Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #29 – Pokémon

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkjes zien. Dit keer in de trend van pokémon. Tevens is dit het laatste artikel dat we over gehaakte pokémon zullen publiceren.

gehaakte pokemon pokeball

Dit is echt de allerlaatste pokémon gerelateerde blog. Ik beloof het! Afgelopen maandag vertelde ik over mijn radio ‘optredens’ bij Q-music. Elke avond laat ik een gehaakt poppetje achter bij een punt in het spel PokemonGO. De aanwijzing geef ik dan live op nationale radio, ahhh spannend! Elke keer krijg ik hele leuke reacties. Vanavond en morgenavond ben ik sowieso nog te horen op Q-music als ik er weer eentje achterlaat.

Het initiatief heeft de naam CrochetGO. Crochet is het Engelse woord voor haken en GO komt voort uit de naam van het virtuele spelletje dat pokemonGO heet. Het initiatief heb ik niet zelf bedacht. Nichole’s Nerdy Knots is een Amerikaanse haakster en zij is ermee begonnen in Texas. Inmiddels heeft ze heel wat van de fantasiediertjes ontworpen. Nog leuker: zij stelt de patronen gratis beschikbaar op Ravelry.

go voor hersenstichtingHersenstichting

Daarnaast heb ik nog meer leuk nieuws. Zondag 4 september wordt er in Zeist een sponsorloop gehouden voor de Hersenstichting. De route loopt langs allemaal punten in het pokémonspel. Ik doneer samen met Esther Vogelaar (@essiebirdies op Instagram) gehaakte pokémon voor deze dag. Deze gaan geveild worden. Hopelijk gaat de dag veel geld opbrengen voor dit fantastische doel! Wil je meer weten over deze actie? Kijk dan even hier.

Dan ga ik nu maar over tot de orde van de dag: De bezige vingers! Ik heb de afgelopen week dus heel wat van die fantasiediertjes gehaakt. Een aantal zijn in het blog van maandag voorbij gekomen, maar dat was slechts een deel. Aangezien ik er nu nog meer heb gemaakt, ga ik deze vandaag behandelen. Om het overzicht te bewaren ga ik dit per dag doen.

gehaakte pokemon oddish

Maandag

Het begin van de week trap ik af met Oddish. Dit is trouwens mijn favoriete pokémon, want hij is gewoon zo schattig. Eerder maakte ik dit beestje met Stylecraft, maar dit keer is het er een geworden van katoen. Dit zijn de materialen:

 • Lijfje: Phildar coton 3 in de kleur canard
 • Blaadjes: ByClaire nr.1 in de kleur 2147
 • Oogjes: Phildar coton 3 in de kleur noir
 • Haaknaald 2,5 mm
 • Patroon: klik hier

gehaakte pokemon weepingbell

Dinsdag

Tijd voor Weepingbell. Dit is een van de evoluties en het duurt dus best wel een tijdje voor je deze pokémon kan krijgen. Deze is echt heel mini geworden, haha! Dit zijn de materialen:

 • Geel: ByClaire nr.1 in de kleur 2180
 • Roze mondje: SMC Catania in de kleur 0246
 • Steeltje: SMC Catania in de kleur 0162
 • Blaadjes: ByClaire nr.1 in de kleur 2147
 • Binnenkant mond en oogjes: Phildar coton 3 in de kleur noir
 • Haaknaald 2,5 mm
 • Patroon: klik hier

gehaakte pokemon voltorb

Woensdag

Mag ik jullie voorstellen aan Voltorb? Hij kijkt eigenlijk altijd boos in het spel. Ik heb voor deze pokémon een ander patroon gebruikt dan voor de pokéballs. Daardoor is mijn boze, ronde vriend wat groter uitgevallen. Dit zijn de materialen:

 • Rood: SMC Catania in de kleur 0115
 • Wit: Phildar coton 3 in de kleur blanc
 • Zwart: Phildar coton 3 in de kleur noir
 • Haaknaald 2,5 mm
 • Patroon: klik hier

gehaakte pokemon zubat

Zubat voor televisie

Dinsdag kreeg ik van TV Dordrecht een interview verzoek. Ze hadden gezien dat ik de gehaakte diertjes rondom Dordrecht had verstopt. Ik vond het zo leuk dat ik besloot mee te werken. Ik stopt de pokémon, een paar bollen katoen, mijn haaknaald en mijn haakwerk in een tasje en ging richting het leerpark in Dordrecht. Ik kreeg een microfoontje aan mijn T-shirt en mocht op een bankje gaan haken. Hoe leuk is dat? Deze Zubat had ik meegenomen om te droppen voor de kijkers van de lokale omroep. Ik liet ‘m achter bij een punt in de buurt. Hieronder kun je het item zien:

Ik maakte Zubat met deze materialen:

 • Lijfje: Phildar coton 3 in de kleur canard
 • Binnenkant vleugels en oren: SMC Catania in de kleur 0246
 • Mond: Phildar coton 3 in de kleur noir
 • Witte tandjes: Phildar coton 3 in de kleur blanc
 • Patroon: klik hier

gehaakte pokemon weedle

Weedle

In het spel is Weedle een pokémon die je op elke hoek van de straat tegenkomt. Maar eigenlijk is ‘ie wel erg schattig in deze gehaakte vorm. Ook deze is weer erg klein. Je haakt het hoofdje tot een maximale breedte van 18 vasten. Het lijfje bestaat uit steeds minderen naar 6 vasten en meerderen naar 12 vasten. Dat is echt lastig vasthouden en opvullen. Dit zijn de materialen:

 • Roestbruin lijfje: SMC Catania in de kleur 0383
 • Roze pootjes: SMC Catania in de kleur 0246
 • Witte hoorn en staart: Phildar coton 3 in de kleur blanc
 • Oogjes: Phildar coton 3 in de kleur noir
 • Haaknaald 2,5 mm
 • Patroon: klik hier

gehaakte pokemon diglett

Diglett

Deze pokémon komt uit de grond om zijn snoetje te laten zien. De onderkant is dus een soort grond waar hij uitkomt. Dit zijn de materialen:

 • Lijfje: SMC Catania in de kleur 0162
 • Neus: SMC Catania in de kleur 0246
 • Grond: Phildar coton 3 in de kleur chanvre
 • Oogjes: Phildar coton 3 in de kleur noir
 • Witte stip in oog: Phildar coton 3 in de kleur blanc
 • Haaknaald 2,5 mm
 • Patroon: klik hier

Dit was de laatste pokémon die ik deze week haakte. Ongetwijfeld zal ik er nog wel wat meer maken om te droppen. Dan plaats ik ze met aanwijzing op mijn Instagram (@haakheldsharina). Dus wil je op de hoogte blijven van de pokémon en alle andere haakwerkjes, volg mij dan even op Instagram 🙂

Heb jij wel eens een haakwerkje achtergelaten?

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

4 gedachten over “De bezige vingers Sharina #29 – Pokémon”

 1. Nooit achter gelaten, maar wat een leuk idee! Zoals de boeken die achter gelaten worden! En vind nog steeds niet dat je teveel spamt 😉. Leuk dat jij en @essiebirdies ook doneren, succes! (Jaja_Haakt)

  Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s