Nieuws

Haakheld bezoekt (Deel 4): Het Wolhuis in Rijssen

Vorige week is Haakheld Sharina een weekje weg geweest en bezocht ze vier wolwinkels. Deze week laat ze in vier delen zien hoe de winkels eruit zien en wat ze heeft gekocht. Vandaag neemt ze je graag mee naar de laatste winkel: Het Wolhuis in Rijssen.

wolhuis-rijssen-8

De allerlaatste stop die ik maakte tijdens mijn vakantie was in Rijssen. Daar kun je Het Wolhuis vinden. Ik had al veel goeds gelezen over de winkel en ging met een enorme nieuwsgierigheid naar binnen.

wolhuis-rijssen-4

De winkel is enorm en heeft ook een zeer divers aanbod. Dan moet je denken aan Drops, Borgo, Noro, ByClaire, Phildar, Scheepjes en nog veel meer. Bij de ingang zie je een enorm rek met strengen garens, maar ook kasten die goed gevuld zijn.

wolhuis-rijssen-4

Verderop in de winkel staan er muren vol wolletjes. De indeling in Het Wolhuis is erg overzichtelijk. Aan de wanden hogere kasten en in het midden lagere kasten. Daar kun je ook allerlei voorbeelden, gadgets, boeken en magazines vinden. Ook stonden daar verschillende haak- en breipakketten.

wolhuis-rijssen-7

Achterin loopt de winkel nog door naar rechts en nog een kamer rechtdoor. Ik snap wel waarom een haakverslaafde erg blij wordt van deze winkel. Bijna elk merk is aanwezig, maar ook de luxere lijnen kun je er vinden.

wolhuis-rijssen-2

Ik was nog op zoek naar een tunische haaknaald van 4,5 mm. Dit had ik toevallig nog niet. Halverwege de winkel is er een wand vol met naalden. Zo gingen de bekende clovers en knitpro naalden, maar ook pony hadden ze. Dit merk heeft een set met een grote grip die je steeds op een andere naald kunt zetten. In Het Wolhuis zag ik ook de losse varianten van dat merk.

wolhuis-rijssen-6

“Oké Sharina, koppie erbij houden”, zei ik tegen mijzelf. Ik kwam voor een tunische haaknaald en die had ik al snel gevonden van het merk Pony. Ik heb wel eens dat ik de dingen waar ik voor kom vergeet in mijn enthousiasme. De haaknaald was in ieder geval al binnen!

wolhuis-rijssen-5

Naast een hoop garens kun je ook zeker inspiratie vinden. Er staan allerlei voorbeelden: amigurumi’s, kleding, sjaals, home deco en dat allemaal in verschillende technieken. Ook de gehaakte dierenkrukjes vond ik erg leuk!

wolhuis-rijssen-3

De collectie is enorm, maar de winkel is overzichtelijk. Er is alle plek en tijd om rustig rond te kijken, aan de garens te voelen, advies te vragen of even aan de tafel plaats te nemen. Als je zoekt naar een bijzonder draadje kun je in Het Wolhuis zeker terecht.

wolhuis-rijssen-1

Gekocht bij Het Wolhuis

Bijna bij de kassa aangekomen stuitte ik op een prachtig bolletje van Drops. De kleur sprong er echt uit en ik was op slag verliefd. Deze moest sowieso nog mee! Met vier bollen en mijn tunische haaknaald in de hand was het tijd om af te rekenen.

Drops-karisma-pony-haaknaald-wolhuis-rijssen

Ik kan je zeker aanraden deze winkel eens te bezoeken als je in de buurt bent. Het Wolhuis is te vinden aan de Haarstraat 148 in Rijssen. Meer informatie en openingstijden kun je vinden op hun website.

Ben jij wel eens bij Het Wolhuis geweest?

Lieve groetjes,

profielfoto

Advertentie

6 gedachten over “Haakheld bezoekt (Deel 4): Het Wolhuis in Rijssen”

 1. Hey Sharina,
  Het wolhuis is een heerlijke winkel hè. Ik woon in Hengelo dus ik ben er zo met de auto. Wat mooi om al die foto’s te zien. Veel plezier van je aankopen.
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

  1. Ik woon in Rijssen en fiets er in vijf minuten naar toe. Heerlijke winkel. Maar..wij hebben het voorrecht , dat we in Rijssen nog zo’n heerlijke winkel hebben. Misschien nog wel groter en uitgebreider. Hobby Vision in de Bouwstraat. Zeker ook een bezoekje waard !!

   Like

   1. Hi Jetty,
    Heerlijk als je zo’n fijne winkel dichtbij hebt! Ik zal Hobby Vision onthouden voor de volgende keer dat ik in de buurt ben, dankjewel voor de tip 🙂
    Lieve groetjes,
    Haakheld Sharina

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s