Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #30 – Neushoorn Nanou

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien.

Neushoorn Nanou 2

Ik wil jullie graag voorstellen aan neushoorn Nanou. Ik kan jullie één ding zeggen: Nanou is echt een luilak! Je hoeft maar één seconden een andere kant op te kijken en hij is al richting de vensterbank gegaan. Daar ligt hij graag om te ‘zonnen’. Dan kruipt hij op de vensterbank om de laatste zonnestralen van de dag mee te pikken. Zeker met deze nazomerse dagen kun je Nanou daar vinden.

Als ik haak aan een nieuwe amigurumi bedenk ik ook vaak een karakter voor het beestje. Als kind zijnde deed ik dit ook al bij mijn knuffels en ik laat mijn fantasie nog steeds los op mijn amigurumi’s. Overigens staat in veel haakboeken ook zo’n omschrijving. De naam Nanou heb ik niet zelf verzonnen, maar die stond al bij het patroon.

Poten meehaken

Nanou heb ik gemaakt uit het boek ‘Zoomigurumi 5’. Je hoefde maar weinig onderdelen in elkaar te zetten en dat vond ik zo leuk aan dit patroon. Je haakt eerst de voeten, armen en staart. Daarna ga je met het lijfje aan de slag en de onderdelen haak je dus mee in het lijfje.

Neushoorn Nanou 1

Het is wel lastig dat je op een gegeven moment met vier poten nog aan het haken was, maar dat vond ik beduidend minder vervelend dan het in elkaar zetten van een knuffel. Alleen de hoorns moeten nog op het koppie vastgemaakt worden en dan zet je het hoofd aan het lijfje vast. Dan ben je al klaar!

Garen

Het katoen had ik al in huis. Het is een soort groen/grijs katoen voor naald 4 tot 5 mm. Ik vond het gelijk geschikt voor dit project. Nanou is gemaakt van drie bollen Rico creative cotton Aran in kleur 43. De hoorn maakte ik van hetzelfde garen, maar dan in kleur 31.

Normaal haak ik amigurumi’s met haaknaald 2,5 mm. Maar dit garen is een stuk dikker dan andere katoentjes. Ik heb daarom haaknaald 4,5 mm gebruikt. Nanou is daardoor met zijn 34 centimeter groter uitgevallen. Maar ik houd daarvan!

 

Wat heb jij we eens gemaakt uit een zoomigurumi boek?

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

Een gedachte over “De bezige vingers Sharina #30 – Neushoorn Nanou”

 1. Hey Sharina,
  Wat is Nanou schattig zeg. En wat een leuk patroon, aangezien je de delen meehaakt. Heel gaaf. Dat weerhoudt mij er telkens van om amigurumi’s te gaan maken, het in elkaar zetten is zo’n werk haha. Nanou is erg leuk geworden, De kleur is ook erg mooi.
  Fijn weekend alvast.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s