Review

Review: Schachenmayr Soft & Easy

Wij vinden het altijd heerlijk om in een winkel de wolletjes te kunnen voelen en de kleuren goed te kunnen zien. Vandaag vertelt Haakheld Sharina wat zij vindt van de Schachenmayr Soft & Easy bollen!

De Kreafabriek vroeg aan ons om het nieuwe Schachenmeyr garen te testen en er iets mee te ontwerpen. Dat vinden wij natuurlijk erg leuk, maar ik heb het natuurlijk wel aan een kritische test onderworpen. Schachenmeyr belooft dat dit garen niet gaat pillen door een speciale formule van de acryldraad. Dat klinkt fantastisch, maar dan blijft de vraag: hoe haakt het?

Algemene gegevens

Het garen komt in lange smalle bollen. Een bol weegt 100 gram en de looplengte is 235 meter. Dat is een lange looplengte. Verder staan deze gegevens op het label:

  • 100% acryl
  • Naalden: 4 mm
  • Wasbaar tot 30 graden

Ervaring Schachenmayr Soft & Easy

Eerste indruk

De draad voelt zacht aan en er zit een kleine rek in de draad. Een project van dit garen kan dus nog iets uitzakken. De draad heeft  een lichte glans en ziet er bijna uit als een katoen garen. Ik heb twee bollen ontvangen.

Easy start

Bij de eerste bol heb ik de easy start niet gebruikt, maar bij de tweede wel. Op het einde vielen beide bollen iets uit elkaar en raakten in de klit. Daarin maakt het begin dus geen verschil. De bol blijft netjes op zijn plaats liggen als je bij de easy start begint.

Pluizen en splijten

Het garen pluist bij mij helemaal niet en dat vind ik echt een enorme pre. Zeker acrylgaren heeft soms de neiging iets te gaan pluizen. Splijten doet de draad over het algemeen niet, maar ik had een klein stukje waarbij de draai uit de draad was. Daar gebeurde het een keer dat ik door de draad stak, maar verder had ik er geen last van, jeej!

Blocken en rekken

Het haakwerk ziet er strak uit, voelt soepel en zacht aan. De lichte glans vind ik persoonlijk erg mooi. Haakwerk blocken gaat met dit garen ook goed en dan gaat de rek iets uit de draad. Daardoor voorkom je wel dat het project enorm gaat uitrekken. Ik haakte een tas en door het blocken gaat de tas tijdens het gebruikt minder uitzakken.

Conclusie

Ik ben enorm te spreken over de Schachenmayr Soft & Easy bollen. Het haakt fijn, splijt niet, pluist niet en het heeft een mooie glans. Zeker als jij vaker haakt met acryl is dit garen echt onderscheidend. Ik heb regelmatig een piepende haaknaald als ik een lange tijd met acrylgaren haak, brrr, maar daar had ik deze keer ook geen last van. Zoals ik al schreef, heb ik twee bollen ontvangen. De ervaringen in deze review zijn mijn echte en eerlijke mening. 🙂

Patroon

De Kreafabriek houdt op dit moment een schachenmayr Soft & Easy zesdaagse. Elke dag komt er een gratis patroon online met dit garen. Ook het gratis haakpatroon Tunische Woltas in inmiddels gelanceerd. Het zit bomvol foto’s en uitgebreide uitleg waardoor ik hoop dat iedereen deze tas kan haken! Het gratis haakpatroon kun je HIER vinden en het garen is te koop via de website van de Kreafabriek!

Wat vind jij van de garens van Schachenmayr?

Lieve groetjes,

Advertentie

2 gedachten over “Review: Schachenmayr Soft & Easy”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s