Review

Review: Rico essentials cotton dk

Wij vinden het altijd heerlijk om in een winkel de wolletjes te kunnen voelen en de kleuren goed te kunnen zien. Vandaag vertelt Haakheld Sharina wat zij vindt van de Rico essentials cotton dk bollen!

wolplein tas met Rico essentials cotton dk 37

Eerder maakte wij een lijstje van gehaakte tassen met gratis patroon. Daar staat ook een toffe schoudertas bij van Wolplein.nl. Met dit project ben ik nu bezig met het bijbehorende garen Rico essentials cotton dk. Dit garen staat ook aangegeven bij het patroon. Ik heb nu bijna de vier licht blauwe bollen gebruikt en ik vertel jullie graag wat meer over dit garen.

Algemene gegevens

Eerst maar eens alle standaard gegevens op een rijtje. Het garen van heet dus essentials cotton dk en is van het merk Rico Design. Zoals de naam doet vermoeden, bestaat het bolletje uit honderd procent katoen. Verder staat deze informatie op het label:

  • Naalden: 3 – 4 mm
  • 50 gram (is ongeveer 130 meter)
  • Wasbaar op 30 graden

wolplein tas met Rico essentials cotton dk 37

Hoe het voelt

Ik bestelde de bolletjes bij Wolplein. Toen ik het pakketje uitpakte en voor het eerst het bolletje en de draad voelde dat een beetje raar. Het garen voelt een klein beetje elastisch. Dit heb ik met katoen nog nooit gehad. Het voelt heel soepel en luchtig en ook een beetje zacht.

Ik verwachtte dat er iets van acryl in zou zitten wat de zachtheid en elasticiteit zou verklaren, maar dit zit er volgens de verpakking niet in. Maar de eerste indruk was dus erg goed. Het garen voelt voor een katoen erg goed aan en ook glanst het erg mooi.

wolplein tas met Rico essentials cotton dk 37

Hoe het haakt

De draad voelt erg zacht en soepel aan. Ik had dus hele hoge verwachtingen van dit garen. Het haakt ook erg prettig, maar toch splijt het wel een beetje. De draad bestaat uit 8 dunnere draadjes en ik had met enige regelmaat dat ik dus één van die dunnere draadjes niet mee haakte. Ik heb wel eens gehoord dat je aan de binnenkant van de bol moet beginnen zodat je de draad de goede kant op draait. Bij dit garen werkte dit erg goed bij mij. Daarna stak ik nauwelijks nog door de draad. Ik weet niet meer wie het zei, maar bedankt voor deze tip!

Pluspunten

+ De draad en het haakwerk voelen licht, soepel en zacht aan

+ Het pluist niet

+ Zit een mooie glans op de draad

+ Er zitten veel meters draad op de bol.

+ Te wassen op 30 graden

+ Goed verkrijgbaar en ook beschikbaar in veel kleuren

Minpunten

– Het kan een beetje splijten, maar je moet dan aan de binnenkant van de bol beginnen. Daardoor splijt het minder.

wolplein tas met Rico essentials cotton dk 37

Conclusie:

Ik ben toch wel verliefd geworden op deze bolletjes. Sterker nog: ik heb gelijk nog twee kleuren besteld. Dan kan ik nog een tas haken op mijn vakantie binnenkort, haha! De draad rekt misschien wel een beetje uit, maar vooralsnog zie ik dit niet gebeuren bij mijn tas.  Het is door de mooie en soepele draad denk ik ook erg geschikt voor amigurumi’s. Ik ga dit garen in ieder geval vaker gebruiken.

Verkoop:

Rico essentials cotton dk is onder andere verkrijgbaar bij Echtstudio, Wolplein en bij de webshop Handwerk.nl.

Heb jij wel eens iets gehaakt met Rico essentials cotton dk? En zo ja, wat was jouw ervaring?

Groetjes,

haakhelden

 

Advertentie

Een gedachte over “Review: Rico essentials cotton dk”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s