Bezige vingers

De bezige vingers Monique #26 – LAPPENPOPPEN

Er zitten weer een paar haakweekjes op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

SCHAAP 1

Lappenpoppen haken, naar het boek van Sascha Blase – Van Wagtendonk, was weer eens wat anders dan de gebruikelijke amigurumi’s, omdat alleen het hoofdje en een kleine gedeelte van de armen wordt gevuld met fiberfill en de rest dus niet. Daar wilde ik natuurlijk ook aan mee doen om mijn ervaring met jullie te kunnen delen. Het schaap vond ik erg schattig omdat de kop gedeeltelijk is gehaakt met drie samengehaakte stokjes. Dat lijkt een beetje op de welbekende ‘bobble stitch’. Er staat een duidelijk omschrijving in het boek hoe je deze moet haken en ook via Youtube zijn er genoeg voorbeelden van deze leuke steek te vinden.

GAREN

Ik heb twee bollen grijs van Scheepjes Softfun Denim gebruikt voor dit schaap in de kleur 511. Daarnaast heb ik nog een bol wit garen gebruikt. Dit is ook van Scheepjes, Softfun, maar dan de kleur nr. 2412. De lappenpop haakte ik met haaknaald nr 3,5 mm.

In tegenstelling tot wat er in het patroon staat, heb ik de armen gedeeltelijk met wit gehaakt. Omdat ik erg los haak is het schaap van een behoorlijk afmeting geworden. Van kop tot poot is het schaap ongeveer 40 cm bij mij geworden, dus een flink portie knuffelgehalte hé 🙂

SCHAAP 6

SCHAAP 3

HERKANSING

De patronen haken enorm makkelijk weg, met alleen vasten & stokjes, dus gaf ik mijzelf nog een nieuwe kans om te zien of de tweede lappenpop kleiner zou uitvallen met een halve maat kleiner. Nu met haaknaald 3 mm dus. Het garen wat ik heb gebruikt, zijn twee bollen Lammy Yarns Jeans kleur grijs. Het is enorm moeilijk kiezen welke lappenpop je wilt gaan haken, ze zijn allemaal te schattig, maar ik ging dit keer voor de olifant haha!

OLIFANT 1

STOKJES

Zoals ik al eerder vertelde in dit blog, gebruik je alleen maar vasten en stokjes met de lappenpoppen. Het lijf, poten en armen zijn echt alleen maar stokjes. Sasha laat op haar website een filmpje zien hoe je het lijfje haakt. Elke toer wordt gesloten, er ontstaat dan een zogenaamde ‘vouwlijn’ zoals je op onderstaande foto bij de pijl kunt zien.

OLIFANT 3

 Één  ding is zeker

Ook de olifant is inmiddels klaar en samen hebben ze het erg naar hun zin. De olifant is duidelijk kleiner geworden. In totaal is hij 34 cm geworden. Het in elkaar zetten van de lappenpoppen is veel makkelijker dan de gewone amigurumi’s. Dus als je echt een hekel hebt om die te haken, dan zou ik zeggen: probeer eens een lappenpop. Maar let op, ze laten zich enorm lastig fotograferen, dat dan weer wel, haha! Op naar een volgend project, waar ik jullie de volgende Bezige Vingers graag meer over zal vertellen.

OLIFANT 4

SCHAAP EN OLIFANT 3

SCHAAP EN OLIFANT 1

 

Heb jij wel eens een lappenpop gehaakt?

Groetjes,

haakhelden

 

 

 

 

Advertentie

3 gedachten over “De bezige vingers Monique #26 – LAPPENPOPPEN”

  1. Dotjes van popjes zijn het geworden en het haakt idd voor mij een stuk makkelijker als het echte amigurumi 😂 heb alleen Hippo nog maar gemaakt nog met te veel anders bezig 😆

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s