Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #25 – Chique das van Iceyarn

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien.

ICEYARN7

Ik heb al wat sneak previews laten zien op Instagram (@haakheldsharina) en in het blog over Iceyarn Magic Light. Maar nu ga ik dan echt onthullen waar ik al die tijd mee bezig ben geweest.

Tijdens de Knit & Knot Brabantse haak- en breidagen zag ik Iceyarn liggen. Ik heb er al zoveel over gehoord, maar zelf nog nooit iets mee gehaakt. Ik had het zelfs nog nooit in mijn handen gehad. Ik zag de bollen al bij binnenkomst, maar toen gingen Monique en ik eerst onze spullen uitstallen. Pas daarna ging ik op jacht naar ‘mijn’ Iceyarn, haha!

ICEYARN8

Ik wilde heel graag iets voor oma maken nu ze in dat zorghotel zit. Soms is het daar zo koud. Nou ben ik vrij warmbloedig aangelegd, maar mijn oma heeft het snel koud. Ze heeft wel wat sjaals, maar geen donkerpaarse variant. Dus ik ging op zoek naar de juiste paarse kleur Iceyarn voor dit project.

Verloop

Tussen de drukte door wist ik mij naar voren te dringen tussen de mensen. Sorry voor iedereen die ik daarbij een beetje geduwd heb, haha! Ik voelde, ik keek en boog over de kraam heen en daar zag ik het liggen: het perfecte bolletje. Precies wat ik zocht. Het was Iceyarn Magic Light in de kleur paars/purple.

ICEYARN4

De bol verliep van crème wit, naar donkergrijs en van licht grijs naar een mooie donkere kleur paars. Ik was op slag verliefd en niets staat mij dan nog in de weg tussen mij en mijn bolletjes, haha! Herkennen jullie dat? Over het garen zal ik verder niet te veel uitweiden, want daar heb ik vorige week maandag al een hele review over geschreven, haha! Deze kun je HIER teruglezen.

Kant haken

Oké, nog heeeeel even terug naar de Knit & Knot. Daar kwamen een paar van onze volgers langs voor een gezellige babbel, heel erg leuk! Zo ook Jeanine Riemens en Anouk Verduin. Ik zat al een tijdje te twijfelen of ik het boek ‘Kant haken’ van Sascha Blase zou kopen. Zij hebben mij overtuigd (niet dat daar veel voor nodig was, haha) en ik heb diezelfde dag, op de beurs dus, het boek gekocht! Het patroon voor de sjaal dat ik heb gebruikt, komt dan ook uit dat boek.

ICEYARN9

Het patroon is de chique das. Maar ik heb, zoals jullie gewend zijn, wel het een en het ander anders gedaan. Om te beginnen had ik dikker garen en heb ik dus minder steken opgezet. Ik zag dat de steek een veelvoud van 9 had plus twee lossen. Dus heb ik in totaal 65 lossen opgezet met haaknaald 4,5 mm om te beginnen.

Tomeloos haken

De soort lus waar je de sjaal doorheen kan doen, heb ik weggelaten. Dat is voor mijn oma niet zo handig. Ik vond de steek van de sjaal zelf zo mooi en die heb ik ruim honderd keer herhaald tot de sjaal bijna 160 centimeter was. Echt een heerlijk project waar je niet bij na hoeft te denken. Om de sjaal mooi af te werken heb ik aan het begin en het einde 5 toeren vasten gehaakt. Om de hele sjaal heen heb ik een randje vasten en halve gehaakt.

ICEYARN6

Ik heb nog geen foto van het eindresultaat, want ik moet nog twee dingen doen: draadjes afhechten en de sjaal blocken. Maar door het begin van mijn stage is dat er nog niet van gekomen. Inmiddels ben ik begonnen aan mijn stage bij het Eindhovense platform www.e52.nl. Ik zit bijna dagelijks op de High Tech Campus in de stad. Echt een onwijs toffe omgeving!

Ik word de hele dag omringt met mensen die slimme dingen bedenken en maken. Super interessant. Maar soms is het dan toch lekker om in de trein terug even te ontsnappen aan alle high tech en lekker – offline en old school – te haken. Verstand op nul en tomeloos haken.

 

Heb jij wel eens kant gehaakt?

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

3 gedachten over “De bezige vingers Sharina #25 – Chique das van Iceyarn”

 1. Ben benieuwd naar een totaal foto van hele sjaal maar het ziet er zo al heel mooi uit. Tuurlijk zijn we ook erg nieuwsgierig wat Oma haakheld 😁 vd sjaal vind maar dat houden we vast nog tegoed van je.
  En om je vraag te beantwoorden ja ik heb al meerdere projecten uit het boek gehaakt maar dat wist je al 😂 aangezien ik je zoveel goeds over het boek vertelt had 😁

  Like

  1. Oma haakheld heeft de sjaal een aantal keer gezien als work in progress en toen vond ze ‘m al heel mooi dus ik denk dat dat wel goed zit, haha! Als ik ‘m afgeef, zal ik het nog laten weten 😊

   Het is echt een heel fijn boek. Ben erg blij dat ik ‘m op jouw aanraden heb gekocht!

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s