Bezige vingers

De bezige vingers Monique #39 – EsMeij’s dutch scarf

Er zit weer een haakweekje op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

esmeij-sjaal-5

Het gebeurd niet zoveel dat mijn nieuw haak jaar start met maar één ‘bezigevingers’ project in mijn mandje haha! Dus ging ik op zoek naar wat haakinspiratie. Al gauw kwam ik op Instagram een foto tegen van een leuke colsjaal,  ontworpen door Esther Meijer, de EsMeij’s dutch scarf zoals die officieel heet. Nieuwsgierig tikte ik deze titel in op google.

SIMPELE STEKEN, LEUK RESULTAAT

esmeij-sjaal-3

Al snel kwam ik uit op een groep op Facebook met dezelfde naam,waar alle informatie en patronen staan en de benodigde garen om deze colsjaal te haken. Zeer geschikt ook voor de beginnende haaksters, omdat er van elke toer een tutorial (video op you tube) is gemaakt. Voor de gevorderden haaksters onder ons ook slim om een kijkje te nemen, want bij sommige steken heeft Esther er nét een andere draai aan gegeven.

ROYAL

esmeij-sjaal-4

Zelf heb ik ook het garen gebruikt wat hiervoor aangegeven werd. Namelijk het Royal garen van de Zeeman. Prijs en kwaliteit is voor dit garen goed en ook voor je portemonnee. Maar dit patroon is natuurlijk ook heel goed in andere garens te haken, wat ik zeker nog een keer ga doen. Ik gebruikte haaknaald 6 mm. In het patroon wordt aangeven 4 bollen garen van 100 gram, maar ik heb er precies drie gebruikt.

HAAKT LEKKER WEG

esmeij-sjaal-2

Dit patroon is in december 2016 begonnen als een zeven daagse CAL ( CAL betekent elke dag een deel van het patroon wat online komt) maar nu kun je de sjaal dus lekker achter elkaar door haken. Het patroon haakt heerlijk weg en geeft een erg leuk effect. Vooral de ‘afronding’ bij de hals vind ik persoonlijk super! Beetje dat ‘geflubber’ haha

RESULTAAT

esmeij-sjaal-1

Het patroon laat zien hoe je de sjaal afwerkt, zodat er een ‘col’ ontstaat. Zelf heb ik een hekel aan iets over mijn hoofd aan te moeten trekken, dus heb ik de sjaal ‘los’ gehouden. Aan beide randen heb ik eerst een rand van vasten gehaakt, en daarna nog twee toeren stokjes voor een ‘gladde ‘afwerking. Echter wordt in het patroon ook een mooie afwerking omschreven met franjes. Dus de keuze is reuze en het is maar net wat je zelf mooi vind.

EXTRAATJE

Omdat ik bovenstaande foto erg vind vertekenen qua maat, heb ik getracht een selfie te maken. Niet mijn sterkste kant van fotografie! Maar alles voor het blog hé! 🙂

esmeij-sjaal-7

 

Heb jij deze colsjaal ook gehaakt of ga je dit nog doen?

Groetjes,

haakhelden

 

 

Advertentie

10 gedachten over “De bezige vingers Monique #39 – EsMeij’s dutch scarf”

  1. Heb die van mijzelf even opgemeten en is 1.60 meter breed en 47 cm hoog. Dan heb je een beetje een richtlijn. Er wordt niet echt een standaard maat aan gegeven. De meesten zijn echter meer dan 1.50 breed. Hopelijk heb je hier wat aan. Succes met je sjaal Sandra! 🙂

   Like

  1. Dank je wel Verie voor je compliment!😘 oh die cal is ook erg mooi! Succes we zien hem wel verschijnen als je hem af hebt op IG😀 lieve groetjes Monique

   Like

 1. Hoi Monique,
  Wat laten jullie toch mooie dingen zien! Jullie blog is echt mijn inspiratiebron geworden. Ik kan het alleen niet bijhouden….zoveel mooie en leuke dingen.
  Deze sjaal ben ik ook erg blij mee. Ik heb ’n zien passeren op FB, maar dacht dat je lid moest worden van een groep, en ik ben al zoveel lid van groepen….dus daar hield het op. En nu wordt het patroon zó maar in m’n schoot geworpen! Super!
  Ik weet nog niet wanneer ik ga beginnen, want er moeten echt n paar dingen af. Maar hij staat bij mijn favorieten!

  Bedankt hoor!
  Groetjes,
  Jozina

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Jozina
   Wat lief jou complimenten over onze site! Dank je wel hiervoor😙
   Ik ben ook lid van heel veel Facebook groepen, vind dat erg leuk om te lezen en te zien wat anderen van een patroon maken. Je kunt meldingen uit zetten hé en alleen kijken wanneer het jou uitkomt. Misschien een tip haha!
   Het is een leuk patroon dus succes wanneer je de sjaal ook gaat haken! Lieve groetjes Monique😀

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s