Nieuws

Haaknieuws: nieuwe CAL’s en boeken

Op haakgebied gebeurt er altijd wel iets. Een boeklancering, een Crochet Along of een leuke actie. Wij hebben weer wat nieuwtjes voor je verzameld.

haaknieuwslogo

1. Amigurumi CAL

Bron: Echtstudio

In aanloop naar de amigurumidag op 8 oktober organiseert wolwinkel Echtstudio een Crochet Along. Elke twee weken komt er een nieuw patroon online. De ontwerper blijft onbekend, want dat is ook de grote prijsvraag. Dat moeten de deelnemers raden.

Afgelopen week is de CAL gestart en in de Facebookgroep zie je al heel veel leuke beestjes voorbij komen. Wij gaan natuurlijk niet verklappen wat voor dier je haakt met het eerste gratis patroon. Daarvoor kun je kijken op de Facebookpagina van de CAL.

2. Knuffel kussen

Mr. Cey, bekend van Pera & Pasha, is flink aan het ontwerpen geweest. Eind augustus komt hij met zijn boek ‘Knuffel kussen haken’. Deze kussens zijn voorzien van schattige beestjes. In het boek staan 9 patronen van onder andere een eenhoorn, schaap en varken. Het boek is via de wolwinkel al te reserveren.

 

3. Alles met vasten

Bron: Woolytoons

Tessa van Riet-Ernst, oftewel Woolytoons, liet eerder al aan ons doorschemeren met een nieuw boek te komen. Inmiddels laat ze op social media projecten uit het boek ‘Happy Colours haken’ zien. Het draait volledig om één haaksteek: de vaste.

De variatie zit niet alleen in het soort project, maar ook in het wisselen van kleuren. Er staat onder andere een deken in die aan twee kanten anders is, maar ook een egel, een tas en ronde kussens met een dierengezicht. Dus echt van alles en nog wat. Het boek komt op 5 juli uit.

4. Lossen en Vasten kussen CAL

Bron: lossenenvasten.nl

Na het grote succes van de Lossen en Vasten deken is het nu tijd voor een kussen. In dezelfde stijl kun je een groot rond kussen haken met de nieuwe CAL van Joke ter Veldhuis. Op 24 juni komt het eerste patroon online. Meer informatie komt in de speciale Facebookgroep te staan.

 

Waar kijk jij het meest naar uit?

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

4 gedachten over “Haaknieuws: nieuwe CAL’s en boeken”

 1. Hallo Haakhelden,
  Wat leuk dat jullie even al het haaknieuws op een rijtje zetten. Het is niet af te knipogen ;-). hihi. Ik kijk wel uit naar het CAL-kussen, maar weet niet of ik mee ga doen omdat ik van mezelf geen garen meer mag kopen hihi. Verder kijk ik uit naar het boek van Jip by Jan (staat niet in jullie lijstje, maar toch). De boekpresentatie is ook in de buurt dus daar heb ik echt zin in. :-). Fijne donderdag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

  1. Hi Emily,
   Dankjewel voor je lieve reactie! De boeklancering van Jip by Jan hebben we op het lijstje staan van haakevementen. Helaas kunnen we er zelf niet bij zijn, omdat het behoorlijk ver is. Ik hoop dat je een leuke dag gaat hebben en laat je ons weten wat je eerste indruk van het boek is? 🙂 Wij zijn ook erg benieuwd!

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s