Nieuws

Haakheld bezoekt (Deel 3): Het Wolhoekje in Zutphen

Vorige week is Haakheld Sharina een weekje weg geweest en bezocht ze vier wolwinkels. Deze week laat ze in vier delen zien hoe de winkels eruit zien en wat ze heeft gekocht. Vandaag neemt ze je graag mee naar de derde winkel: Het Wolhoekje in Zutphen.

wolhoekje-zutphen-4

De laatste dag van ons tripje rijden mijn vriend en ik richting het noorden. We stoppen in Zutphen waar Het Wolhoekje zit. Het eerste dat opvalt, zijn de grote ramen aan beide kanten van het pand. Ik vind daglicht altijd een belangrijke factor in een handwerkwinkel. Dan kun je de kleuren goed zien en bij elkaar zoeken.

wolhoekje-zutphen-5

Het weer was die dag niet meer zo zonnig, maar in de winkel scheen het daglicht goed naar binnen. Kunstlicht was absoluut niet nodig om alle garens te zien. Toch wil ik jullie deze lamp even laten zien, want ik vind ‘m zo tof:

wolhoekje-zutphen-6

De sfeer is echt ontspannend en ongedwongen.Het Wolhoekje heeft een overzichtelijke opzet. Achterin grote kasten met onder andere Scheepje Colour Crafter en daartussen lagere kasten met diverse garens en magazines.

wolhoekje-zutphen-2

wolhoekje-zutphen-1

Ook ligt er een boek met allerlei creaties die eigenaresse Phia heeft gemaakt. Erg leuk! In de winkel zie je ook allerlei gehaakte en gebreide projecten staan. Van kleding en accessoires tot aan amigurmi’s.

wolhoekje-zutphen-3

Het assortiment is erg divers en eigenaresse Phia vertelt mij er van alles over. We staan bij de sokkenwol waar ze vertelt over de afkomst van de draadjes en samenstellingen. Sokkenwol is ook erg geschikt om mee te haken. Kijk maar naar Kristel Droog. Zij ontwerpt amigurumi’s van deze garens en die voelen super zacht aan.

Gekocht bij Het Wolhoekje

Ik heb nog weinig gehaakt met sokkenwol. De keuze was zeer divers, maar de keuze had ik snel gemaakt. Deze bolletjes gemêleerde sokkenwol sprongen bijna gelijk in mijn mandje. Zoals jullie weten ben ik gek op blauw. Door de zachtheid en de kleur kon ik deze bollen van Bergen echt niet weerstaan.

bergen-sokkenwol-wolhoekje

Het was al lunchtijd dus vroeg ik Phia of ze nog tips had wat betreft lunchen. Ze raadde ons de ‘Stadbrouwerij’ aan om te eten. Helaas was die gesloten en kwamen we terecht bij Pierre. Daar hebben mijn vriend en ik heerlijk gegeten. Zutphen zag eruit als een gezellige stad dus ik denk dat je zeker ook een dagje uit ervan kan maken.

De winkel is overzichtelijk en de eigenaresse heeft echt passie voor en kennis over haar vak. Ik vind deze wolwinkel daarom zeker een aanrader. Het Wolhoekje is te vinden aan de Spittaalstraat 29 in Zuthpen. Meer informatie en openingstijden kun je vinden op hun website.

Ben jij wel eens bij Het Wolhoekje geweest?

Lieve groetjes,

profielfoto

P.S. Morgen komt er zoals altijd een ‘Bezige Vingers’ online. Aankomende vrijdag kunnen jullie het laatste deel lezen van mijn wolwinkeltocht. Dan neem ik jullie mee naar de laatste winkel. 🙂

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s