Nieuws

Haakheld bezoekt (Deel 2): Wol Wolle Wool in Maastricht

Vorige week is Haakheld Sharina een weekje weg geweest en bezocht ze vier wolwinkels. Deze week laat ze in vier delen zien hoe de winkels eruit zien en wat ze heeft gekocht. Vandaag neemt ze je graag mee naar Wol Wolle Wool in Maastricht.

wol-wolle-wool-maastricht-4

Na de tussenstop in Sittard was het voor mij en mijn vriend tijd om verder te rijden naar Maastricht. We wilden al heel lang naar deze stad, maar het is voor ons helaas niet voor de deur. Het was een heerlijk zonnige dag. Na een lunch aan het Vrijthof sleurde ik hem mee naar Wol Wolle Wool aan de Boschstraat.

Het adres voerde ik in op Google maps, maar de winkel is zeker niet te missen. Toen we eenmaal op de Boschstraat liepen zag ik verderop de gevel met een grote, roze bol wol met een breinaald. Tof! Helaas kwam ik er thuis pas achter dat die net niet op de foto stond. Ook stond er een enorm schattig omgehaakt stoeltje bij de ingang. Laat ik je meenemen naar binnen.

wol-wolle-wool-maastricht-4

Gelijk na binnenkomst zag ik een tafel met allerlei magazines en naalden. De winkel zelf bestaat uit een lang en recht stuk met achterin een zithoekje.Zoals ik al had verwacht neemt mijn vriend daar plaats terwijl ik rustig rondkijk.

wol-wolle-wool-maastricht-3

Aan beide kanten van de winkel staan kasten met allerlei soorten garens. Op de foto hierboven zie je een kast vol wolletjes van het merk Borgo de’Pazzi. Ik heb al veel over dit merk gehoord, maar heb het nog niet gevoeld of geprobeerd. Als ik wol koop, doe ik dat het liefste gewoon in een winkel. Daar kun je het voelen en de kleuren goed vergelijken.

wol-wolle-wool-maastricht-1

De indeling is erg overzichtelijk. Tussen de kasten staan enkele manden met nog meer garens en voorbeelden van haak- en breiwerkjes. De keuze qua merken is ook enorm. Laat ik een paar voorbeelden noemen: Anny Blatt, Araucania, Austermann, Debby Bliss, Fonty en Phildar.

wol-wolle-wool-maastricht-2

Door de zonnige dag viel er tot aan het einde van de winkel daglicht naar binnen. Alle garens kwamen daardoor goed tot hun recht. De winkel had zoveel keus aan garens die ik nog niet eerder had geprobeerd.

Gekocht bij Wol Wolle Wool

Uiteindelijk heb ik gekozen voor vier bollen Borgo de’Pazzi amore 115. Dit is een dikkere draad gemaakt van gerecyclede wol. Ik koos voor een donkere rood en een mosterd/okergeel.

20170220_095421

Normaal kies ik voor blauwe tinten, maar ik wilde een keer andere kleuren mee naar huis nemen, haha!

Wol Wolle Wool was te vinden aan de Boschstraat 89 in Maastricht. Helaas is de winkel gesloten en zijn ze gestopt. 

Ben jij wel eens bij Wol Wolle Wool geweest?

Lieve groetjes,

profielfoto

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s