Review

Review: Iceyarn Magic Light

Wij vinden het altijd heerlijk om in een winkel de wolletjes te kunnen voelen en de kleuren goed te kunnen zien. Vandaag vertelt Haakheld Sharina wat zij vindt van de Ice Yarn Magic Light bollen!

ICEYARN4

Ik heb Ice Yarn al vaak voorbij zien komen op internet, maar nog nooit kunnen voelen in het echt. Tijdens de Knit & Knot haak- en breidagen stond er een stand met dit verloopgaren. Mijn oog viel er gelijk op. Dus ik hoefde niet lang na te denken. Drie bollen Ice Yarn Magic Light gaan mee naar huis.

Het project

Wat het moest worden, wist ik al gelijk. Het moest een sjaal worden voor oma. Zoals jullie wellicht al weten zit ze inmiddels in een zorghotel, maar ze heeft het altijd snel koud. Dus een sjaal komt goed van pas. Ze is gek op paars dus ik koos voor de kleur ‘purple’. Andere mogelijke kleuren zijn: groen, roze, blauw en geel.

ICEYARN2

Algemene gegevens

Eerst maar eens alle standaard gegevens op een rijtje. Het garen bestaat voor honderd procent uit acryl. Net zoals Stylecraft special DK. Verder staat deze informatie op het label:

  • Naalden: 4 – 4,5 mm
  • 100 gram (is ongeveer 360 meter)
  • Wasbaar op 30 graden

De aaibaarheid

Als ik het garen voel dan is het heerlijk zacht. Het pluist wel een klein beetje. Dat stoort mij niet zo, want dat heeft acryl altijd wel een beetje. Toen ik ging haken, werd het eigenlijk iets stugger. Daarmee bedoel ik dat het leek alsof het tijdens het verwerken iets stugger wordt. Die stugheid voelde ik niet terug in je project. De sjaal voelt nog steeds lekker zacht.

ICEYARN3

Het verloop

Elk verloopgaren is anders. Ice Yarn verloopt op een aparte manier. Soms loopt ‘ie heel langzaam over in een andere kleur. Dan heb je een lange tijd donker grijs, wit of paars. Soms zitten er dan enkele centimeters van een andere kleur in en verloopt het garen dus even heel snel van kleur. dat geeft een speels effect en ik houd daarvan.

ICEYARN10

Mijn ervaring

Ik heb een soort haat-liefdeverhouding met dit garen. Ik vind de kleuren en het verloop fantastisch. Ook het aantal meters dat op de bol zit, is veel. Je kunt dus met weinig garen een heel stuk haken. Maar ik vind die stugheid tijdens het haken minder fijn. Ik ben ook enkele keren knopen tegengekomen. Ook de manier waarop de bol is opgedraaid, vind ik minder. Tijdens het haken vallen er hele plukken van de bol af.

ICEYARN5

Ik heb een aantal keer de sjaal meegenomen. Als ik ‘m dan even uit het tasje haalde, lag mijn bol daar in drie plukken. Dus ik heb elke keer de draad uit de knoop halen en de bol weer opdraaien. Op zich niet het grootste probleem, maar het kost elke keer een hoop tijd.

Pluspunten

+ Het verloop van de kleuren en de kleuren zelf vind ik echt heel mooi.

+ De bol en het haakwerk voelen zacht aan.

+ Er zitten veel meters draad op de bol.

+ Het pluist maar een heel klein beetje, maar het valt nauwelijks op.

 

Minpunten

– Het garen voelt tijdens het haken iets stugger.

– De bol is heel losjes opgedraaid waardoor er elke keer stukken van de bol vallen.

– Niet veel winkels verkopen Ice Yarn.

– Het garen is op sommige plekker iets dunner en het verloopt dus ook in dikte.

ICEYARN1

Conclusie

Ik zou het garen zeker vaker gebruiken. Ik heb een voorliefde voor verloopgarens en daarin vind ik Ice Yarn heel sterk. Magic Light is slechts een van de vele lijnen die Ice Yarn in het assortiment heeft. Dus over het merk op zich kan ik geen uitspraak doen. Als ik de volgende keer een andere lijn tegenkom, dan ga ik die zeker uitproberen. Ik ben benieuwd hoe de andere garens van hen zijn.

De Magic Light zou ik op zich vaker willen gebruiken vanwege de kleur. Dan neem ik die verschillen in dikte en het uiteenvallen van de bol voor lief. Maar als ik ‘effen’ acrylgaren nodig heb, kies ik eerder voor Stylecraft special DK. Veel meer winkels verkopen dat en dan kan ik beter een kleur uitkiezen dat past bij een project.

Verkoop

Ice Yarn heeft verschillende lijnen en is te koop bij: www.iceyarns.com. Omgerekend betaal je daar nu ongeveer €1,79 per bol. Dat kan morgen anders zijn, want dat is afhankelijk van de koers van de euro. Ice Yarn verstuurt wereldwijd.

 

Heb jij wel eens met Ice Yarn gehaakt en zo ja, wat vond jij ervan?

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

2 gedachten over “Review: Iceyarn Magic Light”

  1. Ook ik haak en brei veel met Ice yarns en dat bevalt me al jarenlang uitstekend! Ze hebben een zeer breed assortiment van fijne wol en garens en van de prijs/kwaliteit verhouding wordt ik erg blij. Er zijn diverse verkooppunten online en ook zie ik het steeds vaker in de handwerkwinkels liggen. Persoonlijk heb ik nog nooit met het soort ice yarns magic light gewerkt, maar na het lezen van dit leuke artikel, ga ik het zo snel mogelijk bestellen.

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s