Review

Review: Lammy Yarns

Wij vinden het altijd heerlijk om in een winkel de wolletjes te kunnen voelen en de kleuren goed te kunnen zien. Vandaag vertelt Haakheld Monique wat zij vindt van de Lammy Yarns jeans bollen!

OLIFANT 1

Het project

Voor mijn project lappenpoppen haken zocht ik nog naar een leuk verloop garen. Ze zeggen wel eens: “Als je niet zoekt, loop je er zo tegenaan”, nou in mijn geval was dat ook echt zo, haha! Op een zaterdagochtend was ik met Haakheld Sharina even in Dordrecht en wij liepen zo recht tegen een wollenkraam aan, op de weekmarkt. Mieké’s wollenkraam heette de kraam, kwamen we later achter in een leuk gesprek. Zij heeft een uitgebreid assortiment Lammy Yarns, waarbij verschillende wolletjes voorbeelden bij hangen die door haar zelf gemaakt zijn. Altijd handig toch!

Algemene gegevens

Eerst maar eens alle standaard gegevens op een rijtje. Het garen van mij heet Jeans en bestaat voor honderd procent uit katoen. Verder staat deze informatie op het label:

 • Naalden: 3,5 – 4 mm
 • 50 gram (is ongeveer 140 meter)
 • Wasbaar op 40 graden

De aaibaarheid

Het garen voelt heerlijk zacht aan en voor mijn lappenpop is dat dus een uitstekend garen. Ik had gekozen voor de kleur grijs, omdat ik naast mijn schaap ook nog de olifant wilde haken. Al zie je de leukste exemplaren voorbij komen, wilde ik hem toch echt in de kleur grijs maken.

Het verloop

Het garen heeft een apart verloop, af en toe krijg je hierdoor een wat lichter effect en dan weer een wat donkerder, maar ook hele stukken met een regelmatig verloop.

OLIFANT 2

Pluspunten

+ Het verloop van de kleuren en de kleuren zelf vind ik echt heel mooi.

+ De bol en het haakwerk voelen zacht aan.

+ Er zitten veel meters draad op de bol.

+ Voor een bol betaalde ik € 2,50 (markt)

+ Te wassen op 40 graden

+ Goed te gebruiken voor knuffels

Minpunten

– Dit garen Lammy Yarns Jeans, kleur grijs heeft voor mij met betrekking tot haken geen minpunten.

– Weinig wolwinkels bij mij in de buurt verkopen dit garen. Wel online te bestellen (zie kopje: verkoop)

Mijn ervaring/ conclusie:

Ik ben erg tevreden over deze bollen van Lammy Yarns en ik zou het zeker nog een keer aanschaffen. Het haakt heerlijk weg, valt niet uit elkaar tijdens het haken, splijt en pluist niet. Het voelt erg zacht aan. Doordat het ook goed te wassen is op 40 graden, is het uitermate geschikt om dingetjes te haken voor kleine kinderen.

OLIFANT 4

Verkoop

Dordrecht vrijdag en zaterdag markt (wekelijks) : – Markt kraam Mieke’s wolkraam tegenover de H&M (centrum)

Streefkerk                                                                      : – Wolkoopjeswinkel,  Kerkstraat 7 – 2959 BS Streefkerk

website                                                                           :   www.wolkoopjeskelder.nl

Online is deze Lammy Yarns Jeans onder andere te koop bij: – Pera & Pasha  en bij de  – De Breibar

 

Heb jij wel eens met Lammy Yarns gehaakt en zo ja, wat vond jij ervan?

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

4 gedachten over “Review: Lammy Yarns”

 1. De Lammy Yarns jeans is (in meerdere kleuren) ook on line en in de winkel zelf bij de Wolkoopjeswinkel in Streefkerk te koop. Eveneens € 2,50. Daarnaast ook allerlei andere garens van Lammy Yarns en andere merken. Even voor de duidelijkheid: Ik heb geen enkel zakelijk belang bij dit bedrijf, maar ik kom er vaak en graag vanwege de enorme keuze en gunstige prijzen.

  Like

  1. Hallo Cecile , Oh wat fijn dat je dit even bericht aan ons. Super leuk om te weten. Ik ga dit bij het bericht zelf erbij vermelden. Kun je mij het adres ook nog even doorgeven? Gaan de Haakhelden er zeker een keer langs haha! Groetjes Monique

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s