Bezige vingers

De bezige vingers Monique #43 – AH shopper met TekTek

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien: een omgehaakte jute tas van TekTek garen!

In mijn vorige bezige vingers liet ik jullie kennis maken met het TekTek garen waarmee wij mochten test haken. Dit keer laat ik het project zien dat ik haakte van deze drie kleuren. Aan het omhaken van de AH shopper zit een leuk verhaal. Doordat ik deze tas drie jaar geleden voorbij zag komen bij één van mijn Facebook vriendjes heb ik mijn haaknaalden weer tevoorschijn getoverd. Sinds die tijd heb ik, zoals jullie inmiddels wel weten, die ook niet meer los gelaten haha! Dat wilde ik toch even vertellen tussen de regels door 🙂

Makkelijke keuze

Doordat dit garen een zeer stoere uitstraling heeft, was voor mij de keuze van het tweede project niet zo moeilijk. Ik wist immers hoe dit garen aanvoelde en hoe het verwerkten. Mijn keuze was dit keer daarom ook: ik ga een ‘AH shopper’ te gaan omhaken. Dit zijn jute tassen die je voor € 1,00 kunt aanschaffen bij Albert Hein. Een hele tijd zijn ze eruit geweest om plaats te maken voor linnen tassen.

Menig haker van de jute tassen heeft een mail gestuurd naar AH. De supermarkt kreeg zoveel vraag of de jute varianten terug konden komen en inmiddels ze zijn weer terug. Ook andere winkels bieden nog steeds van deze jute exemplaren aan. De Facebook groep waar dit patroon te vinden is heet AH shop tas. Dus vandaar de naam van deze tas.

EIGEN DRAAI

Terug naar deze tas dat mijn zesde exemplaar is. Inmiddels weet je daardoor hoe je eigen hand van haken is, en waar je op moeten letten.Wat is er de vorige keer misgegaan? Ben ik wel tevreden? Hoe houdt het haakwerk zich in gebruik en meer dergelijke vragen. Bij mij was de eerste keer het haakwerk erg los (omdat ik los haak) waardoor de hoeken er enorm doorheen staken. En geloof me: Die zijn scherp haha!

Maar al doende leert men van de fouten hé!Ik heb dan ook dit exemplaar een eigen draai gegeven. In het begin heb ik ook veel gehad aan de eerder genoemde Facebookgroep, waar vele tips voorbij kwamen. Eén daarvan was om de tas van te voren te laten ‘uitzakken’ door er pakken sap in de zetten. Hierdoor kun je ook goed je haakwerk meten.

METEN IS WETEN

Deze slogan is dan ook zeer van toepassing op dit model. Vooral de bodem die moet goed zijn, wil je het ‘haaksel’ er mooi omheen krijgen. Ik haakte het begin volgens het patroon. Ik meet dan mijn haakwerk met de onderkant van de jute tas en wanneer ik ongeveer nog een randje heb van 1 cm, begin ik rond te haken, met alleen maar vasten. De eerste twee toeren haak ik in de hoeken dan 3 vasten in één steek.

In de volgende toeren haak je alleen maar vasten, maar na ongeveer drie toeren, haak je in de hoek, twee vasten samen. En dat doe je in de volgende toer ook.  Je krijgt hierdoor mooie stevige hoeken waardoor het jute niet de kans krijgt om er doorheen te steken.

GRANIETSTEEK

Waarom ik juist met dit garen voor dit project koos, werd al snel duidelijk. Het mooie, wat dikkere garen, is niet alleen stoer maar zorgt er ook voor dat je het jute er niet doorheen ziet. Ook mede door de gekozen steken: vasten, granietsteek en stokjes. Regelmatig zette ik de met drinkpakken gevulde tas in mijn haakwerk om te meten en te controleren hoever ik nog moest haken. Een goede oefening ook voor je spierballen, haha! Ik stopte twee centimeter onder de bovenkant met haken. Daardoor kan het haakwerk mooi strak getrokken worden waardoor het niet gaat lubberen.

AFWERKING

Allereerst zet ik het haakwerk vast op de tas met spelden. Daarna naaide ik met de hand de tas vast met visdraad. Je hebt hiervoor een naald nodig met een scherpe punt, want de naald moet door het haakwerk en de jute tas . De voering hoef je niet te doen, maar persoonlijk vind ik het altijd super leuk om een stofje uit t zoeken passend bij je haakwerk. Het geeft ook wel een afgewerkt geheel.

Bij mijn vorige tassen heb ik de voering er met de naaimachine aan vast gemaakt. Echter dit keer was het een drama. Je kunt duidelijk merken dat dit katoen toch een stuk dikker is. waardoor mijn nieuwe Pfaff naaimachine er ontzettend veel moeite mee had. Het was dus: ‘Pufff’ in plaats van Pfaff, haha! Uiteindelijk heb ik nog meer spierballen gekweekt en de voering helemaal met de hand vastgezet met visdraad.

BLIJ MET DE TEKTEK SHOPPER 

Ben echt heel blij met mijn resultaat. De stoere bollen zijn omgezet in een stoere shopper! Hele leuke ervaring om ook deze keer met het TekTek garen te mogen haken. Binnenkort zal ik dit garen reviewen in een apart bericht.

Bedankt Yvonne dat wij dit garen mochten testen. Met het eindresultaat was ze zelf ook heel blij. Wil je dit garen zelf uitproberen? Dan is Yvonne te vinden via haar website, Facebook en op Instagram onder: @madebyYvon. Ook is Yvonne aanstaande weekend 17 – 18 en 19 maart te vinden in Tilburg op de Knit & Knot beurs. Je kunt haar vinden bij stand 063.

—-

Heb jij al wel eens een AH shopper gehaakt?

Lieve groetjes,

Advertentie

5 gedachten over “De bezige vingers Monique #43 – AH shopper met TekTek”

 1. Was nog niet klaar haha..te snel vingertje! Was zaterdag erg leuk he persoonlijk te ontmoeten..leuk te horen ook dat beide projecten aandacht hadden in jou mooie kraam 😉
  Jij nu lekker bijkomen van de beursdagen en ja wij gaan ook gewoon door met haken😂
  Lieve groetjes,
  Monique.. ook van Sharina natuurlijk hé! 😘

  Like

 2. Hi Monique, Ik blijf je bedanken voor het testen en voor de mooie eindresultaten. En dan de verrassing dat de Tektek tas en het hazen kussen bij mij mogen blijven wonen. Ik was er echt door ontroerd, zo lief. Beide projecten hebben ook de nodige aandacht getrokken tijdens de beurs. Ik kijk uit naar de review en ga nu verder met lezen want jullie hebben niet stil gezeten, haha. Liefs van Yvonne

  Like

  1. Hoi Yvonne
   Zo lief dit berichtje..heb het graag gedaan voor je. Was super leuk om de projecten te haken met dit garen. Jij bedankt daarvoor.

   Like

 3. Hey Monique,
  Wat een leuke tas. Mooi dat je precies uitlegt hoe het werkt met vastzetten enzo. Ik heb nog nooit een AH-tas omgehaakt, maar ik heb nog een pakket liggen om het te maken (al 3 jaar ofzo :x) allerlei andere dingen hebben voorrang. hihi.
  Fijne zondag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

  1. Dank je wel Emily voor je lief bericht!♡ Het is echt leuk om te doen en staat nog leuk ook als je hem meeneemt of wolletjes in bewaard😂 Ik zeg: Toch een keertje doen hoor haha!
   Jij ook nog een fijne zondag
   Lieve groetjes Monique

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s