Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #31 – lace lux sjaal

Er zitten weer een paar haakweekjes op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien.

14572644_1210538929016788_970426333_o

Het was hartje zomer toen deze sjaal bijna klaar was. Zoals met wel meer projecten hoefde ik alleen nog af te werken. Sterker nog: alleen de draadjes nog wegwerken. Zo erg! Eindelijk is ‘ie dan echt klaar: mijn korte opengewerkte sjaal!

Ik zeg kort, omdat ie ook echt kort is. ik kan ‘m net 1x om mijn nek slaan. Dit klinkt misschien raar, maar dit was bewust. Ik houd niet zo van (dikke) colsjaals, maar ik vind ze er fantastisch uitzien. Dus als ik deze sjaal om mijn nek sla, stop ik de uiteinden om de sjaal en is het toch een colsjaal.

14571910_1210538942350120_390985984_o

Maar voor de minder koude dagen is het slechts sier. Ik heb namelijk een jas met een hele lage hals. Dus als ik een gekleurd colbertje aanheb, steekt de kraag boven mijn jas uit. Dus dat kan ik mooi verbloemen nu met dit luchtige sjaaltje! 🙂

Ik heb de sjaal gemaakt van Lana Grossa Lace Lux. Dat is een dun draadje van viscose en wol. Het heeft zo’n mooi glanseffect, maar is toch nog een beetje pluizig. Toen ik een tijd geleden deze bolletjes zag bij wolplein kon ik die echt niet laten liggen. Ik vind het echt snoepjes om naar te kijken, haha! Hieronder een foto van de schaal die bij Wolplein stond met deze bolletjes.

WP 6 3042016

Oké, rustig aan Sharina, haha! Weer even terug naar de sjaal. Ik gebruikte voor deze sjaal dus Lana Grossa Lace Lux in de kleur 37 (donkerblauw) en 52 (lichtblauw). Het garen is bedoeld voor haaknaald 3 tot 3,5 mm, maar ik haakte de sjaal met 4,5 mm. Lekker luchtig.

Ook het patroon wat ik ervoor gebruikte, is opengewerkt en viel daardoor heel mooi uit. Het is namelijk de ‘Rustic Love Scarf’ van Haken bij Esmee. Zij ontwierp deze sjaal met een dik garen, maar met deze dunne draad is het ook echt een prachtig patroon. Klik HIER om naar Esmee’s Facebookpagina te gaan. Daar kun je het bestand gratis downloaden.

Ik heb overigens wel een klein beetje een eigen draai aan het geheel gegeven. Ik heb vijf keer herhaal toer 1 t/m 5 achter elkaar herhaald en na elke herhaling van kleur gewisseld.

 

Welke sjaal(s) ben jij aan het maken?

Groetjes,

haakhelden

 

Advertentie

14 gedachten over “De bezige vingers Sharina #31 – lace lux sjaal”

 1. Wat een eer om mijn sjaal terug te zien in dit artikel Sharina! Natuurlijk heb ik hem gedeeld op mijn Facebook pagina en wat is jouw variant mooi. Erg leuk om te zien dat mensen mijn patroon gebruiken en maken! Mochten er nog lezers zijn die de sjaal ook gaan maken (volgens patroon of net zoals sharina met haar eigen draai eraan) stuur mij vooral een foto van het eind resultaat. Als jong beginnend haakster voel ik me wel een beetje trots ^^.

  Like

  1. Hi Esmee,
   Aww dankjewel! Je mag zeker trots zijn met zo’n mooi patroon 🙂 Ik heb ook een mooie variant gezien die gehaakt is door Jozina (@jozina_g op Instagram) 😊
   Fijne avond en groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

 2. Hoi Sharina,

  Een prachtig sjaaltje! Hoeveel bollen heb je hiervoor gebruikt? (looplengte van één bol?)
  Kun je een foto laten zien van het hele sjaaltje? Ik heb wel zin om deze te gaan maken!

  Alvast bedankt!
  Groetjes,
  Jozina

  Like

  1. Hi Jozina,
   Dankjewel! Ik heb van elke kleur 1 bol gebruikt en ze zijn nog niet op, haha! Er zit namelijk 310 meter loolengte op 1 bol. Overigens heb ik 2x zoveel lossen opgezet als in het patroon.
   Hopelijk heb ik je vraag zo voldoende beantwoord. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust!
   Groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

   1. Bedankt voor je snelle reactie! Nog één vraagje..Hoe lang is jouw sjaal geworden?
    Groetjes,
    Jozina

    Like

   2. Hi Jozina,
    Sorry voor het late antwoord, maar ik moest even meten. De breedte is 25 cm en de lente is 110 cm. Zoals ik al in het blog zei, is dat erg kort. Je moet ervan houden, maar ik draag ‘m vooral los over mijn jas of als colsjaaltje. Als je nog vragen hebt, hoor ik het graag 🙂
    Groetjes,
    Haakheld Sharina

    Like

 3. Hey Sharina,
  Wat een mooie sjaal. Het ziet er inderdaad heerlijk luchtig uit. Zelf ben ik bezig met een warme omslagdoek voor de winter :-).
  Fijne vrijdag en alvast een fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

 4. Wat een mooierd! Ik ben bezig met een stola in zacht/oud roze..uit het boekje van Saskia Laan..een heerlijk projectje nu met de koude avonden! 🙂 Fijne avond.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s