Bezige vingers

De bezige vingers Monique #32 – Confettideken

Er zitten weer een paar haakweken op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

confettideken-9

Het is alweer even geleden dat de Haakhelden bij de boeklancering waren van Lisanne Multum (Draad & Praat). Hier werd ik gelijk verliefd op de confettideken uit haar boek ‘Haak je Happy’. ‘Happy’ werd ik wel van elke lapje wat klaar was. Maar voordat het zover was, is er nog wel het één en ander aan vooraf gegaan, haha! Ik zal het jullie vertellen 🙂

GAREN

confettideken-8

Om een keuze te maken met welk garen ik zou gaan beginnen, gingen we naar één van onze favoriete wolwinkels bij ons in de buurt; ’t Koperdraadje. De keuze voor Soft fun van Scheepjes was snel gemaakt. Dan komt de grote vraag: welke kleuren ga ik gebruiken? Omdat het een deken voor in mijn eigen interieur zou worden, koos ik al snel voor drie tinten grijs en een ecru tint. De uiteindelijke kleurnummer zijn:

  • 2510
  • 2426
  • 2532
  • 2533
  • 2530

In eerste instantie koos ik twee verschillende grijs/witte verloopgarens erbij van Scheepjeswol Softfun Aquarel, maar al snel gingen die bollen terug de kast in. Waarom ik daar niet mee verder haakte lezen jullie verderop in dit blog. Voor de ‘dot’s in het midden gebruikte ik ByClaire nr. 2 sparkle zilver en naald 4,5 mm. De rest van het lapjes haakte ik met 4 mm haaknaald.

GEEN GOED GEVOEL

confettideken-5

Omdat zo’n groot project mij niet snel genoeg kan gaan, besloot Haakheld Sharina mee te haken. Dit was ook als tegenprestatie, omdat ik voor haar de Lossen & Vasten CAL2016 gehaakt had. Ze haakte één lapje in een enkele reis Eindhoven, haha! Dus dat ging lekker snel.

Maar hoe meer ik er mee bezig was hoe slechter mijn gevoel werd over de kleuren, vooral over het verloopgaren had ik geen goed gevoel. Een hele tijd heb ik dan ook mijn deken aan de kant geschoven om er heel veel nachtjes over te slapen! Ik vond het verloopgaren er niet echt ‘uit’ springen en vond het een te vale uitstraling geven bij de andere kleuren.

Na twee weken, lang leve Instagram, zag ik daar een deken voorbij komen in grijs tinten, maar ook met een zand/taupe kleuren erbij. Dat was toch wel dé combinatie die ik al uitsprak bij het uitkiezen van de kleuren. Conclusie: ga op je eerste gevoel af haha!

ALS EEN SPEER

confettideken-10

Overal gingen mijn lapjes mee naar toe, want het haakt heerlijk weg en is geen ingewikkeld patroon. De deken zou bestaan uit dertig vierkantjes in totaal. Dus van moest ik van elke kleur zes lapjes maken. Ik had en kreeg er weer zin in. Zeker nadat ik richting de laatste granny ging besloot ik om de beroemde ‘blokspanner’ aan te schaffen. Dit is een vierkante plank met pennen erbij waar je je lapjes op kan spannen, zodat ze allemaal het juiste formaat hebben om aan elkaar te gaan haken (zie onderstaande foto). Opspannen zou toch een van de laatste stappen zijn voor mijn deken.

confettideken-6

DE AFRONDING

confettideken-12

En dan ligt alles klaar. Wat een stapel en ik was nog steeds in love♥. Elke keer probeerde ik mij voor te stellen hoe de deken eruit kwam te zien, haha! Uhhh ja, ga hem dan aan elkaar haken zeiden ze hier. Maar dat vond ik best een uitdaging en daardoor lag mijn project weer een weekje stil.

confettideken-3

Dit was mijn eerste granny square deken en hoe pak je zo iets aan om het mooi te krijgen? Haak je ze goede kant op goede kant aan elkaar, of toch andersom? Het werd nog een heel denkwerk vond ik zelf. Uiteindelijk ben ik maar ‘gewoon’ begonnen en heb ik de deken aan de verkeerde kanten aan elkaar gehaakt.

DE DEKEN EN BIJPASSEND KUSSEN

confettideken-1

Ik ben erg blij met het eindresultaat en de uiteindelijke kleurkeuze. Het heeft een chique uiterlijk vind ik zelf. De granny squares met het verloopgaren lagen in een hoekje. Aan ene kant blij dat ik ze niet had verwerkt in mijn deken. Aan de andere kant vond ik het ook jammer dat de lapjes daar zo lagen, want Haakheld Sharina had immers zo haar best gedaan.

Dus besloot ik nog vier lapjes te haken en er een bijpassend kussen van te maken. Daar ben ik ook waanzinnig blij mee. Het staat zo leuk bij elkaar op de bank haha! Op naar een volgende deken? Wellicht lezen jullie daar meer over in een nieuw bezige vingers blog van mij, haha!

confettideken-4

confettideken-13

 

Welke deken heb je wel eens gehaakt?

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

4 gedachten over “De bezige vingers Monique #32 – Confettideken”

 1. Gaaf geworden Monique 💖 mooie keuze om idd het verloop garen eruit te doen en om voor de andere kleuren erbij te kiezen je deken heeft zo wat meer pit gekregen 😄 Je kussen vind ik ook erg mooi en dat daar de lapjes van Sharina in zitten is erg leuk en voor jou een fijn kussen om tegen te zitten zo is ze toch lekker bij jou met iets wat ze zelf gemaakt heeft voor je. Tja mijn dekens dat weet je wel hè 😁 mijn cal2015 moet ik nog afhaken zit nog in week 33.5 en week 36 is de laatste maar het zijn toeren van ik weet niet hoeveel stokjes geloof meer als 1200 om rond te gaan 😂 met me Mix ’n Match loop ik sinds vd week weer bij laat alleen nu de subpatronen achterwege hij wordt te groot en anders ga ik denk ik niet toe komen met het garen en zo misschien wel 😃
  Zo heel verhaal hé fijne avond nog dikke knuff 😘 Jeanine

  Like

  1. Dank je wel voor je complimenten en je lieve mail, zo is het maar net goed opgelost hè?!. Jou dekens komen ook goed hoor, als het weer wat kouder is/wordt dan ga je weer als een speer. Ze worden prachtig hoor!!! Dat vond ik wel fijn aan mijn deken, die losse lapjes kon gewoon doorgaan met de warmte haha. Jij ook nog een fijne avond en dikke knuffies terug van ons 😘 Monique

   Like

  1. Dank je wel voor je compliment Jolna😄 Leuk om te horen! Zit ook elke dag met een big smile te kijken naar mijn resultaat haha! Groetjes Monique

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s