Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #32 – Drops Air omslagsjaal

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien.

Drops Air sjaal Jip by Jan 1

De dagen worden steeds kouder en korter. Dat betekent dat het nu dé tijd is van dikke sjaals. De jas op de foto heeft een lage hals en is dus met een beetje wind al snel koud aan mijn nek. Zeker als je erg vroeg in de ochtend op winderige stations staat. Vorige keer haakte ik een dun sjaaltje om eventuele kragen te verbergen, maar ik had echt een dikkere sjaal nodig. Uiteraard past deze sjaal ook met mijn nieuwe winterjas. Een sjaal haken voor de koude dagen is gewoon altijd een goed idee, haha!

Patroon

De bolletje Drops Air heb ik al een tijde in de kast liggen. Al weken schreeuwen die wolletjes om uit mijn wolkast te komen: “Kies mij voor je project en ga nu haken!” Ik moest ze elke keer een beetje geruststellen dat ik ze ga gebruiken zodra ik het perfecte patroon heb gevonden. Die heb ik gevonden in het boek ‘Haakinspiratie’ van Jip by Jan.

In dit boek staat een patroon voor een omslagsjaal die steeds iets breder wordt. Je krijgt dus een soort asymmetrische sjaal met twee punten aan het einde. Dit wil ik! Jip by Jan heeft de sjaal in het wit gemaakt met een rand van vrolijke kleurtjes. Ik kies ervoor om het basispatroon van het witte gedeelte aan te houden en halverwege van kleur te wisselen. Het is daardoor niet echt een omslagsjaal geworden, maar wel een brede sjaal die je schouders warm kan houden.

Het patroon is ook geschikt voor beginners. De rand in kleurtjes is wel iets lastiger, maar die heb ik overgeslagen. In het boek staat een geschreven uitleg, maar ook een werktekening. Zeker alleen het basispatroon is geschikt voor een beginnende haker. Steeds herhaal je twee toeren. Die wisselen af in volgorde van steken waardoor er een toffe structuur ontstaat. Dat vind ik erg stoer aan deze sjaal en het is een heerlijk tomeloos haken project.

Drops Air sjaal Jip by Jan 3 Drops Air sjaal Jip by Jan 2

Garen

Het witte gedeelte is Drops Air uni colour in de kleur 01. Met twee bollen haakte ik 17 toeren. Daarna wisselde ik van kleur naar grijs. Dit is Drops Air mix kleur 04. Dit gedeelte bestaat ook uit 17 toeren en twee bollen garen. Verder heb ik haaknaald 6 mm gebruikt waardoor de sjaal 175 centimeter lang en 26 centimeter breed is.

Over dit garen heb ik twee weken geleden een review geschreven. Deze kun je HIER teruglezen. Maar voor dit project kun je bijna elk soort garen gebruiken. Jip by Jan gebruikt een dun garen en haaknaald 6 zodat de sjaal erg soepel valt. Die van mij is dus iets steviger, maar dat wil ik ook zodat ‘ie lekker warm is.

Ik kan jullie één ding wel zeggen: de sjaal houdt mijn nek goed warm op de winderige stations in de ochtend. Mocht ik ergens stranden met de trein heb ik in ieder geval een warme nek, haha!

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

4 gedachten over “De bezige vingers Sharina #32 – Drops Air omslagsjaal”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s