Bezige vingers

De bezige vingers Monique #41 – Droomkussen

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

droomkussen-8

Een aantal bezige vingers geleden liet ik jullie hier mijn resultaat zien van de Droomdeken, de CAL van Wolplein. De deken die ontworpen is door Tessa van Riet. Bij het opruimen van mijn wolhalla 🙂 kwam ik de opgebleven bollen tegen. Ik dacht ineens dat het misschien wel leuk is om met die bollen een bijpassend kussen te maken.

BENODIGDHEDEN

droomkussen-5

Het patroon en de steken die ik gebruikt heb zijn hetzelfde als het patroon van de CAL. Ik ben begonnen met 39 + 2 lossen voor de kantssteek op haaknaald 6 mm. Het kussen is van Ikea. Het is een binnen kussen type INNER formaat 40 x 65 cm. De haaknaalden die ik gebruikt heb zijn vijf, zes en acht mm. Voor het kussen heb ik drie bollen Julia van de Zeeman gebruikt.

STEKENVERHOUDING

droomkussen-7

Het aantal toeren per steek heb ik verminderd ten opzichte van de droomdeken CAL en beetje gekeken wat ik mooi vond. Twee toeren dubbele stokjes dan zit je al aardig op de hoogte haha! Week negen en tien, de ‘spikkels’ (bobble stitch) en de mossteek heb ik omgedraaid. Dat deed ik om te voorkomen dat de ‘spikkels’ anders precies aan de eind van het kussen komen en dat vond ik niet mooi. Daarnaast heb ik de herhalingsrand in drie toeren gedaan in plaats van vijf.

SNEL RESULTAAT

droomkussen-4

Door het dikke garen, wat heerlijk weg haakt, heb je snel een leuk resultaat van de verschillende steken. Met de droomdeken had ik dat ook al. Ik ging steeds sneller haken om het leuke resultaat te zien, haha! Dit gaat nog sneller. Al met al heb ik het kussen in een paar dagen gehaakt. Een echt ‘tomeloos haken project’ 🙂 Het kussen heb ik in de lengte gehaakt aan één stuk door. Met vasten haakte ik het kussen aan elkaar.

BLIJ MET MIJN SETJE

In de koudere maanden is de droomdeken heerlijk warm om onder te kruipen en als home deco is de deken een echte eyecatcher. Menig één vond het een super leuk idee om het droomkussen te maken. ‘De restbollen’ zijn ook weer uit mijn kast om plaats te maken voor de voorjaars wolletjes, haha! Al met al ben ik super blij met mijn set!

droomkussen-3

Veel variaties

Voor de beginnende haaksters is dit een erg leuk project om kennis te maken met de diversen steken. Zelf heb ik nog het idee om dit kussen ook in een zomerse variatie te maken. Gezellige kleurtjes voor als we weer gaan ‘barbeknoeien’ en ‘loungen’ haha! Maar eerst maar eens verder mijn andere bezige vingers projecten waar ik jullie graag de volgende keer meer over vertel.

droomkussen-1

Zou jij het droomkussen willen haken?

Groetjes,

profielfoto

 

Advertentie

12 gedachten over “De bezige vingers Monique #41 – Droomkussen”

 1. Hallo, prachtig kussen.
  Wat ik even wou vragen, als je dezelfde wol neemt voor het hele kussen, waarvoor zijn dan de 3 verschillende diktes in haaknaalden aub?

  Like

  1. Hi Carina,
   Dat heeft met de steken te maken. Sommige steken zijn losser of juist strakker. Als je niet van haaknaald zou wisselen, loopt het haakwerk uit. Dan krijg je aan een soort hobbels aan de zijkant. Daarom is er gebruik gemaakt van verschillende maten. 😊

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

   1. Hallo, dankjewel voor uw reactie.
    Mijn volgend projectje is dan dit kussen.
    Bedankt voor het patroon te delen
    Carina

    Like

  1. Hallo Ineke

   Ik heb voor dit kussen hetzelfde patroon (steken aangepast aan het kussen) gebruikt van de Droomdeken 1.0 te vinden op het blog bij Wolplein.

   Hopende je voldoende geïnformeerd te hebben

   Groetjes Haakheld Monique

   Like

 2. Hallo.
  Ik ben op zoek naar het patroon van de deken van haar.
  Is die te vinden, zonder dat ik wol bestel”
  Woon en hak in Noorwegen.
  Ildiko

  Like

 3. Hey Monique,
  Wat een leuk kussen. Erg mooi. Ook fijn dat je wat rest bolletjes op hebt kunnen maken, en zeker weer ruimte voor meer wolletjes ;-). Ik heb nu weer voor 5 projecten garen dus ik ben voorlopig zoet ermee :-).
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

  1. Hoi Emily..Ik zie nu pas jou berichtje😱 ja het is kussen is erg leuk zo bij de deken..lief dank je wel voor je compliment!.Heerlijk 5 projecten .je hoeft je niet te vervelen met onze leuke hobby he😁
   Lieve groetjes Monique🌸

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s