Nieuws

Haakheld bezoekt (Deel 1): Wollstreet in Sittard

Vorige week is Haakheld Sharina een weekje weg geweest en bezocht ze vier wolwinkels. Deze week laat ze in vier delen zien hoe de winkels eruit zien en wat ze heeft gekocht. Vandaag neemt ze je graag mee naar Wollstreet in Sittard.

wollstreet-sittard-11

Dinsdag stond op de planning om naar Maastricht te gaan, maar mijn vriend en ik maakten eerst een stop in Sittard. Daar kun je garenwinkel Wollstreet vinden. De naam alleen al vind ik echt geweldig gekozen. De winkel zit in een pand met een stoer industrieel uiterlijk. Of zoals het op de website staat: “een pand met karakter.” Ik neem jullie graag mee naar binnen.

wollstreet-sittard-8

wollstreet-sittard-1-10

De indeling is erg overzichtelijk waardoor je goed kunt rondsnuffelen. Aan beide kanten van het pand staan lange kasten met garens. Daartussen staan lagere kasten met haak- en breipakketten, allerlei wolletjes, handwerkjes en magazines.

wollstreet-sittard-5 wollstreet-sittard-4

Er heerst een zekere rust en een rustgevende sfeer. Dat komt denk ik mede door de open indeling en het grote raam achterin het pand. Ook staat er een grote tafel en een bank. Mijn vriend kon dus rustig plaatsnemen terwijl ik de garens bekeek. Ook aan de kleine details is gedacht, zoals deze onwijs schattige kopjes:

wollstreet-sittard-2wollstreet-sittard-12

Inspiratie

Er hangen veel voorbeelden van haak- en breiwerken. Er zijn ook voorbeelden gemaakt uit de vele magazines en boeken. Daardoor kun je zien hoe een project er in het ‘echt’ uitziet. Aan inspiratie heb ik nooit te kort, maar ik kreeg zeker een nieuwe boost van dit bezoek.

wollstreet-sittard-6 wollstreet-sittard-7

wollstreet-sittard-1

Je kunt merken dat er zorgvuldig een keuze is gemaakt in de garens. Er is een selectie luxe garens, sokkenwol, katoen en nog veel meer. Ik zag merken zoals Rowan, Lang yarns, Scheepjes en Schachenmeyr. Daarnaast is er ook gekeken naar soort materiaal. Je kunt in de winkel daardoor allerlei soorten samenstellingen en materialen vinden waaronder cashmere, alpaca, acryl en wol. Ik denk dat er voor iedere haker een goede keuze beschikbaar is.

wollstreet-sittard-9wollstreet-sittard-3

Gekocht bij Wollstreet

Hoewel de keuze enorm was, nam ik ‘slechts’ drie bolletjes Catania (katoen) van Schachenmeyr mee. Ik was gelijk verliefd op deze blauwe tinten. Door het daglicht bij het grote raam kon ik de kleuren goed zien en samenstellen. Een specifiek project heb ik nog niet in gedachten, maar ik heb zeker al wat ideeën in mijn hoofd.

wollstreet-sittard

Tot slot kocht ik ook een klein borduurschaartje in het mintgroen. Dit was een cadeautje voor Haakheld Monique. Ik heb ‘m al aan haar gegeven en was vergeten een foto te maken, maar je kunt het schaartje wel zien op haar Instagram (@haakheldmonique).

Het is zeker de moeite waard om deze wolwinkel te bezoeken! Wollstreet is te vinden op de Rijksweg Noord 58 in Sittard. Meer informatie en openingstijden kun je vinden op hun website.

Ben jij wel eens bij Wollstreet geweest?

Lieve groetjes,

profielfoto

Advertentie

6 gedachten over “Haakheld bezoekt (Deel 1): Wollstreet in Sittard”

  1. Wollstreet is zeker een aanrader wanneer je daar in de buurt bent. Ik ben er geloof ik nu al zo’n 3/4 keer geweest. Altijd hartelijk ontvangen door eigenaresse Sandra. Het pand vind ik super bijzonder en het assortiment aan wolletjes is reuze!
    Lieve Groetjes
    tertia

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s