Review

Review: Scheepjes Stardust

Wij vinden het altijd heerlijk om in een winkel de wolletjes te kunnen voelen en de kleuren goed te kunnen zien. Vandaag vertelt Haakheld Sharina wat zij vindt van de Scheepjes Stardust bollen!

stardust-5

Zoals jullie weten, probeer ik graag nieuwe garens uit. Het Stardust garen was al eventjes op de markt, maar ik heb het uitgebreid getest voor jullie. Bij Pera & Pasha kost 1 bol €6,60. Veel mensen zullen van de prijs schrikken, maar er zitten behoorlijk wat meters op één bol. Dus zonder schuldgevoel kocht ik twee bollen in de roze kleur en haakte ik er een vestje van. Laten we even alle feitsen over het garen doornemen.

Algemene gegevens

Scheepjes heeft de keuze gemaakt om twee soorten Stardust op de markt te brengen: effen bollen en met een verloop in de draad. Een bol weegt 100 gram en de looplengte is 540 meter. Dat zijn echt onwijs veel meters die de prijs zeker rechtvaardigen.

scheepjes-stardust

Het garen bestaat uit 75 procent acryl, 11 procent mohair, 11 procent wol en 3 procent polyester (het glitterdraadje). Verder staan deze gegevens op het label:

  • Naalden: 3 – 3,5 mm
  • Wasbaar met de hand tot 30 graden

Eerste indruk

Over het algemeen heb ik niks met mohair, want ik vind dat enorm ‘prikken’. Het eerste dat mij opviel, was de zachtheid van het garen. Ik voelde geen prikkende mohairvezels. Dat is dus erg positief. Ook zag ik dat de draad bestaat uit meerdere dunne draadjes die losjes zijn gedraaid. Je ziet een lichte pluis om de draad door het mohair en de wol. Tot slot zie je een subtiele glitter in de draad zitten.

scheepjes-stardust

Hoe het haakt

Voor mijn haakproject gebruikte ik haaknaald 3,5 mm. Ik zal je eerlijk bekennen dat ik echt even aan dit garen moest wennen. Na het opzetten van de lossen stak ik een aantal keer door de draad. Na een paar toeren haken, had ik hier minder last van. Het garen voelt zacht en luchtig aan en dat merkte ik ook tijdens het haken.

Toen ik na een toer of drie gewend was aan het garen vond ik het heerlijk haken. Ook het resultaat vind ik prachtig. Het pluizige is wel aanwezig, maar overheerst absoluut niet. De steken zien er strak en netjes uit. Het uithalen ging niet altijd even gemakkelijk, maar met een beetje geduld en voorzichtigheid lukt het wel.

scheepjes-stardust

Pluspunten

+ Er zitten veel meters op één bol

+ Door het acryl en de wol kun je warme accessoires ermee maken

+ Het garen heeft een subtiele glitter

+ Het haakwerk voelt zacht aan

Minpunten

– Uithalen is niet altijd makkelijk

– Het pluis geeft tijdens het haken een klein beetje af op mijn zwarte bank

– Door de lange looplengte is de bol prijzig.

vest-haken-en-kleur-buiten-2

Conclusie Scheepjes Stardust

Je moet aan het garen wennen, maar het haakt daarna heerlijk. Ik vind het een mooie bol en de vele meters zijn zeker een pluspunt. Voor mijn vestje (zie de foto hierboven) heb ik 1 bol helemaal opgehaakt en van de tweede bol heb ik nog geen 100 meter gebruikt. Daarvan zou ik nog een behoorlijke sjaal kunnen haken. Ik zou Scheepjes Stardust gebruiken voor grotere projecten zoals omslagdoeken, sjaals en kleding. Met één bol kun je echt veel haken en is wat mij betreft helemaal zijn geld waard.

Wij zijn erg benieuwd wat jij vindt van Scheepjes Stardust? Laat hieronder in een reactie weten wat jouw ervaring is met het garen 🙂 

Lieve groetjes,

haakhelden

Advertenties

2 thoughts on “Review: Scheepjes Stardust”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s