Nieuws

Haakhelden vinden leuk: een greep uit het haaknieuws

Er gebeuren weer hele leuke dingen op het gebied van haken. Vandaag zetten we weer wat haaknieuws op een rijtje!

DENDENNIS 3

Geboortetegeltje

In de nieuwste Koffie&Wol aflevering onthulde Dendennis dat hij een nieuw borduurpatroon lanceert als zijn zoontje wordt geboren. Het patroon zal dan het geboortetegeltje zijn. Hoewel het iets anders is dan haken, vonden wij dit te leuk om niet te vertellen.

Boekennieuws en meer!

Een steek, vele mogelijkheden

Tessa van Riet-nieuw boek
Bron: woolytoons.com

Dit is de cover van het nieuwste boek van Tessa van Riet-Ernst. Ze onthulde al het een en het ander in het interview dat we een paar weken terug hadden. Het boek bestaat niet alleen uit amigurumipatronen, maar heeft ook bijvoorbeeld dekens. Een ding komt steeds terug: de vaste. Deze steek staat centraal en Tessa laat zien hoe je met één steek heel veel verschillende projecten kan maken.

Ukkepukki

Haakster Bobbi Eden gaat ook met een nieuw boek komen met leuke amigurumi’s. Deze zal begin 2017 uitkomen, want eerst had de haakster nog ander nieuws. Ze is zwanger, gefeliciteerd!

Saskia laan - nieuw boek
Bron: saskialaan.nl

Alles is haken & gratis patroon deken

Saskia Laan, bekend van Koffie & Wol, komt eind mei ook met een heel leuk boek: ‘Alles is Haken’. Daarin zullen vooral veel kleurrijke patronen staan.

Wat ook leuk is, is de deken die zij heeft gemaakt voor Koffie en Wol. Geen één van de 120 granny’s waren qua kleurstelling hetzelfde. Wat er allemaal mogelijk is met zes kleuren! Om dat voor elkaar te krijgen had ze een hele berekening gemaakt. Klik HIER om het gratis patroon van de zomerse granny square deken bij Wolplein te bestellen!

Bron: Wolplein.nl

Voor de kleintjes

Klein Haakgeluk is het nieuwste boek dat Claire Boeter, oftewel ByClaire, heeft gemaakt. Pas in oktober ligt het boek in de winkels, maar de kaft is al bekend. Ook van Claire kun je kleurrijke patronen verwachten. Dit keer gericht op kinderen.

claire boeter - nieuw boek
Bron: byclaire.eu

Maar wat van Claire wel al bijna in de winkels ligt, is de nieuwe garenlijn. Dit keer een kleurrijk glittergaren in 18 verschillende kleuren voor haaknaald 4 mm. Daar zegt Claire op Facebook wel bij dat het ook goed haakt op naald 3,5 en 5 mm.

Bron: byclaire.eu

Wij zijn benieuwd en ik denk dat we dit garen ook wel even gaan testen.  Vanaf 11 april is ByClaire nr.3 te koop. Klik HIER voor meer foto’s op haar eigen site!

Nieuwe Crochet Along

Het garenmerk scheepjes komt met een nieuwe CAL genaamd: Last dance on the beach. Dat zal velen van jullie niet zijn ontgaan. Een van de ontwerpers is Marinke Slump, ook wel Wink genoemd. Zij heeft haar ontwerp niet af kunnen maken door haar overlijden. Twaalf online vriendinnen en bloggers hebben gezorgd dat deze prachtige CAL er toch is gekomen.

Bron: Scheepjes

Er zijn drie kleurstellingen samengesteld. Daarnaast kun je kiezen uit een basis of een luxe kit. Bij elke kit die wordt verkocht gaat er €2 naar het Fonds Psychische Gezondheid. Dat doel steunt  mensen met geestelijke zorgen en problemen. Dat ter nagedachtenis van Marinke.

De basiskit

De basiskit bestaat uit het honderd procent acrylgaren Colour Crafter. In totaal krijg je 14 bollen. De deken wordt met dit garen ongeveer 115 bij 150 centimeter.

ScheepjesCal1
Bron: Scheepjes.nl

De luxekit

De kit bestaat uit het garen Merino Soft. In totaal krijg je 39 bollen. Met dit garen wordt de deken ongeveer 130 bij 160 centimeter.

ScheepjesCal3
Bron: Scheepjes.nl

Het verschil tussen de twee pakketten zit niet alleen in het soort garen. In het luxere pakket zit ook nog:

  • Een speciaal label
  • Een olijfhouten knoop
  • Een luxe strandtas
  • Knitpro steekmarkeerders
  • Een luxe borduurschaar
  • Om te wassen krijg je nog Colour Catcher en Eucalan.
ScheepjesCal2
Bron: Scheepjes.nl

De CAL start op 20 april en zal veertien weken duren. Kijk voor meer informatie op: www.scheepjes.nl

 

Heb jij wel eens meegedaan met een Crochet Along (CAL)?

Groetjes,

haakhelden

 

Advertentie

2 gedachten over “Haakhelden vinden leuk: een greep uit het haaknieuws”

  1. Leuk stukje om te lezen weer dames. Wat komen er op korte tijd weer een hoop nieuwe boeken uit keuzes genoeg om weer te maken ook weer moeilijk om te maken natuurlijk. En om jullie vraag te beantwoorden ja ik doe mee met een cal Haha de Mix ’n Match deken daar heb ik van het weekend weel 13 van weg gehaakt en de cal van 2015 hangt nog op de kast die zit op week 33.5 nog bijna op het eind maar daar wegen de eindjes echt lood zullen we maar zeggen 😂 fijne avond

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s