Bezige vingers

De bezige vingers Monique #30 – Sterkussens

Er zitten weer een paar haakweekjes op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

STERKUSSEN 7

“Ik zie een ster, hij staat nog ver, maar strakkies komt ‘ie dichterbij.” Met deze tekst begon het liedje van Mouth & Macneal in 1974, haha! Moest er steeds aan denken bij het haken van deze leuke sterkussens uit het boek ‘Haak je Happy’ van Lisanne Multem. Ik begon met een mini versie. Het patroon is van de muziekster uit hetzelfde boek die ik als kussentje haakte.

STERKUSSEN 2

In het boek wordt het grote sterkussen gehaakt met Byclaire nr 2, maar ik gebruikte het Rico creative Cotton Aran garen op haaknaald nr 4 mm. In de kleur natural, kleurnummer 60, had ik genoeg wolletjes 🙂 De doorsnee van dit kussen is bij mij zo’n 53 cm geworden.

STERKUSSEN 3

STERKUSSEN 3

Als je eenmaal dit patroon gehaakt hebt, wil je er steeds meer. Althans zo ging dat bij mij haha! Het haakt heerlijk weg en is niet moeilijk voor de beginners onder ons. Bij navraag onder mijn Instagram vriendinnen, bleek dat ik aan 4 bolletjes genoeg zou hebben. Dus op naar de volgende ster. Al gauw, door mijn losse hand van haken, bleek dat ik nét wat aan garen tekort kwam. Dan baal je enorm kan ik je verzekeren. Wat nu? Navraag bij Wolplein, waar deze wol vandaan komt, bleek dat ze niet meer het juiste kleurbad konden leveren. Baalmomentje nummer twee.

STERKUSSEN 6

EEN GLINSTEREND STERKUSSEN

Mijn vraag ging nog even verder op Instagram, totdat er ééntje tegen mij zei: Joh doe gewoon eens gek! En haak één punt in een andere kleur. Nou is dat ‘doe eens gek’ in het dagelijks leven niet zo’n probleem voor mij, haha! Maar met betrekking tot het haken ben ik toch een enorm ‘pietjeprecies’. Ik kon het altijd proberen natuurlijk, want zo had ik er ook niets aan en is het zonde van je haakwerk. Met Byclaire nr. 3 Sparkle, kleur nr. 2231- zilver haakte ik de bewuste punt en haakte ik ook het sterkussen rondom dicht. Het resultaat is een erg leuk glinsterend sterkussen. Mijn baalmomentje was snel vergeten, haha!

STERKUSSEN 8

Lederen labels

Wat het haakwerk echt ‘af’ maakt, zijn de lederen naamlabels. Het is zoals ze zeggen: “De kers op de taart!” Het geeft een persoonlijk tintje aan je haakwerk. Wij hebben deze besteld bij de Haakfabriek. Zij heeft speciaal, voor de Haakhelden, een wat breder formaat leer besteld , zodat ons ‘eigen’ lettertype er ook op verwerkt kon worden. Voor mijn glinsterend sterkussen heeft ze een zilveren label inclusief stersymbool voor mij gemaakt. Bedankt Chantel voor het meedenken, de service en je snelle leveringen!

STERKUSSEN 1

 

Had jij wel eens garen tekort voor je haakproject?

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

4 gedachten over “De bezige vingers Monique #30 – Sterkussens”

  1. Toen ik pas begon te breien had ik 1 of 2 bollen gekocht en natuurlijk kwam ik er tekort om een sjaal te maken. Het is een hele zoektocht geworden maar door creatief te zijn toch nog bijpassende kleuren gevonden.

    Like

    1. Hallo Lize, ons motto is meestal : bol meer , zorg minder als we een project starten😄 maar beetje creativiteit kan ook heel leuk resultaat geven hè. Leuk je berichtje!! Groetjes Monique

      Geliked door 1 persoon

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s