Nieuws

Video: Met mijn gehaakte Pokémons op Q-music!

Het was een bizarre week en er komt nog een bizarre week aan. Ik, Haakheld Sharina, ben namelijk elke avond te horen op Q-music. Lees verder om meer te weten te komen!

gehaakte pokemon dratini dropping

Sommigen weten het al dat ik helemaal verslaafd ben aan het spelletje PokémonGO. Voor mij is dit echt nostalgie en jeugdsentiment. Al vaker zag ik de rood/witte-pokéballs op Instagram voorbij komen, maar dan komt het er niet van.

Je kent het denk ik wel. In je hoofd heb je een soort lijstje met dingen die je nog wilt maken, maar meestal blijven er veel ideeën op de spreekwoordelijke plank liggen. Dat had ik dus ook met de pokémonhaaksels. Tot ik in de auto zat en hoorde over CrochetGO!

Q-Music

CrochetGO is een initiatief dat begonnen is bij Nichole’s Nerdy Knots in Texas. Zij haakte een aantal pokémons en ballen en liet ze achter bij een ophaalpunt in het spel. Op het radiostation Q-music werd over haar vertelt. DJ Stephan Bouwman zei: “Als je de link naar de patroontjes wilt, stuur dan even een berichtje.”

Dus dat deed ik en zo is de pokéball gaan rollen. Hoe het verhaal verder ging, vertel ik je in deze video:

Inmiddels heb ik veel pokémons gemaakt. Om overzicht te houden, vertel ik alleen over de pokémons die ik afgelopen week heb gedropt. Dan noem ik ook het gebruikte materiaal en zet ik een link naar het patroon. Zodat jullie ook deze schattige fantasiediertjes kunnen maken! Alle oogjes zijn geborduurd met katoen van Phildar voor naald 2,5 – 3 mm. Zwart is de kleur noir en wit kun je vinden onder de kleurnaam blanc.

gehaakte pokemon poliwag

Dinsdag

Dit was de eerste avond dat ik in Q-music te horen was. Ik had die dag een poliwag afgemaakt en besloot om die te droppen in Ridderkerk-Rijsoord. Dit zijn de materialen:

 • Blauw: Stylecraft special dk in de kleur demin (1302)
 • Wit: Stylecraft special dk in de kleur (1005)
 • Spiraal: Phildar coton 3 – noir
 • Haaknaald 3,5 mm
 • Patroon: klik hier

Poliwag was binnen een half uur gevonden door Anouk. Zij zat de volgende dag ook in de uitzending.

Woensdag

De dropping vond toen plaats in Hendrik-Ido-Ambacht. Ik was op een verjaardag en was even weggelopen om deze Oddish te verstoppen en om het interview met Q-music te geven. Dit zijn de materialen:

 • Blauw: Stylecraft special dk in de kleur demin (1302)
 • Groen: Stylecraft special dk in de kleur meadow (1065)
 • Haaknaald 3,5 mm
 • Patroon: klik hier

Via Q-music heeft niemand Oddish gevonden. Hij moest dus een nachtje doorbrengen op de straat. Gelukkig nam Destiny hem de volgende dag mee naar huis waar hij er warmpjes bij zat op haar kamer. De foto kun je vinden op onze Facebookpagina.

Donderdag

Donderdag was Dratinidag! Deze langgerekte pokémon kon je buigen in alle richtingen. Ik had namelijk twee pijpenraggers in het lijfje gedaan. Dit zijn de materialen:

 • Blauw: Stylecraft special dk in de kleur cloud blue (1019)
 • Wit: Stylecraft special dk in de kleur cream (1005)
 • Haaknaald 3,5 mm
 • Patroon: klik hier

Al snel kreeg ik een foto en berichtje van Leonie met mijn gehaakte Dratini. Ze wist waar ‘ie lag in Ridderkerk en ging erop af. Hoe leuk is dat?!

gehaakte pokemon bellsprout

Vrijdag

Het regende die avond behoorlijk hard, maar dat weerhield mij er echt niet van om Bellsprout te gaan wegbrengen. Om hem te beschermen gebruikte ik een boterhamzakje en het kaartje met de tekst plakte ik aan de binnenkant van het zakje. Dit zijn de materialen:

 • Geel: ByClaire nr.1 in de kleur 2180
 • Roze mondje: SMC Catania in de kleur 0246
 • Bruin lijfje: SMC Catania in de kleur 0162
 • Groene blaadjes: ByClaire nr.1 in de kleur 2147
 • Haaknaald 2,5 mm
 • Patroon: klik hier

Binnen een half uur kreeg ik een reactie dat iemand was gaan kijken, maar Bellsprout al weg was. Ik heb helaas (nog) geen berichtje gehad.

gehaakte pokemon pokeball

Zaterdag

Onder andere Boris vroeg aan mij of ik een haakwerkje wilde verstoppen in Nijmegen. Heel toevallig ging mijn vriend er op zaterdag heen. Buiten Q-music om liet ik deze pokéball dus droppen in Nijmegen. Dit zijn de materialen:

 • Rood: SMC Catania in de kleur 0115
 • Zwart: Phildar coton 3 in de kleur noir
 • Wit: Phildar coton 3 in de kleur blanc
 • Haaknaald 2,5 mm
 • Patroon: klik hier

Boris zat al klaar voor de hints en ging gelijk op zoek. Een klein kwartiertje later kreeg ik al een heel leuk berichtje en een foto!

Dit waren de pokémons die ik deze week heb achtergelaten bij PokéStops, punten in het spel. De andere haakwerkjes komen ongetwijfeld nog een keer aan bod in een bezige vingers of in een vervolg op dit blog. Ik krijg namelijk nog alle fragmenten van Q-music en die zal ik met jullie delen zodra ik ze heb.

Wil jij ook op jacht naar een gehaakte pokémon? Deze hele week ben ik dus nog te horen op Q-music. Rond 10 uur à half 11 in de avond belt Stephan Bouwman mij op. Dan geef ik je een hint waar de pokémon te vinden is!

Heb jij wel eens een haakwerkje ergens achter gelaten of doe jij mee aan crochetGO? Laat het ons weten!

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

4 gedachten over “Video: Met mijn gehaakte Pokémons op Q-music!”

 1. hoi Sharina, wat een ontzettend leuk filmpje! en wat lief dat je dit met ons deelt en ook de uitleg erbij hoe je de pokemons haakt. ik heb zelf de pokemon Hawlucha gemaakt voor iemand maar uiteindelijk wilde die persoon hem niet dus misschien ga ik hem ook wel ergens “droppen” groetjes esther

  Like

 2. Hi Emily,
  Dankjewel! Ik vind het enorm leuk om te doen, maar ik ben zelf ook een enorme fan van pokemonGO, dat scheelt. Vandaag en gisteravond weer twee mensen heel erg blij gemaakt en dan weet je ook waarom je het doet. Het scheelt ook dat ik zelf pokemonfan bent anders is het misschien niet zo leuk. Fijne dinsdag!
  Liefs,
  Haakheld Sharina

  Like

 3. Hey Sharina,

  Wat een ontzettend leuk initiatief. En wat gaaf dat je elke keer op Q te horen bent. Echt superleuk :-). Ben zelf niet zo van de pokémons, maar mijn broers, broertje etc zijn er gek van haha. Misschien dat ik ze nog eens een pokémon ga haken. Bedankt voor de inspiratie.
  Fijne dinsdag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s