Nieuws

Haakhelden vinden leuk: Pera & Pasha

Wol kopen wij toch het liefste in een winkel. Daar kun je voelen en de kleuren in real life zien. Om de laatste ‘echte’ vakantiedag te vieren, reden we naar Pijnacker. Daar zit namelijk de winkel Pera & Pasha in het centrum van het stadje. 

PERAPASHA 11

Wij hoorden goede verhalen over de winkel, maar waren er nog nooit geweest. Dat kan natuurlijk echt niet, haha! Na een toeristische route door allemaal kleine dorpjes kwamen wij aan in Pijnacker. Pera & Pasha zit midden in een winkelstraat. We waren op zoek naar de winkel, maar we liepen er eigenlijk zo tegenaan.

PERAPASHA 8

Van de eerste blik in de winkel ging ons wollerige haakhart wel even harder kloppen. De foto hierboven is als je net een stap over de drempel zet. Kasten vol wolletjes van allerlei soorten materialen. Dit is ‘pas’ het eerste gedeelte van de zaak, want er zit nog een heel deel achter.

PERAPASHA 6

Het is moeilijk uit te beelden in foto’s hoe groot de winkel is, maar we kunnen je vertellen dat het echt enorm is. Daardoor is de keuze aan merken ook enorm, maar Pera & Pasha staan toch ook wel bekend om hun grote assortiment Turks garen en de eigen katoenlijn van mr. Cey.

Primeur!

Over deze lijn gesproken. Wij mogen een nieuwtje vers van de pers met jullie delen. *tromgeroffel*… Er komt een nieuwe lijn van mr. Cey aan! Natuurlijk is er al de katoenlijn, maar de nieuwe serie wordt een heel ander soort draadje. De kleuren van de katoenlijn en het nieuwe garen worden op elkaar afgestemd. Op de KreaDoe wordt de lijn gepresenteerd. Dus ook wij moeten nog even geduld hebben.

PERAPASHA 7

Aaibaar

Het nieuwe boek ‘Knuffel kussen haken’ is net uit, mr. Cey is alweer met veel andere mooie projecten bezig en binnenkort begint de nieuwe Crochet Along (CAL). Halverwege september komt het eerste patroon online van de ‘Harvest Time’-deken.

Het eindresultaat ligt in de winkel en hij is echt mooi! De deken bestaat uit vierkanten met verschillende bloemmotieven. Elk vierkantje heeft een fluffy randje waardoor het geheel echt warm en aaibaar is. Dan maken we gelijk een bruggetje naar het andere aaibare in de winkel: het hondje!

PERAPASHA 9

Is het geen droppie?!

PERAPASHA 3

Wat trouwens ook al snel opvalt, is de geur in de winkel. In het achterste gedeelte van de winkel staat een schap met Yankee Candles. In home- en beautyland is dit echt dé geurkaars. Een betere zou je niet kunnen krijgen. Ze roken in ieder geval heerlijk. Hoewel we allebei een kaarsje op tafel erg gezellig vinden, hebben we ons in kunnen houden, haha!

PERAPASHA 5

In de winkel liggen ook de gedraaide unikat klossen. Dit zijn van die grote bollen garen die heel subtiel in kleur overlopen. Verschillende winkels draaien hun unikat bollen en ook Pera & Pasha heeft een goede voorraad ervan. Elke keer staat een van ons er weer mee in haar handen. Ze zijn ook zo mooi om te zien, maar elke keer is de grote vraag: wat ga je er dan van maken?

PERAPASHA 4

Helemaal achterin de winkel is het schap vol Scheepjes. Al een tijdje wilt Sharina de colour Crafter en Velvet uitproberen. Bij de Velvet-lijn lijkt het alsof er een witte washing over het garen zit. Net zoals je dat wel eens hebt bij spijkerbroeken. Aangezien Sharina gek is op blauw koos ze van beide lijnen één kleur uit om te combineren.

PERAPASHA 1

De winkel is behoorlijk XL. Je ziet dat misschien niet zo goed op de foto, maar je kunt er echt wel een paar uurtjes zoet zijn. Dat lukt ons altijd wel. Wij zijn natuurlijk ook enorme kwebbeltantes dus de tijd vliegt altijd voorbij. Zo ook tijdens dit bezoek, want we hebben ook gezellig gepraat met co-eigenaar Oscar. Ontzettend hartelijk werden we ontvangen. Als iets er niet was, ging Oscar kijken of het er misschien toch nog was. Niks was te veel voor hem om te laten zien. Zo ook toen Haakheld Monique garen ging uitzoeken voor een nieuw project.

PERAPASHA 2

Ervaring

Wat is onze conclusie over deze wolwinkel? Dit verslag is geen review, maar we willen wel graag doorgeven hoe wij het bezoek hebben ervaren. Pera & Pasha is een hele gezellige en huiselijke sfeer in de winkel. Enerzijds door de locatie in de winkelstraat en de inrichting, maar vooral ook door het enthousiasme van het team en hoe je wordt geholpen.

Na een hele gezellige ochtend gingen we voldaan (en beladen) terug naar huis. Helaas was mr. Cey er zelf niet. Wij moeten dus nog terug voor de handtekening in zijn boek, maar dat is absoluut geen straf. We komen graag nog eens terug!

Buit Haakheld Monique

“Natuurlijk ging het nieuwe boek van mr. Cey mee naar huis, maar al lange tijd wilden we de Granny Square bijbel kopen. Dit keer is ‘ie ook daadwerkelijk meegegaan, haha! Ook kocht ik nog een pakket om de knuffelige honden kussen te maken. En tot slot gingen er vier pakken ‘Eco cotton’ mee naar huis. Althans de laatste twee kleuren komen later nog binnen. Die waren niet meer op voorraad. Dit garen wil ik graag gaan gebruiken voor een nieuwe project.”

PERAPASHA 12

Buit Haakheld Sharina

“Ik heb het redelijk bescheiden gehouden. Voor een kussen kocht ik twee bollen Scheepje Colour Crafter en twee bollen Velvet. Ook gingen er twee nieuwe haaknaalden mee in mijn mandje. Ik ben sinds een maand of twee op zoek naar een nieuwe haaknaald. Vooral tijdens het haken met naald 2 en 2,5 mm krijg ik toch snel kramp met mijn Knitpro waves.

Dus nu heb ik twee Etimo Tulip naalden gekocht in die eerder genoemde maten. Hier ben ik heel benieuwd naar. De eerste indruk in de winkel was erg goed in ieder geval. Ook kocht ik zes bollen mr. Cey katoen. Ik maakte een combinatie met drie kleuren en nam van elke kleur twee bolletjes mee. Tot slot kocht ik nog een zak fiberfill knuffelvulling.”

PERAPASHA 10

 

Ben jij wel eens bij Pera & Pasha geweest?

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

9 gedachten over “Haakhelden vinden leuk: Pera & Pasha”

 1. Deze zaak kende ik wel van de website, maar hoewel mijn zus in Pijnacker woont, ben ik er zelf nog nooit geweest. Moet ik, zo te zien, toch eens doen. Zijn jullie trouwens al in de Wolkoopjeskelder in Streefkerk geweest (al eens hier door mij genoemd). Ook de moeite waard. (Kijk wel even op de website voor de openingstijden, als je eens wilt gaan.)
  Groetjes, Cecile.

  Like

  1. Hi Lize,
   Ahh dat is inderdaad een behoorlijk eindje weg. Misschien een weekendje ervan maken met een andere haakvriendin? 😄 Het is een erg leuke plaats, mooie omgeving, maar bovenal een mooie winkel! Voor de portemonnee is het beter als je niet om de hoek woont denk ik haha!
   Groetjes,
   Haakheld Sharina

   Geliked door 1 persoon

 2. Hey Haakhelden,
  Wat een leuk verslag en wat een mooie winkel van Pera & Pasha. Ik ben er zelf nooit geweest, wel een keer bij de stand op Kreadoe haha. Het ziet eruit als een zeer mooie en grote winkel :-). Jullie buit ziet er goed uit 😉 ik ben benieuwd wat jullie gaan maken.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

  1. Hi Emily,
   Op de Kreadoe hebben ze ook een groot gedeelte van hun assortiment, maar ik kan je echt aanraden een keer langs te gaan als je in de buurt bent! We hebben inderdaad goed geshopt en in de loop vab de tijd zie je de projecten voorbij komen in de bezige vingers! 😄
   Groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s