Bezige vingers

De bezige vingers Monique #31 – Miriam Catshoek Sjaal

Er zitten weer een paar haakweekjes op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

MC SJAAL 6

Haakheld Sharina had al een keer een prachtige sjaal gehaakt voor haar oma, maar mijn moeder wilde er graag nog ééntje bij in het grijs. Dat was de voorwaarde, haha! Dus ging ik allereerst op zoek naar een geschikt patroon. Al gauw kwam ik uit, via Instagram, op de ‘miriam catshoek sjaal’. Van achteren loopt deze sjaal rond, maar aan de zijkanten loopt het toch in een punt. Een super geschikt patroon voor ons omaatje. Het gratis patroon kun je downloaden op de website van Draad & Praat.

Wolletjes

MC SJAAL 1

Miriam zelf had de sjaal met mohair garen gehaakt. Ik koos voor Katia Air Alpaca kleur nr. 202, een heerlijk zacht en lichtgewicht garen wat er toch ‘fluffy’ uitziet. Voor het randje koos ik Katia Missouri kleur nr. 13 en als finishing touch een glitter draadje Katia Gatsby kleur nr. 51. Voor de sjaal gebruikte ik haaknaald 6 mm om het erg ‘luchtig’ te maken. De wolletjes werden goedgekeurd. Dus kon ik aan de slag :)!

CHIQUE

MC SJAAL 4

Door de kleurencombinatie grijs, zalm en glitter heeft de sjaal een chique uitstraling gekregen. In één zonnig weekend had ik deze sjaal al klaar. Het is een makkelijk patroon wat goed omschreven is en ook geschikt is voor de beginnende haaksters.

ELKE DAG

Mijn moeder vind de sjaal super fijn in het gebruik en draagt ‘m elke dag. Als je stoere herfst- of winterkleuren gebruikt, krijgt de sjaal weer een heel andere uitstraling. In een ‘stoere’ look wil ik de sjaal ook voor mijzelf gaan haken. Ik zal daar uiteraard een foto van plaatsen op onze Facebookpagina.

MC SJAAL 3

MC SJAAL 5

 

Welke sjaal(s) heb jij al gehaakt?

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

3 gedachten over “De bezige vingers Monique #31 – Miriam Catshoek Sjaal”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s