Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #39 – Phildar Randonnees muts

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien: een muts van Phil Randonnees.

phildar-muts-5

Centerparcs heeft altijd mooie plekjes die uitermate geschikt zijn voor foto’s. Ik nam mijn vers gehaakte muts dan ook mee op vakantie vorige week. Ik kon enerzijds mooie foto’s maken en anderzijds mijn oren warm houden als het weer zou omslaan. Toevallig hadden wij prachtig weer die week. De muts had ik toen niet nodig, maar vandaag zet ik ‘m gewoon op met de harde (en koude) windvlagen 🙂

phildar-muts-4

Het haken van een muts heeft dit jaar lang op zich laten wachten. Mijn nieuwe jas had een aparte kleur die snel vloekte bij mooie garens. In ’t Koperdraadje in Alblasserdam vond ik uiteindelijk hét wolletje: Phil Randonnees. Het is een wat dikkere draad met een tweed-achtig effect. Kleur nummer 16 paste perfect bij mijn jas.

phildar-muts-1

Phil Randonnees

Twee bollen gingen mee naar huis en toen kwam het moeilijkste moment: het vinden van een geschikt patroon. Ik heb lang getwijfeld of ik een messy hat bun wilde maken. Dat is een muts met bovenin een gat voor je staart. De liefde voor pompoms overwon en ik zag helemaal voor mij hoe ik de muts eruit moest gaan zien.

Vol enthousiasme ging ik op zoek naar een patroon, maar kon het niet vinden. Ik zag prachtige mutsen, maar ik had al een plaatje gevormd in mijn hoofd.  Toen ben ik zelf het een en ander gaan proberen, uithalen en weer proberen. Uiteindelijk is dit het resultaat en ik ben er super blij mee.

phildar-muts-2

Patroon ‘klaar voor de winter’-muts

Gelukkig heb ik tussendoor opgeschreven hoe ik de muts haakte. Daardoor kan ik het patroon met jullie delen. Inmiddels is de winter al bijna aan zijn einde. Ik noem het daarom de ‘beter laat dan nooit’-muts, haha!

Het patroon heb ik in een apart blogbericht gezet, zodat je het in de toekomst ook makkelijk kunt terugvinden onder het menukopje ‘patronen’. Via deze link kom je automatisch bij het goed blogbericht mét patroon! 🙂

Kun jij altijd makkelijk een garen vinden dat past bij jouw winterjas(sen)? Laat het ons hieronder in de reacties weten :)!

Lieve groetjes,

profielfoto

Advertentie

2 gedachten over “De bezige vingers Sharina #39 – Phildar Randonnees muts”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s