Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #33 – Happy colour kussen

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien.

Happy colours haken kussen haakhelden
Voorkant

Hoewel je het niet zou verwachten, heb ik nauwelijks gehaakte accessoires in mijn huis. Hier en daar een amigurumi of mandala en dan de ‘lossen en vasten’ deken die Haakheld Monique voor mij haakte. Dat was het eigenlijk. Er ligt daarentegen wel veel haakgerelateerd materiaal op de bank, maar geen gehaakt kussen. Schandalig, hè? Haha!

Nadat we het boek ‘Happy colours haken’ van Tessa van Riet hadden gekocht, wist ik al wat ik wilde maken. Het grote lounge kussen sprak mij gelijk aan. Wanneer ik iets in mijn hoofd heb zitten, zit het niet in mijn bips – laat ik het netjes houden, haha! Diezelfde dag gingen we naar een van mijn favoriete wolwinkels in de buurt: ’t Koperdraadje in Alblasserdam. Daar verkopen ze ook ByClaire nr. 2 en dat garen had ik nodig voor dit patroon.

Happy colours haken kussen haakhelden
Voorkant

Saaie haakster

Zoveel kleuren, zoveel keuzes. Ik moet jullie iets bekennen: ik ben eigenlijk een hele ‘saaie’ haakster, want ik gebruik niet heel veel kleurtjes. Ik ben daarentegen wel gek op alle tinten blauw. Dat is ook te zien in mijn gang, want die is helemaal azuurblauw. Dat is voor mijn doen echt een gewaagde keuze. Oké, even terug naar het verhaal in de wolwinkel.

Ik stond voor de kast met wolletjes om de kleuren te kiezen. Zoals gewoonlijk greep ik naar grijstinten. Voor het kussen moest ik één hoofdkleur kiezen en een aantal tinten erbij voor de ‘stroken/strepen’. Dus ik pak donkergrijs, wit, lichtgrijs als basis. Voorspelbaar hè? Het zat mij niet lekker, want mijn bank is zwart en een donker kussen slaat dan een beetje ‘dood’.

Happy colours haken kussen haakhelden
Achterkant

Happy colours

Dus ik ging – en dit is super uitbundig voor mijn doen – voor lichtblauw als hoofdkleur. Ik begon al bijna te bibberen van zoveel kleur in mijn mandje, haha! Om nog even in mijn kleuruitspatting te blijven, koos ik voor een iets donkerdere blauw voor de ‘strepen’. Uiteindelijk werden de andere drie kleuren licht grijs, wit en antraciet. Toch een beetje in mijn comfortzone. Nog even de kleuruitspattingen op een rijtje:

 • ByClaire nr. 2: Hemelsblauw
 • ByClaire nr. 2: Oceaanblauw
 • ByClaire nr. 2: Wit
 • ByClaire nr. 2: Lichtgrijs
 • ByClaire nr. 2: Antraciet

Adrenaline

Helemaal stijf van de adrenaline door deze gewaagde aankoop, ging ik naar huis met een tas gevuld met voornamelijk kleur. Dat was voor het eerst in mijn hele haakcarrière, denk ik. Ik haakte, ik haakte en haakte. Affin, het ‘happy colours haken’-kussen is klaar! Het duurde iets langer dan ik had gewild, maar hij ligt op de bank te schitteren. Uiteindelijk is het kussen 47 bij 47 centimeter geworden en er zit een binnenkussen in van 50×50 centimeter.

Happy colours haken kussen haakhelden
Achterkant

—-

Hoe kleurrijk is jouw haakwerk? Laat het ons weten in de reacties :)!

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

6 gedachten over “De bezige vingers Sharina #33 – Happy colour kussen”

 1. Hey Sharina,
  Je happy colour kussen is echt heel mooi geworden. Ik gebruik eigenlijk altijd veel kleur haha. :-).
  Fijne vrijdag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

  1. Hi Mieke,
   Dankjewel 😊 Het zijn allemaal vasten die met een techniek van kleurwisselen worden gehaakt die je kunt vinden in het boek ‘Happy colours haken’. Alleen met ‘vasten’ dus 😊
   Groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s