Bezige vingers, Review

De bezige vingers Monique #40 – Bubbles van Rico

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

rico-bubbles-4

Op de nieuwsjaarsborrel bij Wolplein werden wij geconfronteerd met tal van nieuwe garens. Zo ook met dit ontzettend leuke garen wat ‘nat’ mag worden. Ja, je leest het goed. Het garen is van Rico en heeft de toepasselijke naam ‘Bubbles’. De vrolijke kleurtjes nodigde mij direct uit om met dit garen aan de slag te gaan.

Nieuwsgierig

rico-bubbles-2

Als eerste bekeek ik de folders met patronen, die wij erbij hadden gekregen. Er staan verschillende soorten fruit in, maar ook een emoticon, regenboog, donut en een hartje♥. In totaal kregen we twaalf bolletjes, dus ik had keuze genoeg. Het garen wordt gehaakt met 4 mm. In het begin, als je het garen vast hebt, kriebelt het een beetje, haha! Heel apart, maar wanneer je even bezig bent, went dit snel en haakt het vrij gemakkelijk weg.

Hartje 

rico-bubbles-6

Ik koos als eerste om het hartje te gaan haken. Waarom? Ik zal het jullie vertellen. Elke avond als ik gekookt heb, dan ruimt mijn mannetje alles op. Hij zet het meeste in de vaatwasser en wast de laatste dingetjes met de hand af. Hij weet het wel hoor dat ik dat heel erg lief vind, maar toch. Het kan nooit kwaad dit eens extra te benadrukken met een hartje ( uhumm…oftewel beetje slijmen mag). Inmiddels is hij er redelijk aan gewend om dit hartje te gebruiken, haha! Maar steeds zegt hij: “Blijft toch wel heel apart spul, hè?”

Ideeën genoeg

rico-bubbles-1

Je kunt van alles haken met Rico Bubble. Het is ook zeer geschikt om er bijvoorbeeld een leuke badspons van te haken. Of wat denk van deze leuke badeend die Annemarie Arts ervan maakte. Wanneer het garen in aanraking komt met water en/of sop wordt het namelijk super zacht.

Het garen is inmiddels verkrijgbaar bij Wolplein en kost €2,70 per bolletje. Hoe leuk ook om deze figuurtjes te haken als een cadeau. Zowel Haakheld Sharina als ik zijn nog wat ideetjes aan het uitwerken. Zodra deze klaar zijn laten wij dat natuurlijk zien op dit blog of op onze Facebookpagina.

Wat vind jij van Rico Bubbles?

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

4 gedachten over “De bezige vingers Monique #40 – Bubbles van Rico”

 1. Ik kocht ook wat bolletjes en ben nog aan het wachten tot het geleverd wordt! Het schijnt dat vele kleurtjes al uitverkocht zijn… dus het garen bolt goed! Ik ben benieuwd,
  Groetjes Sofie

  Geliked door 1 persoon

  1. Hi Sofie..
   Jammer dat je dan even op deze schattige bolletjes moet wachten hé..ik las het ook dat er veel uitverkocht is. Het is erg leuk garen.dus je zal er vast veel haakplezier aan beleven😉 Hoop dat je snel kan beginnen!
   Lieve groetjes HH Monique 💕

   Like

  1. Ja leuk je Lize😀 dat lijkt mij ook een super leuk idee.Ook benieuwd naar hoe jij dit garen vind om te breien👍
   Groetjes HH Monique 🌸

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s