Bezige vingers

De bezige vingers Monique #38 – Droomdeken

Er zit weer een haakweekje op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

droomdeken-3

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen. Toch blik ik nog even terug naar september 2016, het moment dat Wolplein het ontwerp liet zien van de Droomdeken van Tessa van Riet. Deze CAL (Crochet Along) zou starten op 3 oktober 2016. Twaalf weken lang een stukje patroon om de prachtige deken te haken waar ik echt meteen verliefd op werd!

I have a dream

droomdeken-7

Deze droom wilde ik ook graag waarmaken. Maar met welk garen, dat was even de vraag. Het originele garen, waar deze deken mee gehaakt werd, is Partner 6 van Phildar. Dat garen vond ik persoonlijk toch een beetje aan de prijzige kant. Dus in eerste instantie liet ik mijn droom even varen. Totdat ik op Instagram verschillende volgers tegen kwam die deze deken startte met de Julia wol, van de overbekende Zeeman meneer. Wat een geweldig idee en dat was mijn portemonnee met mij eens, haha!

Shoppen voor garens

droomdeken-8

Ik vloog gelijk naar de dichtstbijzijnde vestiging om ‘even’ de benodigde wolletjes te scoren. Nou dat ‘even’ werd iets langer. Daar trof ik maar 6 bollen aan, in de kleur die ik op het oog had: de wolwit/grijzige kleur. Op naar de volgende winkel, haha! En pas na vijf winkels, had ik mijn 15 felbegeerde bollen wol bij elkaar (de verschillende kleurnummers hebben geen invloed op het haken). Yeahhh, ik kon gaan beginnen!

Let’s go

droomdeken-10

Vol enthousiasme begon ik mijn droom te haken. Deze droomdeken bestaat uit 12 verschillende steken. Elke week heeft een andere steek en eindigt met het haken van een zogenoemde herhalingsrand. Daardoor ontstaat er een prachtig contrast tussen de verschillende banen. Het patroon wordt duidelijk uitgelegd en de bijbehorende filmpjes maken het nóg duidelijker. Ook voor de beginnende haaksters onder ons. Er wordt aangegeven welke haaknaald er moet worden gebruikt bij welke steek. Tessa, de ontwerpster, heeft 4 verschillende haaknaalden gebruikt.

Van droom naar nachtmerrie

droomdeken-9

Na het haken van de derde week kon je toch wel zien, dat het nemen van de juiste haaknaald, ten opzichte van je eigen hand van haken, een dingetje is. Zo zag je bij mijn deken dat de rand behoorlijk scheef liep. Er was maar één oplossing: uithalen en opnieuw beginnen! Iets met: twee keer lol van dezelfde wol, haha!

Het ging mis met het haken van de terugkerende rand. Eenmaal opnieuw aangekomen bij week 3, was mijn nachtmerrie. De ‘heengaande’ toeren heb ik gehaakt met 8 mm en de terug gaande toeren met 9 mm. Dat was bij mij dus dé oplossing, omdat deze rand snel trekt met halve vasten ook als je erg los haakt. Elke week bleef wel spannend om te kijken of ik de juiste haaknaald gebruitke, haha!

De laatste weken

droomdeken-6

Het was een heerlijk tomeloos haken project. En al die weken zorgde ik dat het patroon bijgewerkt was voor de maandag, omdat er dan een nieuw patroon online kwam. Het was ook erg leuk om de dekens van andere hakers met andere kleuren te volgen op Instagram. Elke week werd de deken weer een stukje groter en mooier bij mij, maar bij iedereen.

Resultaat Droomdeken

Ben heel erg blij en trots op het resultaat. Patroon nummer twaalf, de rand, maakte de deken helemaal af. Even heb ik nog getwijfeld over de franjes, maar ik ben er toch voor gegaan. Ze maken de deken wel echt ‘af’ en het heeft een stoer uiterlijk vind ik.

Het Julia garen vond ik heerlijk om mee te haken. Het geeft een ietwat pluizig effect, maar dat vind ik uitstekend bij deze deken vind passen. Ook is de deken heerlijk warm en een sieraad in mijn huiskamer.  Het was een droom om deze deken te haken en mijn droom is uitgekomen! Precies wat ik er van verwacht had. Bedankt Tessa & Wolplein!

droomdeken-2

Heb jij deze Droomdeken ook gehaakt?

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

12 gedachten over “De bezige vingers Monique #38 – Droomdeken”

 1. Hallo Monique, ik zag je woondeken, prachtig geworden en als beginnend haakster heb je me over de streep getrokken. Had de CAL gezien, vond ook de phildar erg prijzig en had nog Julia liggen van tig jaar terug. Ben erg benieuwd hoe het gaat worden.

  Like

 2. Ik zag jou droomdeken. Ben beginnend haaksters en kwam bij de CAL terecht. Vond ook de Phildar wat prijzig, en had nog Julia liggen van tig jaar terug. Ga het gewoon proberen om het te doen, die van jou is supermooi, dit was echt om me over te streep te trekken en gewoon er aan te beginnen.

  Like

 3. Hoi hoi, wat is hij mooi geworden zeg! Ik wil hem ook graag gaan maken en ben heel benieuwd hoe de Julia zich houd. Is hij nog mooi? Ik hoor zoveel horror verhalen over de Julia.
  Mag ik je ook vragen welke grootte haaknaalden jij hebt gebruikt?
  Alvast bedankt! en nogmaals ij is echt prachtig!!
  Groetjes,
  Marijke

  Like

  1. Hi Marijke
   Allereerst bedankt voor je compliment, altijd leuk om te horen😉 Ja ik ken ze ook dat soort verhalen. Maar eerlijkheid gebied te zeggen dat de Julia wel wat pluist. De haaknaalden die ik gebruikt heb zijn 5, 6, 7 en 8. Het kiezen van de juiste haaknaald bij de steek was wel even uitproberen. Iedereen heeft een andere hand van haken. Menigeen heeft wel een week opnieuw moeten haken haha! Ik hoop dat je zo voldoende info hebt 😀
   Lieve groetjes Monique

   Like

   1. Hi Monique,
    Dank je wel voor je bericht, hier kan ik zeker wat mee!
    Groetjes,
    Marijke

    Like

 4. Hey Monique,
  Wat een mooie deken. Ik kan me voorstellen hoe heerlijk die gehaakt heeft ;-). Jammer dat je een stuk uit moest halen, maar inderdaad 2x lol. Heel erg mooi en heerlijk om onder weg te kruipen met dit weer. Hier is het nu -5,3 buiten, met een gevoelstemperatuur van -8,2 brrrrrrrrrrrrr. Geniet van je mooie deken ;-).
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

   1. Hey Monique,
    Ik heb besloten om alsnog de droomdeken te gaan maken. Ik loop wekelijks langs de bakken met Julia garen en denk telkens aan deze deken die je er mee gemaakt hebt. Ik ben heel benieuwd, toen ik jouw struggles las met de haaknaalden, hoe dat voor mij gaat worden dan. Morgen of zaterdag ga ik zoeken naar mijn bollen Julia, ik ga hem in verschillende kleuren maken :-D.
    Fijne avond haakhelden.

    Lieve groetjes,
    Emily
    (casacreaemilia.blogspot.nl)

    Geliked door 1 persoon

   2. Hi Emily
    Wat leuk zeg dat je de droomdeken ook gaat haken! Ben heel benieuwd hoe de deken gaat worden met diversen kleuren. Heel veel haakplezier en succes met het uitzoeken van de wolletjes hoor! Bedankt voor je berichtje.
    Fijn weekend alvast🤗
    Lieve groetjes Monique & Sharina

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s