Nieuws

Haakhelden vinden leuk: KreaDoe 2016

De KreaDoe is een veelzijdige beurs in Utrecht. Je kunt er voor elke hobby wel wat vinden, maar wij gingen natuurlijk voor alles dat haakgerelateerd is. Op vrijdag 4 november stapten wij vroeg in de trein richting Utrecht. Lees hieronder verder voor ons verslag.

kd-2

Het is vrijdagochtend vroeg als wij richting het station gaan. Alleen nog een reis van een uur staat nog tussen ons en alle wolletjes in. Inmiddels is het de derde keer dat we er zijn en we hebben het nog elke keer over onze eerste editie. We waren toen nog vrij nieuw in de haakwereld en wisten niet waar we moesten kijken. Nu wisten wij veel beter wat we kunnen verwachten en waar we moeten zijn in de twee grote hallen van de Jaarbeurs.

kd-6

Ontmoetingen

Na het trotseren van de kou en een sanitaire stop gaan we eindelijk naar binnen. Eigenlijk beginnen we altijd achterin, want dan is het daar nog rustig. Dus wij willen richting de achterste hal lopen, maar dan loop je langs het Haak- en boekenplein. Daar staat Janneke, van Jip by Jan (op Instagram @jipbyjan). We hebben haar nog nooit in het ‘echt’ ontmoet en dus dit was onze kans. Die achterste hal kan wel wachten en loopt tenslotte niet weg, haha! Na een ontzettend leuk gesprek moesten we natuurlijk nog even een foto maken!

kd-10

Als we de stand van Janneke verlaten, zien we gelijk een ‘oude bekende’. Dendennis (op Instagram: @dendennis) stond met zijn stand direct achter Janneke. Dus schuiven we een plaatsje op om daar een praatje te maken en natuurlijk zijn nieuwste ontwerpen te bekijken. Op Facebook en Instagram plaatst hij regelmatig foto’s van ontwerpen waar hij mee bezig is. Zo heeft hij een paar monstertje gemaakt, maar ook een ‘dodocent’. De naam zegt het al een dodo als docent, hoe leuk?! Niet alleen nieuwe karaktertjes staan op de tafel, maar verderop in de stand staan ook knuffels uit eerdere boeken zoals ‘Dendennis zoekt zijn knuffel’.

kd-14  kd-12

Een ‘slapende’ haakheld

kd-3De beurs is al in volle gang als wij doorlopen van het Boekenplein naar het Haakplein. Hoewel, doorlopen… Het is praktisch gezien vijf stappen van elkaar vandaan. Affin, we schuiven door naar het Haakplein.We beginnen bij de stand van CraftKitchenNL. Voor wie het nog niet kent: dit een website waar heel veel gratis werkbeschrijvingen en patronen zijn te vinden. De bloggers van deze site wisselen elkaar tijdens de KreaDoe steeds af. Op vrijdag waren Lidy Nooij en Lisanne van Draad en Praat op de stand.

Ook Lidy hadden wij nog nooit in het ‘echt’ gezien. Extra leuk om tijdens zo’n evenement kennis te maken. Zij vertelt dat er een fotowedstrijd is. Je doet mee als je met een Craftkitchen project op de foto gaat en deze op Facebook of Instagram (@craftkitchennl) plaatst met #craftkitchennl. Haakheld Sharina krijgt gelijk een idee en gaat languit met gesloten ogen op het bankje liggen.

Vloggen

Een charmante foto willen we het ook weer niet noemen, maar toch heeft ze hem ingestuurd voor de fotowedstrijd. Inmiddels waren we al bijna 1,5 uur op de beurs en hadden we nog geen bolletje wol gezien, haha! Het is ook allemaal zo gezellig. Lisanne (@draadenpraat) heeft dit jaar meerdere vlogs gemaakt op de beurs. Ook wij doen mee aan een korte update. Deze vlog kun je HIER bekijken. We kunnen je zeker aanraden deze video te kijken, want Lisanne en Heleen (@heleen_nl) maken een leuk nieuwtje bekend.

ByClaire stand

Ook liepen we nog even om het hoekje om daar een praatje te maken met Claire Boeter (@byclaire_) en Miriam Catshoek (@miriamcatshoek).  In de stand hangt de nieuwe tunisch gehaakte sjaal van Claire er in verschillende kleuren. Hieronder twee foto’s van de stand vol haakprojectjes.

kd-4

kd-1

Na deze gezellige praatjes en ontmoetingen was het tijd om te snuffelen bij alle kraampjes. Allereerst gingen we naar Pera&Pasha (@perapasha). Haakheld Sharina heeft haar oog laten vallen op de knuffelpantoffels van Mr. Cey. Helaas waren de pakketten van de hond uitverkocht en ging ze met het patroon voor andere kleuren. Ook hier stonden onze monden niet stil. Want hier kwamen we natuurlijk Oscar en Mr. Cey (@ceyhunmercan) van de winkel tegen, maar ook Audrey (@audreyvanbeek) en Sylvia (die wij kennen van Instragram: @sylvia_koolen) stonden hier. Het werd al snel druk in de stand, maar er was nog tijd om even een fotootje te maken met de twee dames.

kd-11

De eerste aankoop is gedaan! Tijd om verder te gaan, want we hebben nog wel wat ‘boodschappen’. Zo moest Sharina nog Scheepjes stonewashed voor de pantoffels en wil ze een tunische haaknaald voor de ByClaire omkeerbare muts. De volgende stop is Echtstudio. Je kon merken dat steeds meer bezoekers in de achterste hal komen, want het was ook hier al wel druk. Bij Echtstudio kocht Monique een tunische naald en wol voor de eerder genoemde tunische sjaal die zij, na het zien van de ton-sur-ton sjaal van ByClaire en Miriam Catshoek, niet meer uit haar hoofd kreeg haha! Ook kocht ik zelf nog de Stonewashed, een tunische naald en wat veiligheidsoogjes voor de voorraad.

Updates

Uiteraard staan onze monden weer niet stil, haha! Om de hoek van de stand staat een andere bekende van ons: Tessa van Riet (@woolytoons) en bij de stand tegenover staat Annemarie Arts (@haakidee) bij Yarn and Colours. Met deze twee ontwerpers moeten we natuurlijk ook even bijpraten over iedereens lopende projecten en onze bezige vingers. Toevallig zijn wij Haakhelden allebei bezig met een project van Annemarie en is Monique bezig met de droomdeken CAL van Tessa. Dus dan is het ook altijd leuk om dit te delen met de ontwerpers!

Hoedjes en lingerie

De KreaDoe heeft deze editie een ‘Oude ambachten theater’. Hier zijn allerlei oude handwerken te vinden en ook zijn mensen hier aan de slag. Je moet dan denken aan hoedjes maken, kantklossen, kantbreien en lingerie naaien. Hieronder een paar foto’s om je een een indruk te geven van dit theater.

kd-15

kd-9  kd-8

Tot volgend jaar

We hebben een hele leuke dag gehad. Rond half 5 verlieten wij de Jaarbeurs om de trein weer naar huis te nemen. Onze tasjes waren goed gevuld. We hebben allebei niet alleen haakspullen gekocht ook leuke kaartjes en spullen van Photogeniki en Passiebloom gingen mee naar huis.

We hebben veel leuke ontmoetingen gehad met Instagrammers, mede-hakers en ontwerpers. Ook hebben we Mirjam Peppelman ontmoet. Zij is van de nieuwe online community ‘Magie van Naald en draad‘. Daarover volgende week meer. Voor nu zit KreaDoe 2016 erop voor ons. De datum voor 2017 is al bekend: 1 t/m 5 november 2017. Wie weet tot volgend jaar!

 

Hoe heb jij de KreaDoe beleefd? 

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

Een gedachte over “Haakhelden vinden leuk: KreaDoe 2016”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s