Verve.

Maar er waren ook kraampjes met Stylecraft en Scheepjeswol. Kortom: veel diversiteit. Het enige ‘minpuntje’ was dat het op een gegeven moment heel erg druk was. Bij sommige kraampjes was het zo druk dat je niet kon zien wat er voor moois lag, maar de drukte verspreidde zich al snel. Dus toen konden we gelukkig alles zien. Maar verder was er niks te klagen!

Editie 2?

Ook de opzet met de bloggers- en vloggerstafels vonden wij heel erg leuk. We hebben heel veel leuke mensen gesproken. Ik zeg: op naar Kit&Knot editie 2!

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

7 gedachten over “Verslag: Knit&Knot haak- en breidagen”

  1. Ik stond er met Kunstigdatwel, haakpatronen en haakpakketten. Het was geweldig, echt 3 dagen feest!! Leuk om jullie stukje te lezen en te zien hoe jullie het beleefd hebben!

    Like

  2. ik vond het ook een leuke beurs en ik was natuurlijk heel blij met de kaartjes die ik via jullie heb gewonnen! wij hebben ook een heel gezellige dag in brabant gehad en superleuk om jullie te ontmoeten. Wat een mooi verslag heb je gemaakt Sharina! Jullie zijn twee superlieve dames en ik blijf jullie graag volgen. Veel liefs van Esther (essiebirdies)

    Geliked door 1 persoon

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s