Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #28 – Schoudertas

Er zitten weer een paar haakweekjes op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien.

wolplein tas met Rico essentials cotton dk 37

Naar aanleiding van het lijstje gehaakte tassen kreeg ik de vraag of ik de schoudertas kon haken. Natuurlijk kan dat! Vorige week liet ik op onze Facebookpagina het begin zien. Inmiddels is de tas klaar en onderweg naar de ontvanger!

13835664_1136072376463444_895983880_o

Patroon

Wolplein heeft deze schoudertas ontworpen. Het patroon is zeker te doen voor een beginner. Je haakt alleen stokjes, lossen en halve vasten. Alleen bij de bodem moest ik even goed lezen, omdat je dan meerdert op verschillende plaatsen. Je moet daar dus even goed opletten waar de komma’s en sterretjes staan. Daarna is het echt tomeloos haken door in elk gat een stokje en een losse te haken.

wolplein tas met Rico essentials cotton dk 37

Op die manier haak je 45 toeren “in zijn rechtdoor”, zoals ik dat altijd zeg. Heerlijk als op de bank zit en ondertussen een serie kijkt. Of voor buiten in de tuin met dit zonnige en tropische weer en ondertussen zit te praten.

wolplein tas met Rico essentials cotton dk 37

De schouderband haak je in twee delen. Als je alle 47 toeren hebt gehaakt, begin je gelijk aan de eerste helft. Dat zijn 37 toeren stokjes. Daarna hecht je aan de andere kant aan en haak je weer 37 toeren stokjes. In het midden heb ik de twee delen aan elkaar gehaakt. Je kan het ook met een stopnaald doen, maar zo blijft het wel steviger zitten denk ik.

13838145_1136072383130110_509958051_o

Je kan nog een randje vasten eromheen haken, maar daar had ik te weinig garen voor. Het stukje dat ik geprobeerd had, vond ik ook niet mooi.

Garen

Wolplein gebruikte Rico essentials cotton dk. Ik had dit garen nog nooit gebruikt, maar ik was enorm benieuwd ernaar. Daarom besloot ik deze tas te maken met dit garen in de kleur 37 en met haaknaald 4 mm. Dit staat ook zo aangegeven in het patroon. Je hebt in totaal vier bolletjes nodig en die gebruik je ook bijna helemaal op. Afgelopen maandag schreef ik trouwens er een review over deze bolletjes.

wolplein tas met Rico essentials cotton dk 37

Eindresultaat

De tas heeft een kant-uiterlijk en dat vind ik persoonlijk erg mooi. Dit komt doordat je een stokje en een losse haakt. Ook vind ik de kleur echt fantastisch. Het doet mij denken aan een strakblauwe lucht op een zonnige dag. Heerlijk! Hieronder nog een foto van het eindresultaat.

13838179_1136072426463439_1172543980_o

Nadat ik deze tas heb gehaakt, bestelde ik gelijk nog een keer bij Wolplein. Dit maal voor een mint groene en een roze tas. Heerlijk zo’n ‘tomeloos haken’-project. Ik ga weer lekker naar buiten om verder te haken aan andere projectjes, tot snel! Ohja, het patroon van deze trendy shopper vind je HIER.

Wat vind jij van het garenmerk Rico?

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s