Nieuws

Haakhelden vinden leuk: amigurumidag

De amigurumidag is hét Nederlandse feest rondom de gehaakte beestjes en poppetjes. Zoals elk jaar organiseert wolwinkel Echtstudio dit haakevenement en het was echt een feestje! Lees verder om het hele verslag te lezen.

amigurumidag-okt-2016-12

Dit jaar heeft Echtstudio het weer iets anders aangepakt. Alle ontwerpers hebben de koppen bij elkaar gestoken en acht kleine amigurumi’s ontworpen. Op de speciale Facebookgroep kreeg je om de week een nieuw patroon, maar wie heeft welk beestje ontworpen?

amigurumidag-okt-2016-5

amigurumidag-okt-2016-17Dat was de grote vraag, want deze Crochet Along (CAL) was ook gelijk verbonden met een prijsvraag. Wij hebben het er onderling al veel over gehad: van wie zou de flamingo zijn? Zou de rammelaar van Dendennis of van Annemarie Arts zijn? Het was moeilijk om te raden.

Op de amigurumidag verklapte de ontwerpers dat ze de deelnemers bewust op het verkeerde been hadden gezet. Door elkaars ideeën, onderwerpen en materialen te gebruiken werd het de deelnemers niet makkelijk gemaakt. Wij hadden ‘slechts’ drie patronen aan de juiste ontwerper gekoppeld.

Nieuwe boeken

Deze wedstrijd was voor veel mensen toch wel hét onderwerp op de amigurumidag. Maar ook de nieuwste boeken kwamen natuurlijk ter sprake en dat waren er veel. Zo kwam Sasha Blase met het boek ‘gehaakte lappenpoppen 2’, bracht Annemarie Arts ‘Haken voor kinderfeestjes’ uit en kwam Tessa van Riet na het succes van Happy colours haken die dag met haar nieuwe amigurumiboek ‘Pluis’.

amigurumidag-okt-2016-11

Dan zijn we er nog niet hoor, haha! Ook Kristel Droog had haar eerste en net uitgekomen boek ‘mijn knuffels van sokkenwol’ bij en Christel Krukkert nam haar nieuwste boek ‘Christels knuffels’ mee. Tot slot lanceerde Herriët van Stip&Haak haar nieuwste vosjespatroon.

amigurumidag-okt-2016-3

Dat was een hele opsomming en het was ook erg moeilijk om te kiezen uit deze mooie boeken. Keuzestress heet dat toch, haha! Alles is leuk en vooral als je alle figuren in naast elkaar ziet staan. Je moet realistisch blijven, want allebei willen we nog zoveel mooie patronen haken.

We moesten echt even streng zijn tegen onszelf. Uiteindelijk kozen we voor het boek van Kristel Droog, Christel Krukkert, Annemarie Arts en het patroon van Herriët. Marieke Dissel van Made By Mriek kon er helaas niet bij zijn. Ze is kort geleden bevallen. Nog van harte gefeliciteerd met je dochter!

amigurumidag-okt-2016-7

Het feestje begon eigenlijk om 12 uur, maar wij waren er al rond 11 uur zodat we goed konden snuffelen tussen alle wolletjes en de nieuwste boeken kunnen bekijken. Vorig jaar was het de hele dag behoorlijk druk met afrekenen en zo konden wij rustig rondkijken en afrekenen.

amigurumidag-okt-2016-14

Op de foto hierboven is het echt stilte voor de storm, haha! Nog geen half uur later waren de kasten gevuld en waren de ontwerpers klaar om hun boeken te signeren.

amigurumidag-okt-2016-1

En dan is het tijd om na onze ‘zorgvuldige afweging’ onze boeken te laten signeren.

amigurumidag-okt-2016-16
Kristel Droog

Ook al heeft Herriët geen boek, toch willen wij haar handtekening op haar nieuwste patroon.

amigurumidag-okt-2016-4jpg
Herriët van Stip&Haak

Op de amigurumidag staan er kasten vol met gehaakte beestjes van alle ontwerpers. En met al die nieuwe boekjes wordt de collectie elk jaar steeds groter en groter. Ook de kasten met wolletjes wordt elke keer groter. Nu de winter eraan komt, komen de merken met nieuwe garens. Zo heeft Scheepjes pas geleden het ultradunne Bonbon uitgebracht. Vanwege Haakheld Sharina haar mandala verslaving heeft ze vijf bolletjes meegenomen.

14646588_1215426888527992_966996565_o

Vanwege de amigurumidag kregen wij ook het nieuwe katoengaren Coton 2 van Phildar. Bij aankoop van het boek ‘Haken voor kinderfeestjes’ kregen wij een super toffe snoepzak met onder andere twee kaarten, digitale toerenteller, bolletje katoen en twee mini bolletjes van het nieuwe merk Yarn and colors. Dankjewel Annemarie en Echtstudio voor de toffe goodies!

Wat is jouw favoriete amigurumi ontwerper?

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

Een gedachte over “Haakhelden vinden leuk: amigurumidag”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s