Bezige vingers

De bezige vingers Monique #25 – ASSEPOESTER

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

ASSEPOESTER 4


Het is alweer even geleden dat De Haakhelden een allereerste ontmoeting hadden met Tessa van Riet-Ernst toen zij haar boek ‘Amigurumi sprookjes’ lanceerde bij Echt Studio. Na afloop van deze gezellige dag vroeg Tessa aan mij, wat ik als eerste wilde gaan haken uit dit boek. Mijn antwoord was gelijk ‘Assepoester’. Waarom? Omdat ik mijzelf altijd een ‘AssePOETster’ noem als ik in mijn huis weer de nodige ‘opruim’ en ‘poets’ beurten aan het doen ben. Oftewel het noodzakelijke huishoudelijk werk, haha! De meeste mensen in mijn omgeving weten inmiddels wel dat dit een echte ‘Monique’ uitspraak is 🙂

HANDEN UIT DE MOUWEN

Ik had mijzelf voorgenomen om gelijk te beginnen en nam ook gelijk de benodigde katoentjes mee bij Echtstudio. Maar een drukke ‘AssePOETser’ als ik ben, kwamen er steeds andere dingen tussendoor. Zo ook ander haakwerk. Twee weken geleden heb ik de handen uit de mouwen gestoken en mijn haaknaald in mijn bezige vingers gepropt! En daar kwam ze tevoorschijn, het schattige gezichtje. Ik was gelijk verliefd op mijn haakwerk ♥.

ASSEPOESTER 5

KLEUREN & GAREN

De kleur blauw uit het patroon heb ik vervangen door Catania groen nr 0212. Het gezichtje en de beentjes met Phildar 3 poudre.  De haren met Phildar 3 gold. Haar onderbroek met perle, eveneens van Phildar 3. Voor de schoentjes en accessoires in het jurkje gebruikte ik, net als in het patroon, het zilverkleurig garen Lizzy van Scheepjes. Dat alles met haaknaald 2,5 mm.

ASSEPOESTER 1

GRANULAATKORRELS

Haar voetjes heb ik gevuld met granulaatkorrels zodat ze goed blijft staan. Tip: Bij de Zeeman kun je in plaats van pantykousjes ook pantysokjes kopen. Er zitten 2 paar in één doosjes en kost € 0,59. De pantysokjes heb je nodig omdat de kans bestaat dat de korrels tussen je haakwerk uit glippen. Maar omdat dit sokjes zijn, en dus kleiner,  hoef je ze niet af te knippen en kun je ze gemakkelijk knopen.

ASSEPOESTER 2

ASSEPOESTER 3

AFWERKEN

Al met al heb ik mijn ‘Assepoester’ in nog geen twee dagen gehaakt, maar door de omstandigheden van de afgelopen weken, die je terug kunt lezen op onze Facebookpagina, moet ik de laatste onderdelen nog in elkaar zetten en verder afwerken. Maar ik zal een foto plaatsten van deze schattige ‘Assepoester’ op onze Facebookpagina als ze helemaal klaar is. Bedankt Tessa voor dit geweldig boek! Omaatje (grootmoeder) ga ik zeker ook nog haken.

Heb jij een haakwerkje wat je met jezelf associeert?

Groetjes,

ECHT STUDIO 1

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s